АЦС и АБС лампите светят постоянно!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kokoshkaa
- Потребител
-
- Кара: e46 319i - 1998
АЦС и АБС лампите светят постоянно!
Здравейте Колеги,
Колата ми е Е46 318 - 98г.
Проблемът е че след смяна на предните дискове и накладки, смяна на масло и филтри лампите на АЦС и АБС почнаха да светят постоянно!
АБС-а работи, но лампата си свети. Бутона на АЦС-то не реагира. Възможно ли е интервенциите върху колата да са отговорни за проблема. Преди това нямаше проблем. При смяната на накладките се скъса кабела за датчика за състоянието им. И последно възможно ли е проблема да е от натягането на ръчната от жилата в купето.
Моля за съвет!
Колата ми е Е46 318 - 98г.
Проблемът е че след смяна на предните дискове и накладки, смяна на масло и филтри лампите на АЦС и АБС почнаха да светят постоянно!
АБС-а работи, но лампата си свети. Бутона на АЦС-то не реагира. Възможно ли е интервенциите върху колата да са отговорни за проблема. Преди това нямаше проблем. При смяната на накладките се скъса кабела за датчика за състоянието им. И последно възможно ли е проблема да е от натягането на ръчната от жилата в купето.
Моля за съвет!
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: АЦС и АБС лампите светят постоянно!
Колега най-вероятно проблема е от датчиците за АБС.
Отиди да видят на компютър кой точно дава грешка. Пробвайте първо да я изтриете грешката.Ако не се изтрие си прецакал датчика и трябва да го подмениш.
Датчика за накладките светва една друга жълта лампа.
Отиди да видят на компютър кой точно дава грешка. Пробвайте първо да я изтриете грешката.Ако не се изтрие си прецакал датчика и трябва да го подмениш.
Датчика за накладките светва една друга жълта лампа.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
а какъв е проблема тогава ако нито едната от двете лампи не свети?
нито тази на АСЦ нито на АБС? натискам си бутона на АСЦ и нищо.
АБС -а ми работи частично.
обяснявам
при равен гладък асвалт скачам на педала и двете предни гуми влачат.
а когато едната стъпи на пясък или вода или каквото и да било, различно от другата тогава се включва АБС-а и педала трепери.АСЦ-то не ми работи , предполагах че е само лампата но колкото и както и да натискам бутона дупето на колата ми се върти при всяко пипане на гаста в завой.
Така и не разбрах какво е пипано и кое точно не ми работи, какво е махано или изключено.
На компютър още не съм ходил това предстои просто събирам мнения иначе ще иде на диагностика.
нито тази на АСЦ нито на АБС? натискам си бутона на АСЦ и нищо.
АБС -а ми работи частично.
обяснявам
при равен гладък асвалт скачам на педала и двете предни гуми влачат.
а когато едната стъпи на пясък или вода или каквото и да било, различно от другата тогава се включва АБС-а и педала трепери.АСЦ-то не ми работи , предполагах че е само лампата но колкото и както и да натискам бутона дупето на колата ми се върти при всяко пипане на гаста в завой.
Така и не разбрах какво е пипано и кое точно не ми работи, какво е махано или изключено.
На компютър още не съм ходил това предстои просто събирам мнения иначе ще иде на диагностика.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Колегата kriso85 е прав.
Датчик АБС.
Възможно е при смяната на накладките да са го разместили, не да е прецакан, но проблема ти е от него.
Имаш 2 такива датчика - задно дясно колело и предно ляво. - виж ги и 2та, почисти ги ако трябва и ако не се оправи - диагностика, локализираш кой е и сменяш.
Предполагам ти свети АСЦ и ръчната, нали?
Датчик АБС.
Възможно е при смяната на накладките да са го разместили, не да е прецакан, но проблема ти е от него.
Имаш 2 такива датчика - задно дясно колело и предно ляво. - виж ги и 2та, почисти ги ако трябва и ако не се оправи - диагностика, локализираш кой е и сменяш.
- kokoshkaa
- Потребител
-
Мислех си за датчик на АБС-а, но това се получи точно след смяната на дисковете и накладките. А и АБС-а си работи.
Ако е заминал датчик, няма ли да откаже цялата система? Иначе като запаля ми светят само лампата за АЦС и АБС.
Тази за ръчната премигва при запалване и после изгася. Има ли начин да се ресетне компютара и да се изчистят грешките от акумулатора, като се махнат клемите.
