ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Български автомобилен съюз поздравява всички фенове на BMW, тук ще се опитаме да ви бъдем максимално полезни с това в което сме най добри - правната материя - Закона за движение по пътищата, Закона за административни нарушения и наказания, както и всички свързани с това наредби и разпоредби.
Желанието ни е всеки шофьор да знае какво как и защо може да направи когато му се случи "случка" по линия на КАТ-Пътна полиция, катаджий дебнещи в засада в храстите, катаджии скачащи на капака в желанието си самоотвержено да ви/ни спрат като нарушители на "закона" .
Тук ще се опитаме да ви научим как да реагирате на словесната атака - "....и са кво праим а....." ,
Да ви кажем че имаме много добри отношения с едни висши началници които разглеждат с голямо внимание сигнали за "корумпирани" катаджии, и взимат интересни мерки срещу взимащите подобни "почерпки" от сърце.....
Български автомобилен съюз е нестопанска организация регистрирана в обществена полза. Съответно не разделяме печалба, поради това нямаме финансови интереси в това което правим. За 2009 година имаме 10 000 /десет хиляди/ члена, а се надяваме членовете ни да станат 100 000 през 2010 година, за да знаят всички управляващи и да разберат че е време да се съобразяват с българските шофьори. Така ще можем да направим нов закон за движение по пътищата, актуален и нормален, с минимум възможност за корупция.
Питайте.... смело
Желанието ни е всеки шофьор да знае какво как и защо може да направи когато му се случи "случка" по линия на КАТ-Пътна полиция, катаджий дебнещи в засада в храстите, катаджии скачащи на капака в желанието си самоотвержено да ви/ни спрат като нарушители на "закона" .
Тук ще се опитаме да ви научим как да реагирате на словесната атака - "....и са кво праим а....." ,
Да ви кажем че имаме много добри отношения с едни висши началници които разглеждат с голямо внимание сигнали за "корумпирани" катаджии, и взимат интересни мерки срещу взимащите подобни "почерпки" от сърце.....
Български автомобилен съюз е нестопанска организация регистрирана в обществена полза. Съответно не разделяме печалба, поради това нямаме финансови интереси в това което правим. За 2009 година имаме 10 000 /десет хиляди/ члена, а се надяваме членовете ни да станат 100 000 през 2010 година, за да знаят всички управляващи и да разберат че е време да се съобразяват с българските шофьори. Така ще можем да направим нов закон за движение по пътищата, актуален и нормален, с минимум възможност за корупция.
Питайте.... смело

Последна промяна bau.bg на 06 Яну 2010, 19:04, променена общо 3 пъти
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Re: Български автомобилен съюз - ние знаем всичко за закона
Въпросът ми е следния:
От време на време между 5.30 и 6.30 сутринта около работата ми под един мост се крие полицейска кола, така че да не се вижда от пътя.Полицаите нямат светлоотразителни жилетки и изкачат в последния момент пред колата.Следва проверка на документи, багажник и пр.Формалния повод е знак стоп на Т образно кръстовище, на който почти никой не спира, защото има отлична видимост и в двете посоки.Следват въпроси от типа "Що така, сега какво ще правим?, Кой е другия в колата?Колега ли ти е? и пр.Актове не пишат, нито фишове, нито викат патрул на КАТ. Имам съмнения, че са от някое районно и доработват смяната по този начин.Яко ме дразнят и конкретния ми въпрос е -какво мога да направя и на кой да се обадя да ги провери тия хубавци?
Другият ми въпрос е :
Може ли малко по-подробно за Вашата организация и някакви координати.Ако сметнете, че е в разрез с правилата на форума пишете на лично.
От време на време между 5.30 и 6.30 сутринта около работата ми под един мост се крие полицейска кола, така че да не се вижда от пътя.Полицаите нямат светлоотразителни жилетки и изкачат в последния момент пред колата.Следва проверка на документи, багажник и пр.Формалния повод е знак стоп на Т образно кръстовище, на който почти никой не спира, защото има отлична видимост и в двете посоки.Следват въпроси от типа "Що така, сега какво ще правим?, Кой е другия в колата?Колега ли ти е? и пр.Актове не пишат, нито фишове, нито викат патрул на КАТ. Имам съмнения, че са от някое районно и доработват смяната по този начин.Яко ме дразнят и конкретния ми въпрос е -какво мога да направя и на кой да се обадя да ги провери тия хубавци?
Другият ми въпрос е :
Може ли малко по-подробно за Вашата организация и някакви координати.Ако сметнете, че е в разрез с правилата на форума пишете на лично.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Я да питам и аз по най-актуалната тема:
Видях преди няколко седмици бяла опел астра без надписи полиция със синя лампа обикновена, не от тези продълговатите и с двама полицаи които си бяха облечени според закона, та въпроса е трябва ли да спра на такива при подаден сигнал и как да реагирам изобщо? Питам защото всеки може да си купи бял опел астра, синя лампа от автомания и да си ушие 2 униформи.
Видях преди няколко седмици бяла опел астра без надписи полиция със синя лампа обикновена, не от тези продълговатите и с двама полицаи които си бяха облечени според закона, та въпроса е трябва ли да спра на такива при подаден сигнал и как да реагирам изобщо? Питам защото всеки може да си купи бял опел астра, синя лампа от автомания и да си ушие 2 униформи.

