Багажника се отваря!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 520d LCI
Мечтае да кара: Самолет

Багажника се отваря!

Мнение от brabusbg » 26 Фев 2010, 9:57

Да нормално е багажника да ми се отваря, но не е нормално да се отваря всеки път когато изгася колата! Идея си нямам от какво се получи това - вече една седмица е така. В момента в който изгася колата - след около секунда, две се отваря багажника. Преди няколко дни доста силно го затворих (бех се изнервил вече) и тази сутрин пък не мога да го отворя по никакъв начин - отворих го единствено с копчето на ключа??
Някой има ли идея как да накарам багажника си да се отваря и да не се отваря когато аз искам!?!?!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Колъо
Мечтае да кара: Е46 М3 CSL
Детайли за колата: lowrider

Re: Багажника се отваря!

Мнение от fozio » 26 Фев 2010, 13:16

Извинявам се за офф-топика ама не се здържах
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F

Мнение от Е.Димитров » 26 Фев 2010, 14:18

Виц:
Едно младо семейство си закупили гардероб но жената когато била сама един ден забелязала че вратата при някой обстоятелства се отваря сама на гардероба,повикала човек от фирмата дето им монтирал гардероба да отстрани проблема,дошъл човека и забелязали следната закономерност,когато отвън минел трамвай гардероба се отварял съмичък,едната му врата,дошла му идеята на майстора да влезне в гардероба и да види какво кара вратичката сама да се отваря,влезнал...и в тоя момент си пристигнал мъжа на собственичката...отворил гардероба и погледнал-мъж вътре а онзи сконфизено му отвърнал...
-ще ми повярвате ли ако ви кажа ...че чакам трамвая? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320D 2001
Мечтае да кара: M Power

Мнение от ceno83 » 26 Фев 2010, 14:53

Пробвай с резерния ключ да запалиш и загасиш. Ако не се отвори багажника проблема е в ключа. Ако пак се отвори врътни ключалката с ключа :)
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 26 Фев 2010, 18:39

ceno83 написа:Пробвай с резерния ключ да запалиш и загасиш. Ако не се отвори багажника проблема е в ключа. Ако пак се отвори врътни ключалката с ключа :)

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 m54b25,e30 m30b35 turbo
Мечтае да кара: MMMMMMM

Мнение от kok4o » 02 Мар 2010, 22:04

И аз съм за ключа :D
Изображение

Аватар
Кара: е30кабрио318@325 е46купе е60комби
Мечтае да кара: bmw turbo

Мнение от ssttaannyy » 03 Мар 2010, 8:01

+1 за ключа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brabusbg » 03 Мар 2010, 10:18

Maй ще се окаже че не е от ключа, а по скоро от някакви вибрации (така мисля) по силни при гасенето на мотора, защото вече започна да ми се отваря и в движение както карам. Случва се и когато мина през някоя голяма дупка (защото тук във Варна.... дупки ... дал кмета колкото искаш).
Така че нещо ме съмнява механизма - някой има ли идея как да го оправя??
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 03 Мар 2010, 10:24

колега отвори отзат дръжката и огледаи буксите и кабелчетата които и дават сигнал да се отвори,свалянето е лесно на черната лаисна на която се държът плафоните за номера има 4 болта-мисля евреиска звезда,развии и я свали и ще се види самото захранване на бутона за отваряне,моя преди време неискаше изобщо да се отваря свалих-промих и всичко си доиде на мястото :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brabusbg » 03 Мар 2010, 10:33

unikalen88 написа:колега отвори отзат дръжката и огледаи буксите и кабелчетата които и дават сигнал да се отвори,свалянето е лесно на черната лаисна на която се държът плафоните за номера има 4 болта-мисля евреиска звезда,развии и я свали и ще се види самото захранване на бутона за отваряне,моя преди време неискаше изобщо да се отваря свалих-промих и всичко си доиде на мястото :yes:

Моя е точно по същия начин - преди това не искаше да се отваря (само от копчето на ключа успях да го отворя) сега пък постоянно се отваря!! :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 04 Мар 2010, 1:37

Според мене ... ако не видиш някакъв механичен проблем,
Тичай на диагностика- все пак в тия коли има толкова датчици и
сензори ,че да се накичиш целия :D
:duel:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 04 Мар 2010, 18:48

brabusbg написа:Maй ще се окаже че не е от ключа, а по скоро от някакви вибрации (така мисля) по силни при гасенето на мотора, защото вече започна да ми се отваря и в движение както карам. Случва се и когато мина през някоя голяма дупка (защото тук във Варна.... дупки ... дал кмета колкото искаш).
Така че нещо ме съмнява механизма - някой има ли идея как да го оправя??

Колега, така както описваш проблема, ми се струва вероятно да имаш окъсени/оголени кабели. Като си отвориш капака към механизма на капака, ако си на ясно, провери за връзка между кабелите и с маса, като рамърдваш маншона с кабелите от купето към капака.
Огледай внимателно и буксата към блока на машинката и провери закрепването/свързването на всички кабели.
Изображение
ИзображениеИзображение

Назад към E46