Ако е заминал датчик, няма ли да откаже цялата система? Иначе като запаля ми светят само лампата за АЦС и АБС.
Тази за ръчната премигва при запалване и после изгася. Има ли начин да се ресетне компютара и да се изчистят грешките от акумулатора, като се махнат клемите.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Dimitroff написа:Колегата kriso85 е прав.
Датчик АБС.
Датчиците на АБС-а са четири на всяко колело има по един и при тях разместване трудно би станало защото при смяна излиза почти винаги на парчета понеже с годините клеасва в отвора на гладината където влиза датчика, а буксите са в една кутиика закачена на купето така, че ако са пипали там може да е от букса.
А така както описва колегата Dimitroff тези датчици които са два на брой и са разположени диагонално задно дясно и предно ляво колело са за накладките и служат да сигнализира чрез лампата на таблото, че накладките са за смяна преди да са надрали диска, но ако проблема е в тях свети само лампата за накладки.
Тази комбинация е за датчик на АБС-а, но най-добре една диагностика да се види кой от четирите прави проблем има вариант да е тръгнал датчика или пък замърсен и след чистене на грешката лампите да изгаснат и след време пак да светнат, но трябва да се пробва има случай в които се оправя само с чистена на датчика, но за целта ако излезне здрав, което ме съмнява е да се почисти от гъм гривната там е и контактната повръхност на датчика, другия вариант е да се легне от долу и със спрей за почистване на ацетонова основа и ако това не помогне се сменя датчика и проблема е отстранен.
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
oci написа:Dimitroff написа:Колегата kriso85 е прав.
Датчик АБС.
Датчиците на АБС-а са четири на всяко колело има по един и при тях разместване трудно би станало защото при смяна излиза почти винаги на парчета понеже с годините клеасва в отвора на гладината където влиза датчика, а буксите са в една кутиика закачена на купето така, че ако са пипали там може да е от букса.
А така както описва колегата Dimitroff тези датчици които са два на брой и са разположени диагонално задно дясно и предно ляво колело са за накладките и служат да сигнализира чрез лампата на таблото, че накладките са за смяна преди да са надрали диска, но ако проблема е в тях свети само лампата за накладки.
Тази комбинация е за датчик на АБС-а, но най-добре една диагностика да се види кой от четирите прави проблем има вариант да е тръгнал датчика или пък замърсен и след чистене на грешката лампите да изгаснат и след време пак да светнат, но трябва да се пробва има случай в които се оправя само с чистена на датчика, но за целта ако излезне здрав, което ме съмнява е да се почисти от гъм гривната там е и контактната повръхност на датчика, другия вариант е да се легне от долу и със спрей за почистване на ацетонова основа и ако това не помогне се сменя датчика и проблема е отстранен.
Така е! Наложи се и аз да смянам 2 датчика на АБС-а, оказаха се двата предни... не помня цена, ама бяха скъпички

Ванка, това дето ти си го написал е за датчиците за накладките. Те са два, по един отпред и отзад

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Мдам...бях останал с впечатление, че накладните са срещуположни, а от другата страна (пак срещуположни) са датчиците на АБС-а. 

- kokoshkaa
- Потребител
-
Междудругото видях че кабела на АБС датчика на предно дясно колело е вързан с няква клема. Явно е бил прекъсван и е съединяван после.
Възможно е да се е разбутало нещо там. Но най-странното е че системата работи
На голфчето като заминеше един от датчиците, системата прекъсваше.
А това че лампата АЦС свети, означавали, че не работи тази система?
Мисля да приложа това по-долу на първо време, докато някой сервиз не отвори другата седмица, пък ще видим.
Reset на софтуера на автомобила.
Това е форума на Е39, но важи и за Е46. Може да помогне за някои проблеми, но не очаквайте чудеса . За сериозните проблеми ходете на диагностика.
CheGevara написа:
За да ресетнеш ВСИЧКИ управляващи устройства и да изчистиш грешките, направи следното:
1. Откачи акумулатора: първо - и после +
2. Вземи един кабел и свържи двата полюса както са откачени от акумулатора.
(ВНИМАНИЕ: най-добре е акумулатора да се махне от колата, за да не стане късо съединение!!!)
3. с ключа дайте на контакт!
4. Изчакайте 30 мин. и закачете обратно акумулатора.
5. Включете на контакт, но в НИКАКЪВ случай не палете колата, а задръжте така 4-5 мин. докато се рестартира напълно софтуера на всички устройства.
