Кражба на CAS модул, Е90 фейслифт
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- eMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 фейслифт + Ауди А4, 2 TFSI 4x4
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: Е90, фейслифт, двойка дизел, автомат, черната перла и други шукарийки:).
Кражба на CAS модул, Е90 фейслифт
Колеги, вчера намерих колата си (Е90, фейслифт, 318 д) със свалени прозорци на четирите врати и разбита ключалка на шофьорската врата. Пробвах да я запаля и да вдигна прозорците, но не стана, тъй като клчюча не влизаше. Помислих си веднага, че е имало опит за кражба на автомобила. Викнах полиция и мобилната грипа на Лев инс. След това качихме колата на репатрак и днес при огледа в Камор Ауто след завеждане на щетата приемчика установи, че са свалили CAS модула, които се намира зад кората под волана на автомобила. Бяха свалили и капачето на OBD буксата. Явно нещо там са бърникали. Много неприятна история, ръчичките да им изсъхнат дано на джамбазчетата. Оказа зе, че в Камор има още една тройка Е90 от днес с опит за кражба. Пазете си колите, че обстановката много се криминализира.
http://emotion3.snimka.bg/automobiles/podpis.419455
Мерцедес карат женкари, БМВ - мъжкари!
- gkgeorgiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520Д
Re: Кражба на CAS модул, Е90 фейслифт
eMotion написа:Колеги, вчера намерих колата си (Е90, фейслифт, 318 д) със свалени прозорци на четирите врати и разбита ключалка на шофьорската врата. Пробвах да я запаля и да вдигна прозорците, но не стана, тъй като клчюча не влизаше. Помислих си веднага, че е имало опит за кражба на автомобила. Викнах полиция и мобилната грипа на Лев инс. След това качихме колата на репатрак и днес при огледа в Камор Ауто след завеждане на щетата приемчика установи, че са свалили CAS модула, които се намира зад кората под волана на автомобила. Бяха свалили и капачето на OBD буксата. Явно нещо там са бърникали. Много неприятна история, ръчичките да им изсъхнат дано на джамбазчетата. Оказа зе, че в Камор има още една тройка Е90 от днес с опит за кражба. Пазете си колите, че обстановката много се криминализира.
Мамицата им долна...ще си намерят майстора те

- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
eMotion написа:.....
Еееее, верно ли бе, Венци?

Сори за красвицата, дано ти я оправят бързо

Прозорците не са счупени така ли? Разбили са ключалката и така са я отворили?

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
eMotion написа:................................... че са свалили CAS модула, които се намира зад кората под волана на автомобила. Бяха свалили и капачето на OBD буксата. Явно нещо там са бърникали. ................
Колега,
много неприятно. За джамбазите няма значение правителство, криза , сезон и т.н. Във всяка страна ги има - винаги крадат...
А някой може ли да ме светне за какво точно са(за какво се използват) CAS модул и OBD букса.
- Man0Lov
- младши ентусиаст
-
- Кара: '13 Bmw F10 520d
Лоша работа... 

- eMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е90, фейслифт, двойка дизел, автомат, черната перла и други шукарийки:).
kOnPuBkA написа:eMotion написа:.....
Еееее, верно ли бе, Венци?Еб@си тъпаците...
![]()
Сори за красвицата, дано ти я оправят бързо![]()
Прозорците не са счупени така ли? Разбили са ключалката и така са я отворили?![]()
Нещо аларми, съседи???
![]()
Няма следи от счупени стъкла, Мина. Явно прозорците са прибрани във вратите, но незнам, защо им е било да ги прибират. Направи ми впечатление, че са пипали много чисто и не са взели нищо от колата (не че имаше кой знае какво вътре де). Един пазач от близкия строеж ми каза, че е видял 2-ма души да излизат от паркинга пред блока ми, към 04.00 сутринта. Сутринта пък съседите са си мислели, че съм си забравил прозорците отворени... Реално външни следи от посегателство няма освен свалените прозорци и прецаканата ключалка на шофьорската врата. Чак в Камор приемчика установи липсата на CAS модула.
- eMotion
- кандидат ентусиаст
-
Колега,
много неприятно. За джамбазите няма значение правителство, криза , сезон и т.н. Във всяка страна ги има - винаги крадат...
А някой може ли да ме светне за какво точно са(за какво се използват) CAS модул и OBD букса.[/quote]
Доколкота разбрах днес CAS е Control, Access and Security. Могат да го използват да обучат собствен ключ, който да използват впоследствие с този модул. OBD мисля, че е on-board diagnostic. Може би точат някаква информация оттам.
А някой може ли да ме светне за какво точно са(за какво се използват) CAS модул и OBD букса.[/quote]
Доколкота разбрах днес CAS е Control, Access and Security. Могат да го използват да обучат собствен ключ, който да използват впоследствие с този модул. OBD мисля, че е on-board diagnostic. Може би точат някаква информация оттам.
Колега, не че нещо ама вероятността скоро да не си я намериш е голяма ! Преи 5-6 години така на едно е46 същото беше направено и 2-3 седмици цлед това, просто си я взеха...
ДАНО при теб случая да е друг ! Къде ти е каското?

ДАНО при теб случая да е друг ! Къде ти е каското?
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
добре де, сега в Камор ще му сложат нов модул, който предполагам ще е различен и дори джамбазите да си обучат ключ, няма да могат да отключат с него ... или греша?
Wolfen написа:добре де, сега в Камор ще му сложат нов модул, който предполагам ще е различен и дори джамбазите да си обучат ключ, няма да могат да отключат с него ... или греша?
Но най-вероятно могат да върнат стария на мястото на този който ще сложат в камор и така да си ползват техния ключ... спред мен следващия месец трябва да си дебнеш колата с пушка.
BMW POWER
- eMotion
- кандидат ентусиаст
-
tdrome написа:Wolfen написа:добре де, сега в Камор ще му сложат нов модул, който предполагам ще е различен и дори джамбазите да си обучат ключ, няма да могат да отключат с него ... или греша?
Но най-вероятно могат да върнат стария на мястото на този който ще сложат в камор и така да си ползват техния ключ... спред мен следващия месец трябва да си дебнеш колата с пушка.
Ммммм да, и аз имам такова усещане. Монтирал съм вече снайпера на терасата, сега слагам една уеб камера с наблюдение към паркинга и ще има отстрел на дивеч

Чудя се дали пък им е трябвал само CAS модула, за да го използват при кражба на някакво друго по-атрактивно Е90, например 330 или 335. Все пак мойто е 318 и е лизингово, така че дори още не съм го придобил.
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Да не те отчайвам, но на мой приятел така първо му свиха модула на едно Х6 и след това му го взеха от охраняем паркинг. Не стига това ами се опитаха да откраднат и колата на сина му от същото място.
Доста скъпо им е излязло посещението на столицата

- eMotion
- кандидат ентусиаст
-
kronos написа:Да не те отчайвам, но на мой приятел така първо му свиха модула на едно Х6 и след това му го взеха от охраняем паркинг. Не стига това ами се опитаха да откраднат и колата на сина му от същото място.
Кога е станало това, колега?
- pkw08
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: от време на време
- Мечтае да кара: всеки ден
Колега, виж поне му смени регистрацията и ДК№..., за всеки случай.
eMotion написа:tdrome написа:Wolfen написа:.........................................Чудя се дали пък им е трябвал само CAS модула, за да го използват при кражба на някакво друго по-атрактивно Е90, например 330 или 335. Все пак мойто е 318 и е лизингово, така че дори още не съм го придобил.
Според мен им е трябвал този модул. Може би при фейслифта има някакви промени спрямо предните модели. Ако искаха да ти открадната колата вече щяха да са го направили.