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
ivan1590 написа:Въпросът ми е следния:
Другият ми въпрос е :
Ще карам под ред, в профила който съм създал тук би трябвала да има връзка към сайта ни. Името сайта е http://www.bau.bg както е и името от което пиша в този форум. Едва ли администраторите ще имат нещо против нас или нашия сайт след като темата е одобрена и публикувана.
По въпроса за знака Стоп , ние сме единствената организация в страната която повдигна въпроса за знаците капани по улиците и пътищата. За съжаление досега никой нищо не е направил въпреки че bTV , Нова телевизи и Про БГ излъчиха специални материали за ужаса наречен пътни знаци.
Да кажем какво може да се направи.
1. Да ги снимате и да ни пратите снимките, ще е добре да са с дата и час.
2. Ако ви спрат и поискат да ви пишат акт или фиш, преценете кое е по добре - фиша е директна глоба, акта е предложение за наказание. Обикновенно акта е дългата процедура, но пък доста често пада....
3. Да снимате Т образното кръстовище за да проличи видимостта и абсурда на знака Стоп, тогава ние може да внесем преложение знака да бъде заменен със знак Внимание, при което ще отпадне хранилката за патрулката.
Смятам че най добрия вариант е да се смени знака....
Проблема с тях е че никой не знае къде какъв знак има сложен и защо е сложен....така е за цялата държава....
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Dimo написа:Я да питам и аз по най-актуалната тема:
Ако полицая е облечен според изикванията и носи необходимите отличителни знаци, значи той е полицай.....
ако имаш някакви основателни съмнения, сигнализираш на телефон 166 ..... че "мними" според теб в полицейски униформи дебнат ...нещо .......
Може да стане интересен екшън ...... в следващите минути

- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
Много се шуми покрай "фалшивите" магистрални и пътни полицаи...
Каква е схемата с тях... На кои трябва да спираме
имат ли право да ни спират на магистралата
какво трябва да притежават като отличителни знаци за да знаем че са истински и имат право да ни спрат
трябва ли да им свети буркана или да са означени по друг начин
могат ли да ни спират без повод като ни видят с "киселото BMW" и да се гаврят с нас чудейки се за какво да ни накажат освен че караме BMW
Това се сещам за момента... Дразни ме и момента с халогените и че ни глобяват за това а тези които карат с летни "сликове" зимата, без стопове и спирачки, без светлини и т.н. неизправни коли не ги закачат защото "няма келепир" ама това няма как да го оправим, българска работа... 
Каква е схемата с тях... На кои трябва да спираме

------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Прост въпрос на който очаквам отговор от умни хора.
При съставяне на АКТ за липса на сключена Застраховка Гражданска Отговорност,
чие име трябва да бъде вписано в акта като виновник. Човек който управлява автомобил,
или човека чиятно собственност е автомобила ?
Благодаря
чие име трябва да бъде вписано в акта като виновник. Човек който управлява автомобил,
Благодаря

