Първа BMW среща на официален фен клуб на Сърбия
Модератори: mitaka7, Общи модератори
- Kafevia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46-330xiА,e46-330iA,e53 3.0dА
- Мечтае да кара: летяща чиния
Re: Първа BMW среща на официален фен клуб на Сърбия
Giorceto написа:Някой да каже нещо повече за пътя през Стрезимировци ?
че гледам по картите го няма...
P.S. Намерих гоОферта е щом Стефчо казва, че може.. предлагам той да води и да караме от там
188 км
Пътя до Стрезимировци е поносим. На КПП-то ще настане истинска суматоха ако се появят повече от 2 коли. Власинското езеро е особено красиво и си заслужава да се види. Може да се преспи там има няколко хотелчета и къщи за гости. Плескавиците и вешалиците са страхотни за любителите на ракийката има страхотна дюлева, сливова и гроздова. Пътя от езерото до Лесковац нямам спомен как беше, минавал съм преди около година и половина ама както казва колегата може да е оправен.
Ако минавате по този път ще се засечем някъде из сръбско....
Последна промяна monev.s на 10 Сеп 2010, 12:03, променена общо 1 път
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
бройте и няколко 36така.на следващата ни сбирка ще стане ясно колко точно ще сме
дано наитина се съберем повече коли 

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Между другото няма да е лошо да конкретизираме вече кой кога ще ходи, до кога ще седи, защото има желаещи, които биха искали да поделят разходите с някого и съответно си търсят свободни места. 

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
може да се направи една анкета с 2 отг. примерно "ще си пътувам сам" и "търся при кой" или нещо от сорта.по този начин тъкмо ще разберем горе-долу за колко хора става дума,които ще ходим 

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Банго
- младши ентусиаст
-
и при мен е така всичко е пълно за сега ако има промяна ще пиша
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
И моята кола е с 4 човека. Ако не се лъжа в колата на Простия и Сами ще има две места.
Последно през Стрезимировци ли ще пътуваме да знам какво да се разбирам с колегите от Сърбия?
Последно през Стрезимировци ли ще пътуваме да знам какво да се разбирам с колегите от Сърбия?

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
По който маршрут избереш, по този. Нека само да е по-приятен за шофиране, да не пикираме между дупките. 

- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Ебаси, навихте ме и мене, т.е Ексайтъра ме нави още на феста!?!!

- Kafevia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46-330xiА,e46-330iA,e53 3.0dА
- Мечтае да кара: летяща чиния
а паспорт ще ми трябва ли,че вече е невалиден ??? 

- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Kafevia написа:а паспорт ще ми трябва ли,че вече е невалиден ???
Лична карта, ....лична карта колега и зелена за Събия (за колата)!

- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
Почвам и аз да се чудя дали да не отскочим... 