След това запалете и карайте колата ПОНЕ 10 км. за да се настрои софтуера.
Възможно е да се е разбутало нещо там. Но най-странното е че системата работи

Мисля да приложа това по-долу на първо време, докато някой сервиз не отвори другата седмица, пък ще видим.
Това е форума на Е39, но важи и за Е46. Може да помогне за някои проблеми, но не очаквайте чудеса . За сериозните проблеми ходете на диагностика.
CheGevara написа:
За да ресетнеш ВСИЧКИ управляващи устройства и да изчистиш грешките, направи следното:
(ВНИМАНИЕ: най-добре е акумулатора да се махне от колата, за да не стане късо съединение!!!)
5. Включете на контакт, но в НИКАКЪВ случай не палете колата, а задръжте така 4-5 мин. докато се рестартира напълно софтуера на всички устройства.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
kokoshkaa написа:Междудругото видях че кабела на АБС датчика на предно дясно колело е вързан с няква клема. Явно е бил прекъсван и е съединяван после.
Възможно е да се е разбутало нещо там. Но най-странното е че системата работиНа голфчето като заминеше един от датчиците, системата прекъсваше.
CheGevara написа:
Това не вярвам да помогне колега аз съм го правил когато ми светеше само, че чека нищо не се получи и накрая като я закачиш с компа грешките в модулите си стояха.
Ако искаш ми пиши на ЛС ще те насоча към човек от форума който ще ти помогне за София и в сравнение със сервиз ще ти излезне в пъто по евтино.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Колега откачи акумулатора за 20-25 мин. Цялата процедура горе е доста усложнена.
Но не вярвам да изтрие грешките от АБС-а, защото те са записани в паметта. Трябва софтуерна интервенция.
Вече доста колеги имат ДИС, свържи се с някой, няма смисъл да гадаем, компа ще си каже всичко
Но не вярвам да изтрие грешките от АБС-а, защото те са записани в паметта. Трябва софтуерна интервенция.
Вече доста колеги имат ДИС, свържи се с някой, няма смисъл да гадаем, компа ще си каже всичко
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
При мен датчика(до колкокота разбрах са 2) на помпата за АБС даваше грешка,че постоянно е натисната спирачката и от там дава грешка и светвт лампите(правеше го рядко),а АБС си работи като изгася и запаля се оправяше.В Дару като сменях маслото им казах изтриха ми грешката около 250 пъти я имало и от тогава не ми е правило проблем,казаха да го сменя като се развали напълно,но от половин година не свети нищо,виж при теб да не е нещо такова.
- kokakabana
- младши ентусиаст
-
вчера сменях накладки на ръчната спирачка смених ги качих се в колата запалих и ми светнаха ръчната и ДСЦ натиснах хяколко пъти спирачката огасих я и запалих отново и всичко беше ок. преди време пък разкачах навигацията след като я закачих пак светеха тогава си изтрих грешката и се оправи. та пробвай с триене на грешки
- Nakamuri123
- кандидат ентусиаст
-
320д е46 2003г.
Колеги днес ми се случи нещо колата я карах много малко има няма 200 метра и после се качвам дръпнах ръчната и запалих и веднага ми светна лампата за АБС и лампата за ръчната спирачка не изгася всичко жълто свети и триъгълника за ако пребоксуваш и той свети постоянно и се чува едно яко бръмчене до казанчето за течността на спирачките.... и като натисна педала (спирачката ) се чува едно хррр Хррр не спира това бръмчене даже и като я изгася колата , махнах клемата и тогава спира сложа ли я пак почва .....
Колеги днес ми се случи нещо колата я карах много малко има няма 200 метра и после се качвам дръпнах ръчната и запалих и веднага ми светна лампата за АБС и лампата за ръчната спирачка не изгася всичко жълто свети и триъгълника за ако пребоксуваш и той свети постоянно и се чува едно яко бръмчене до казанчето за течността на спирачките.... и като натисна педала (спирачката ) се чува едно хррр Хррр не спира това бръмчене даже и като я изгася колата , махнах клемата и тогава спира сложа ли я пак почва .....
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Nakamuri123 написа:320д е46 2003г.
Предполагам клемата на ABS-a? Ако е така... изгоряла електроника на АBS-a. Накъде ги правят, другаде го сменят!
Има ли колата DSC или други стабилизиращи програми?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2