R.I.P Landikar
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
rtzankov написа:Прост въпрос на който очаквам отговор от умни хора.
Благодаря
Акта за липса на Гражданска отговорност води след себе си Наказателно постановление от 400 лв.....
Ако шофьора не е собственик на колата и му напишат такъв акт, същия пада в съда на първо заседание....
Правилното е акта да се напише на собственика на колата а не на ползвателя.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
DrivinGGoD написа:Много се шуми покрай "фалшивите" магистрални и пътни полицаи...
Каква е схемата с тях... На кои трябва да спирамеимат ли право да ни спират на магистралата
какво трябва да притежават като отличителни знаци за да знаем че са истински и имат право да ни спрат
трябва ли да им свети буркана или да са означени по друг начин
могат ли да ни спират без повод като ни видят с "киселото BMW" и да се гаврят с нас чудейки се за какво да ни накажат освен че караме BMW
Това се сещам за момента... Дразни ме и момента с халогените и че ни глобяват за това а тези които карат с летни "сликове" зимата, без стопове и спирачки, без светлини и т.н. неизправни коли не ги закачат защото "няма келепир" ама това няма как да го оправим, българска работа...
Всеки облечен с полицейска униформа, светлоотразителна жилетка и бадж /това е една карта с снимка, име, ранг и т.н./ има право да те спира независимо дали си на магистрала, на път или на улица. Може да те спира със стоп палка, може и с ръка, може да е със служебен автомобил, може да е и пеша - за икономия.
Халогените не се водят основни фарове, а фарове за мъгла.... по закон нямаш право да ги използваш освен в определените случаи.
Буркана синия, пак по закон трябва да им свети задължително, проблема е че полицаи трябва да санкционират полицаи, а това става рядко и никога за това че не свети буркана.... тук се гледа през пръсти, както и за криенето и залягането в храстите, уж е забранено но повечето още живеят в детството си и си играят на стражари и апаши.... ние разбирай сме апашите ....
- HOLIIGAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: топли гевреци
- Мечтае да кара: симсон на 3-та
има един проблем
на 14.12.2009 катастрофирах на крастовището на главния вход на централни софииски горбища.ситуациата е следната:движа в посока от ул.202 към ломско шосе та на въпросня светофар се нареждам в краина лява лента за да завиа наляво и да влезна в ул.заводска (там където са погребалните агенции) светва зелено аз се изтеглям на средата и 4акам тези които идват от кам надлез надежда да минат щот те са с предимство.вече светва жълто и червено аз щот съм на средата на кръстовището трагвам за да освобода по закон по наи барзиа начин пътя в този момент ми излита един царвулкио от краина дясна лента която е само за десен завои със видимо превишена скорост тоя направо летеше и аз в последния момент спирам но го закачам сас бронята и тоиа се заварта и спира на около 20М по надолу а номерат ми излетя след него.а куките са от другата страна на крастовището и се видя кои кого та ми писаха на мен акт че съм му бил отнел предимството. Е как така отнемам предимството на човек дет минава на червено летеики направо от лента само за завои. та ходих и написах вазражение в КАТ за акта и ако не го приемат какво да права от тука нататъка да си знам че тиа дет минават на червено са с предимсвто
на 14.12.2009 катастрофирах на крастовището на главния вход на централни софииски горбища.ситуациата е следната:движа в посока от ул.202 към ломско шосе та на въпросня светофар се нареждам в краина лява лента за да завиа наляво и да влезна в ул.заводска (там където са погребалните агенции) светва зелено аз се изтеглям на средата и 4акам тези които идват от кам надлез надежда да минат щот те са с предимство.вече светва жълто и червено аз щот съм на средата на кръстовището трагвам за да освобода по закон по наи барзиа начин пътя в този момент ми излита един царвулкио от краина дясна лента която е само за десен завои със видимо превишена скорост тоя направо летеше и аз в последния момент спирам но го закачам сас бронята и тоиа се заварта и спира на около 20М по надолу а номерат ми излетя след него.а куките са от другата страна на крастовището и се видя кои кого та ми писаха на мен акт че съм му бил отнел предимството. Е как така отнемам предимството на човек дет минава на червено летеики направо от лента само за завои. та ходих и написах вазражение в КАТ за акта и ако не го приемат какво да права от тука нататъка да си знам че тиа дет минават на червено са с предимсвто