Мисля, че тази информация ще е доста полезна за участващите в мероприятието:
информацията е взета от тук: http://www.mfa.bg/bg/105/news/view/29919
monev.s написа:Във връзка с новия “Закон за сигурността на движението по пътищата”, приет от Сръбското Народно събрание на 29.05.2009г. българските граждани, пътуващи на територията на Сърбия, следва да имат предвид следното:
1.На нарушителите на закона ще бъде търсена отговорност и ако нарушението е записано с видео камера. Ако от записа не може по категоричен начин да бъде установен извършителят на нарушението, отговорност носи собственикът на превозното средство.
2.Водачите на МПС нямат право да използват мобилни телефони освен при положение, че имат оборудване, което дава възможност да се телефонира без използване на ръце. Отговорност ще бъде търсена и от пешеходци, които използват мобилни телефони при пресичане на улица.
3.Позволеното количество на алкохол в кръвта е намалено от 0,5g/kg на 0,30mg/ml. Това означава забрана за управление на МПС след употреба на алкохол.
4. От 10.12.2009 г. ще бъде задължителна употребата на фарове и през светлата част на деня. Следва да се има предвид, че до приемането на новия закон местните пътни полицаи глобяваха за запалени фарове през деня.
5.Разрешената скорост, според новия закон е 50 км. за движение в населено място.
6.Забранява се използването на антирадари.
7.В МПС задължително трябва да има светлоотразителна жилетка.
8.Дете до 12 год.няма право да седи на седалката до водача на МПС.
9.Глобите няма да се плащат на място, а в банка или пощенски клон, след като полицейският служител издаде необходимия документ.
Предвидените глоби са в размер от 50 до 500 евро в зависимост от нарушението. Водачи на МПС, за които се докаже, че с поведението си на пътя представляват заплаха за сигурността на движението по пътищата могат да бъдат наказани със затвор.
Задължително оборудване на автомобила: резервна гума, пожарогасител, авариен триъгълник, автоаптечка, чукче за счупване на прозореца при пожар, резервни крушки, светлоотразителна жилетка, въже за теглене.
Наказания за водачи:
3000 динара(31 евро): когато в случай на задръстване водачът, намиращ се в дясната лента не спре крайно вдясно, а намиращите се в лявата лента-крайно вляво на лентата, като при това не е направен път на МПС със специален режим на движение; заемане на две паркоместа при паркиране; управление през деня без включени къси светлини.
5000 динара(53 евро):неспазване на дистанция; управление с прекалено ниска скорост, с което се пречи на движението; неизползване на предпазни колани(задължителни и за задните седалки); рязка промяна на посоката на движение или невключване на пътепоказател; неизползване на отразителен триъгълник за принудително спряно МПС; неправилно паркиране; управление в жълтата лента.
6000 до 20000 динара(95-210 евро): уравление в лентата за насрещно движение; неспазване на предимство; движение на заден ход на автомагистрала; обратен завой в тунел, на мост, виадукт, надлез, подлез и при намалена видимост; движение на МПС в пешеходна зона или друго място, определено за пешеходци; изпреварване на колона; започване на изпреварване, когато зад автомобила има друго МПС, започнало изпреварване; изпреварване в жълтата лента, изпреварване в кръстовище;
15000-30000 динара(157-315 евро) или 30 дни лишаване от свобода: преминаване на ЖП прелез при спусната бариера; спиране на автомагистрала или автомобилен път; преминаване на червен сигнал на светофара; возене на предната седалка на дете под 12 години; обратен завой на автомагистрала или автомобилен път; неспазване сигналите на регулировчика; управление на нерегистрирано МПС; изпреварване в завой без видимост; изпреварване в тунел; изпреварване на непрекъсната осева линия;
АЛКОХОЛ: 0,3-0,5 промила: 5000 динара; 0,5-1,2 промила 6000-20000 динара, 10 точки, лишаване от правоуправление за 6-12 месеца; 1,6-2,0 промила 15000-30000 динара, 12т., 8-12 месеца лишаване от правоуправление; повече от 2 промила-15 дни затвор, 14т.;
АГРЕСИВНО УПРАВЛЕНИЕ(поведение силно противоположно на правилата на движение или несъобразено с останалите участници в движението): затвор от 30 до 60 дни и 15 точки, а ако е довело до ПТП-затвор 45-60 дни и 17т.
ПРЕВИШАВАНЕ НА СКОРОСТТА В НАСЕЛЕНО МЯСТО с над 70км/ч-задължително лишаване от свобода;
За пешеходците: преминаване на червен сигнал-5000 динара, а ако е в присъствието на дете до 12 години-15000-30000 динара; използване на мобилен телефон при преминаване на пешеходна пътека-3000 динара, а ако е в присъствието на дете до 12 години-6000-20000 динара; наличие на слушалки в двете уши-3000 динара, а ако е в присъствието на дете до 12 години-6000-20000 динара; алкохолно състояние-15000-30000 динара.
Задължително лишаване от свобода: управление на МПС без необходимата категория; управление с повече от 2 промила алкохол; превишаване на скоростта в населено място с над 70км/ч, в зона със забавено движение, превишение с над 50 км/ч, в зона "30"- превишаване с над 60 км/ч; движение нощем без включени светлини;
Зона "10"-зона със забавено движение, с ограничение на скоростта 10 км/ч
Зона"30" и зона "Училище"-ограничение на скоростта на 30 км/ч
Скорост в населено място-50 км/ч
Скорост на автомагистрала-120 км/ч
Полицията не взема пари, а само пише констативен протокол(АКТ). Наказателно постановление се издава от съдия за нарушения.
Камерите на полицията са с фискални модули и няма възможност да се правят комромиси.
информацията е взета от тук: http://www.mfa.bg/bg/105/news/view/29919
- vanko 318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: млади майки да полудяват ...
- Мечтае да кара: всичко,без пари да давам
ако шефа даде пари във петък (
)
ме пишете и мене