Изводи за усилвател от модул радио БМ-54

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Изводи за усилвател от модул радио БМ-54

Мнение от Rosendo » 06 Юни 2010, 13:13

Здравейте Колеги,
някой знае ли дали е възможно да се изкарат изводи за усилвател от модула за радио БМ-54.Колата е с голямата навигация 16:9 и модули радио БМ-54 и навигация МК3 в багажника.
Ако някой има инфо как става и може да помогне ще съм му благодарен.
Поздрави

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Re: Изводи за усилвател от модул радио БМ-54

Мнение от mustang1986 » 06 Юни 2010, 14:50

Колега повечето съвременни усилватели имат висиковолтов вход т.е използват изходите за високоговорителите.Което в случая е най удачния вариант за разширение на фабричната аудио система .Турси усилеател с функция speaker level input или High Voltage Input.Препоръчвам ти усилвателите на Kenwood :yes:
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 06 Юни 2010, 15:01

viewtopic.php?f=34&t=177415 <========= Цък
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rosendo » 06 Юни 2010, 15:43

Благодаря Колега,
тази тема съм я чел,аз съм от хората които преди да пуснат тема четат, но това което ме интересува е да изкарам така наречените "чинчове" от модула радио и по този начин като се усилва и намалява музиката съответно да се прилага същото усилване и намаляване и към усилвателя.
Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нормално

Мнение от scipo » 06 Юни 2010, 15:45

новите усилватели имат Speaker IN... там се свързват кабелите от колоните, а усилвателя си го свързваш към акумулатора... има доста приятни усилвателчета в технополис :) аз ще си взема от там :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535D 2012

Мнение от skp » 07 Юни 2010, 0:42

Колега, чинчове от БМ54 не могат да се изкарат, или поне не директно. Проблема е, че навсякъде сигнала в тази кола е симетричен (балансиран), чинча е за несиметричен (небалансиран) сигнал. Най-лесният начин е да вземеш сигнал от говорителите, но предполагам се досещаш, че той вече е омазан от крайното стъпало, което не е особено качествено. Освен това точно в твоя случай на задните говорители идва вече филтриран сигнал (под 250Hz) и става само ако искаш да включиш бас каса. Високи и среди там няма. Така че правилно си се ориентирал да си вземеш сигнал от БМ54. Аз взимам от там, но пак ти казвам имай предвид, че е балансиран сигнала. Пускам ти описанието на изводите.
BM54 pinout.pdf
Важно е сигналните кабели, които ще ползваш да не са коаксиални а усукана довйка. Другото важно нещо е да ползваш усилвател с вход за високо ниво. Не че нивото на сигнала от БМ54 е много високо а защото входовете на усилвателя за високо ниво са балансирани, за разлика от чинчовете. Ако усливателя ти няма вход по високо ниво, нямаш избор и ти трябва преобразувател като този, който е описал колегата по горе. Успех.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rosendo » 07 Юни 2010, 12:09

Колега SKP,
благодаря за изчерпателния отговор.Идеята ми изглежда много добра,защото това което липсва в колата е бас,средните и високите са доста добре.Само едно уточнение,дали добре съм разбрал,търся усилвател на които звука не влиза с "чинчове",а прихванат от изходите на модула БМ54 за задните говорители. С него възнамерявам да захраня един 10 инчов бас който е поставен на отвора за ски на задната седалка от към багажника.
Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нормално

Мнение от scipo » 07 Юни 2010, 12:44

ros1977 написа:Колега SKP,
благодаря за изчерпателния отговор.Идеята ми изглежда много добра,защото това което липсва в колата е бас,средните и високите са доста добре.Само едно уточнение,дали добре съм разбрал,търся усилвател на които звука не влиза с "чинчове",а прихванат от изходите на модула БМ54 за задните говорители. С него възнамерявам да захраня един 10 инчов бас който е поставен на отвора за ски на задната седалка от към багажника.
Поздрави

Това за бас-а на ски сака е доста добър вариант :) ще се чува доста приятно, макар и с десетка :) като го направиш пусни снимки как е станало ;)

Потребител
Аватар
Кара: Е 46 320i
Мечтае да кара: X6

Мнение от petarcho83 » 08 Юни 2010, 21:59

и аз искам да си направя същата музика така че моля за снимки като го направиш!поздрави и от мен!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535D 2012

Мнение от skp » 08 Юни 2010, 22:31

Общо взето правилно си разбрал. Те усилвателите всички имат чинчове, само че не всички имат входове по високо ниво (водят ги още вход за сигнал от говорители). Та ти си търси такъв усилвател дето има такива входове. Взимаш сигнал от БМ54 - не е задължително да е от сигнала за задните, може да вземеш от сигнала, който е за предните. Както си решиш. Имай предвид, че сигнала, който ще вземеш от БМ54 не е филтриран. Така, че на усилвателя трябва да включиш НЧ филтъра (тъй като ще захранваш бас). И най-важното сигналните връзките между БМ54 и усилвателя ги правиш с кабел усукана двойка, в никакъв случай коаксиален.

Назад към E46