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
HOLIIGAN написа:има един проблем
Неприятна ситуация.
Надявам се че имаш протокол за ПТП със скица.
Надявам се да си си взел входящ номер когато си внесъл възраженията в КАТ.
Ако си имал свидетел в колата ще е по добре
Когато ти излезе наказателното, го прати по мейла да го видим, или се качи в офиса при нас , пари няма да ти взимаме за нищо

Понеже се ползва един стандартен текст в Наказателнит постановления - внесените възражения са неоснователни, искай да ти дадат мотивите ЗАЩО СА НЕОСНОВАТЕЛНИ в писмен вид с изходящ номер.... както ти си внесъл възраженията.....
Скицата в ПТП протокола е много важна, на нея се отразява кой къде е бил и защо...
Знам точно за кое кръстовище говориш и знам че там крайната дясна лента е само за десен завой с отделна светофарна секция....
Точно тук се намира спечелването на делото.... ако в протокола е отразено че колата се е движила в крайна дясна лента - печелиш
- HOLIIGAN
- кандидат ентусиаст
-
ми тва е че имам протокол но не е отразено много ясно вазражение с номер и всичко както трябва даже към вазражението добавих копия от акта и протокола значи ясно ще чакам решението на14.01.20010
има още нещо ако не е отразено скуцата от протокола от кат в моита скица ккадето ни дават куките да пишеме съм го отразил много точно и ясно въпроса е дали мога да си поискам тази скица като хода в кат там вичко се вижда а за куките то е ясно че ония сопол им е бутнал някои лев за да ми треснат на мен акта даже ми викат кво съм правил на средата ми викам аз освен да чакам да стане кам 12 вечерта за да мина а и да си климбарим на светофара до тогава
има още нещо ако не е отразено скуцата от протокола от кат в моита скица ккадето ни дават куките да пишеме съм го отразил много точно и ясно въпроса е дали мога да си поискам тази скица като хода в кат там вичко се вижда а за куките то е ясно че ония сопол им е бутнал някои лев за да ми треснат на мен акта даже ми викат кво съм правил на средата ми викам аз освен да чакам да стане кам 12 вечерта за да мина а и да си климбарим на светофара до тогава
- BMW дизайн
- ентусиаст
-
- Кара: икономично
- Мечтае да кара: на 1.2лв/л бензин
много полезна тема и точно тук където има най-мног нужда от нея
- HOLIIGAN
- кандидат ентусиаст
-
определено е много полезна
П.С.много брагодарско на bau.bg за информациата
П.С.много брагодарско на bau.bg за информациата
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Здравейте. Искам да отбележа и аз както колегите преди мен, че темата е много полезна и много ми допада.Та имам и аз едно питане, заради един акт.
Преди време ми съставиха акт за ''шумна кола''. Прибираме ме се с брат ми с 2те коли една вечер и си караме по главната на нашето градче. Карахме видимо с превишена скорост с около 80км/ч, защото се бяхме нещо ''заиграли''. Та както си караме отсреща гледам полиция. Спират ме с думите ''абе ти ще излиташ ли''
Карах на дълги светлини, приятеля ми до мен без колан, с включени аварийни, които бях забравил. За мой късмет нямаха радар и думата 'скорост' не се споменаваше. Чудно защо полицая не каза нищо за дългите, за колана.. и т.н. Но след като ми провери документите ми каза да запаля колата.Запалих я(вярно в действителност си е шумна колата ми) и ми каза ще ти пиша акт за шумна кола... Започнах да се разправям как така ще ми пише акт за шумна кола без дори да е измерил db, а той ми запали астрата и каза глей тази как работи, виж твоята... аз му се изсмих в очите и му казах айде пиши и ми написа. Та въпроса ми е има ли право така да ми пише акт без да е измерил нивото на шум и т.н.По тая логика можеше да ми пише акт ''че карам бързо''....
Преди време ми съставиха акт за ''шумна кола''. Прибираме ме се с брат ми с 2те коли една вечер и си караме по главната на нашето градче. Карахме видимо с превишена скорост с около 80км/ч, защото се бяхме нещо ''заиграли''. Та както си караме отсреща гледам полиция. Спират ме с думите ''абе ти ще излиташ ли''