Пружини от 320и на 318и
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Пружини от 320и на 318и
Колеги ,
дали пружините на 318ката и 320ката преди фейс-лифта са еднакви.
В реалоем не можах да ги сравня защото не излизат номерата на пружините
А в търсачката попаднах на тема, в която пише че дори и от Е36 може да станат за Е46
ПП: а М-тех пружините 20/40 мм ли сваляше
дали пружините на 318ката и 320ката преди фейс-лифта са еднакви.
В реалоем не можах да ги сравня защото не излизат номерата на пружините

А в търсачката попаднах на тема, в която пише че дори и от Е36 може да станат за Е46

ПП: а М-тех пружините 20/40 мм ли сваляше

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Ето един саит провери и тук- http://www.weitec.de/de/products/springs_d_finder.php -но мисля че има разлика едните са за 4-цилиндара мотор а другите за 6-цилиндара
- kriso85
- старши ентусиаст
-
Нещо не мога да се оправя с този сайт.
Не беше ли разликата м/у 4ри и 6 цилиндрово при амортесьорите
На скоро в ПРОДАВА имаше един Вайтек , на койта на кутиите пишеше 316,318,320 , а беше карано на 323
Никой ли не знае за съвместимостта на пружините
Не беше ли разликата м/у 4ри и 6 цилиндрово при амортесьорите

На скоро в ПРОДАВА имаше един Вайтек , на койта на кутиите пишеше 316,318,320 , а беше карано на 323

Никой ли не знае за съвместимостта на пружините

- kriso85
- старши ентусиаст
-
Дори и в Е36 не можах да намеря отговора (а има 1000 теми за пружини).
Дали да не пусна там такава тема

Дали да не пусна там такава тема

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Re: Пружини от 320и на 318и
Вчера счупих задна пружина на моята Е46-ца, 318. Намерих си втора употреба от 320-ка. При смяната обаче, забелязах следното - моите, които ги свалих бяха маркирани със сив цвят боя, а тези, които са от 320-ката бяха маркирани със зелен цвят боя. И аз търсих в realom, но там номер на задни пружини не излиза. Явно се познават по цвета на маркировката.(маркировка - цапнати са все едно с боя в определен цвят, който изглежда има значение.) Дано да се намерят компетентни хора тук, за да кажат кой цвят какво означава, защото до момента нямам отговор.
Пак да поясна - пружината е черна на цвят, стокова, оригинална, неспортна. Просто е маркирана с определен цвят. Иначе пружината от 320-ката заспа на моята 318, но незнам на какво натоварване са тези, може би това зависи именно от този цвят.
Пак да поясна - пружината е черна на цвят, стокова, оригинална, неспортна. Просто е маркирана с определен цвят. Иначе пружината от 320-ката заспа на моята 318, но незнам на какво натоварване са тези, може би това зависи именно от този цвят.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
на мойта по спомен са и с червени точки интересно ще е да се разбере какво означава тази маркировка
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

щом е станала няма проблем
обаче като ги сменяте поне по 2 ги карайте, все пак малко или много са си променили твърдостта за толкова време
м-тех окачването беше -14-16 мм (по-спомени) дори няма 20

обаче като ги сменяте поне по 2 ги карайте, все пак малко или много са си променили твърдостта за толкова време
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Аз знам че от 6 цилиндрово е36 стават на 4-ри цилиндрово такова Е46
Маркировката на пружините е тяхната твърдост,като не помня кой е най-твърд-става въпрос за серийни пружини-мисля че зеленото или сивото беше най-твърдо
Маркировката на пружините е тяхната твърдост,като не помня кой е най-твърд-става въпрос за серийни пружини-мисля че зеленото или сивото беше най-твърдо
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Прегледах ги тук на бързо,но гледам са само за 6-цилиндрови.
Ако накой си познае пружините да свирка.
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=397880
Ако накой си познае пружините да свирка.
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=397880
- kriso85
- старши ентусиаст
-
Тази цветната маркировка (цапнато като с четка) обозначава твърдостта на пружините. Не знам как точно се класифицират (кои са по-твърди, кои по меки) , но това е за твърдостта .
В каталозите на Х&Р за спортни пружини на Е46 интересното е , че за всички двигатели освен 330д пружините са еднакви. Друго интересно е, че за седан и кабрио са еднакви (различни от тези за купе и комби)
Аз още съм си със заводските , но на пролет задължително трябва колата да легне по-ниско
В каталозите на Х&Р за спортни пружини на Е46 интересното е , че за всички двигатели освен 330д пружините са еднакви. Друго интересно е, че за седан и кабрио са еднакви (различни от тези за купе и комби)

Аз още съм си със заводските , но на пролет задължително трябва колата да легне по-ниско

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
kriso85 написа:Тази цветната маркировка (цапнато като с четка) обозначава твърдостта на пружините. Не знам как точно се класифицират (кои са по-твърди, кои по меки) , но това е за твърдостта .
В каталозите на Х&Р за спортни пружини на Е46 интересното е , че за всички двигатели освен 330д пружините са еднакви. Друго интересно е, че за седан и кабрио са еднакви (различни от тези за купе и комби)![]()
Ето ги на H&R,които ми сложиха.

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
© написа:щом е станала няма проблем![]()
Слави, аз ги смених и двете. Това е ясно. Станаха перфектно, но чувствам, че задницата ми е по-вдигната отпреди и това е защото тези са маркирани със зелен цвят и се оказва, че те са по-твърди от моите, които бяха маркирани със сив цвят. А това ме дразни.....и най-вероятно ще търся като моите. Въпроса е да разберем кой цвят на каква твърдост отговаря, защото се оказва, че това е важно.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
martin_g60 написа:Аз знам че от 6 цилиндрово е36 стават на 4-ри цилиндрово такова Е46
Марто, точно така е, цвета показва твърдостта на пружината. А аз взех пружина със зелена маркировка. И да ви кажа, че зелената маркировка е една, а може би и най-твърдата от сток пружините. Търсих доста из форума, но такава тема за цвета на пружините не намерих. Ще бъде интересно да намериме "ключа от бараката", за да няма още объркани.... Не че има проблем да си карам с тези пружини, ама съм перфекционист и това ме дразни много. В края на крайщата, с каквото е казал Кунц, с това трябва да се кара. Това е моето мнение.
Марто, а ти имаш ли идея на Е46 дизела, седан с какъв цвят са пружините?
ясно, ще взема да погледна моите с каква маркировка са
и без това стоят в гаража
и без това стоят в гаража
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
Явор ми каза, че има пружини, но те са с розов цвят. Явно има доста цветове и настава пълна обърквация.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2