Зимна козметика :)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Зимна козметика :)
Здравейте колеги 
Темата може да изглежда малко нелепа, но гледам,че времето в неделя 20/12 сутринта ще бъде доста студено -21C
Акумулатори, антифриз и разни други течности са задължителни, но на мен ми е интересно дали някой си маже с някакви препарати гумените уплътнения на вратите (тези така приятно скърцащи неща) и дали ще залепват ако не им се обръща специално внимание? Също така може да споделим други полезни зимни трикове и много набързо как си подгрявате колите- на място, умерено в движение и т.н.? 

Темата може да изглежда малко нелепа, но гледам,че времето в неделя 20/12 сутринта ще бъде доста студено -21C

- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
Re: Зимна козметика :)
С предишната кола, която карах имах много неприятна случка една зима. Беше около -10 и ми трябваха 10 мин за да успея да отворя шофьорската врата - гумите бяха залепнали все едно си ги намазал старателно с моментно лепило!
След като отворих вратата, запалих и взех да чистя снега и вече се бях наканил да тръгвам и нова изненада - ключалката (резето дето заключва) беше замръзнала с положение "отворено"! След много зор така и не успях да затворя врата затова я закачих с колана през дръжката и газ към първата бензиностанция. На няколко пъти имах усещането, че ще се изсипя на пътя, защото вратата се отваряше
Купих си спиртен спрей за размразяване на ключалки и други замръзнали неща - например гумите на чистачките. Купих си и флакон силиконов спрей с който напръсках гумите на вратите. От тогава съм нямал никакви проблеми!
Мисля и сега да се снабдя с такъв силиконов спрей за гумите - дори и сега да са по-нови няма да им навреди малко смазване.
След като отворих вратата, запалих и взех да чистя снега и вече се бях наканил да тръгвам и нова изненада - ключалката (резето дето заключва) беше замръзнала с положение "отворено"! След много зор така и не успях да затворя врата затова я закачих с колана през дръжката и газ към първата бензиностанция. На няколко пъти имах усещането, че ще се изсипя на пътя, защото вратата се отваряше

Купих си спиртен спрей за размразяване на ключалки и други замръзнали неща - например гумите на чистачките. Купих си и флакон силиконов спрей с който напръсках гумите на вратите. От тогава съм нямал никакви проблеми!
Мисля и сега да се снабдя с такъв силиконов спрей за гумите - дори и сега да са по-нови няма да им навреди малко смазване.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Миналата зима нямах проблем нито с вратите нито с механизмите, дори и в най-студените дни.
Иначе с други коли не БМВ и имало доста премеждия- ритане, блъскане и т.н.

- dhany
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46
Такива замръзнали положения и проблеми при студ съм имал със мн други коли, но не и с БМВ! Мислех си, че Бимерите са имунизирани от студ и чуствителни към жега...
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
vavilon написа:Миналата зима нямах проблем нито с вратите нито с механизмите, дори и в най-студените дни.
и аз така с други коли, даже влизане и през багажник

С БМВ-то - никакви проблеми (е, сега съм и в гараж, но все пак...)

F**k them all!
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
dhany написа:Такива замръзнали положения и проблеми при студ съм имал със мн други коли, но не и с БМВ! Мислех си, че Бимерите са имунизирани от студ и чуствителни към жега...
Блаженни са верующите

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Преди големите студове пръскам по малко WD40 на пантите на вратите.Мажа уплътненията с обикновен течен парафин от аптеката, струва стотинки.На една сълфетка или парцалче, но по-малко щото става голяма мазнотия.
Лека и безаварийна Зима на всички!

Лека и безаварийна Зима на всички!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
titto написа:Преди големите студове пръскам по малко WD40 на пантите на вратите.Мажа уплътненията с обикновен течен парафин от аптеката, струва стотинки.На една сълфетка или парцалче, но по-малко щото става голяма мазнотия.![]()
Лека и безаварийна Зима на всички!![]()
Точно с течен парафин е работата или силиконов спрей. Иначе дали с BMWто има проблеми в студа... много ме съмнява да няма, како казва колегата няма значение дали е BMW или Лада, особено ако гумите на вратите са по-сухи.
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Днес се катерих по Витоша към Копитото и още не беше минал снегорина, нямаше и сол..Гледам пред мен десетина коли спрели и си мисля- аз имам зимни гуми хубави- ще се кача
!......
Обаче спрях и аз като другите пред мен и не успях да тръгна нагоре, наложи се да се върна малко и пак да се позасиля и в крайна сметка стигнах
Та не е зле, който има път по стръмни снежно/заледени склонове да метне и едни вериги в багажника за всеки случай и нещо за сгряване- просто за всеки случай 
И за АСЦто да питам- включено или не в снега- в смисъл ако прекалено често се включва може ли да му стане нещо ? Иначе е ясно че това му е работата, но все пак колите вече не са нови..

И за АСЦто да питам- включено или не в снега- в смисъл ако прекалено често се включва може ли да му стане нещо ? Иначе е ясно че това му е работата, но все пак колите вече не са нови..
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
при продължително буксуване да се изключва пише в упътването на колата
Барай шишарката Минкеее ....
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Има едни спрейчета за гумени уплътнения за около 7-8лв на Нигрин и вършат супер работа и за клучалките има едни в малки опаковки пак стават 

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Лично аз използвам вакса за гумени уплътнения на вратите на фирмата REX. Винаги след измиване на колата в зимни условия, препоръчвам на всички колеги да забърсват гумените уплътнения със суха кърпа и след това да се третира с препарата - вакса. Това ви осигурява запазване на гумените уплътнения на вратите и лесното отваряне рано сутрин в големите студове.
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Колко парички е да мина най-накрая през магазина да взема 1бр.и да разгледам какви други шукарийки предлагаш!?mitaka7 написа:Лично аз използвам вакса за гумени уплътнения на вратите на фирмата REX. Винаги след измиване на колата в зимни условия, препоръчвам на всички колеги да забърсват гумените уплътнения със суха кърпа и след това да се третира с препарата - вакса. Това ви осигурява запазване на гумените уплътнения на вратите и лесното отваряне рано сутрин в големите студове.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
има страхотни специализирани продукти на - http://www.wuerth.bg/products за кар кеар, както и на http://www.sonax.com/sonax-e/katalog.php, за всичко по колите ни......
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2