Бензиномерът не показва вярно
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI
Бензиномерът не показва вярно
Здравейте,
Случи ми се следната интересна случка: наскоро заредих за 50 лв бензин 95 на един Лукойл, след което стрелката на бензиномера започна да си мърда наляво-надясно: показва нещо, след малко падне, после пък се вдигне, но постоянно показваше повече гориво, отколкото реално има в резервоара.. Пробвах в скритото меню да видя какво ще ми покаже и показанията там също се меняха постоянно, следвайки "играенето" на стрелката.
Изминах около 150-200 км, стрелката си стоеше около средата. После реших да напълня догоре и събра 49 литра!!! Съответно се вдигна на max, минах още около 150 км, а тя продължи да стои на max.. След това падна малко, после още малко, но на другия ден като запалих колата отново беше на max и после пак падна.
На какво може да се дължи това? На "хубавото гориво", което съм заредил или на нещо друго? И съответно как би могло да се оправи?
Случи ми се следната интересна случка: наскоро заредих за 50 лв бензин 95 на един Лукойл, след което стрелката на бензиномера започна да си мърда наляво-надясно: показва нещо, след малко падне, после пък се вдигне, но постоянно показваше повече гориво, отколкото реално има в резервоара.. Пробвах в скритото меню да видя какво ще ми покаже и показанията там също се меняха постоянно, следвайки "играенето" на стрелката.
Изминах около 150-200 км, стрелката си стоеше около средата. После реших да напълня догоре и събра 49 литра!!! Съответно се вдигна на max, минах още около 150 км, а тя продължи да стои на max.. След това падна малко, после още малко, но на другия ден като запалих колата отново беше на max и после пак падна.
На какво може да се дължи това? На "хубавото гориво", което съм заредил или на нещо друго? И съответно как би могло да се оправи?
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
Re: Бензиномерът не показва вярно
Стрелката отчита количество ,а не качество. Според мен няма как проблема да е в горивото колкото и некачествено да е.
По скоро някой датчик за нивото в резервоара. Компетентните ще ти кажат проблема 100%.
По скоро някой датчик за нивото в резервоара. Компетентните ще ти кажат проблема 100%.
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
тва тие от нивомера във резервоара той ги прави тези номера
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Нивомерите са 2 и резервоарите са 2!Точно след зареждане на ''хубаво'' гориво започват да засичат!Така останах на Тракия без бензин,с уж над 8л. и без светнала лампа!
Пак Лукойл!
И не се е оправило съвсем!До това зареждане си беше ОК!Сега понякога играе стрелката сутрин като паля!Има DIY как се отварят,чистят и калибрират поплавъците,но си е филм!Ако искаш колегаа,ще я намеря,но се сваля седалката! 

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
dr.peshev написа:Нивомерите са 2 и резервоарите са 2!Точно след зареждане на ''хубаво'' гориво започват да засичат!Така останах на Тракия без бензин,с уж над 8л. и без светнала лампа!Пак Лукойл!
И не се е оправило съвсем!До това зареждане си беше ОК!Сега понякога играе стрелката сутрин като паля!Има DIY как се отварят,чистят и калибрират поплавъците,но си е филм!Ако искаш колегаа,ще я намеря,но се сваля седалката!
него плаши не е толкова сложно

- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Резервоара си е един - няма 2 отделни. Просто има обособени два по-големи дяла с цел по-добро разпределение на тежестта. Ето схемата на цялата пластмасария - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=05 ; Въпроса е, че тук виждам само един поплавък
и може да се окаже че двойния поплавък е мит. 

- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI
Значи доколкото разбирам работата е сложна.. А има ли някакъв шанс да се оправи от самосебе си след време 

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
ами не е чак толкова сложно но като неси го правил може и така дати се струва а за оправянето може и дасе оправи ама не е сигурно
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
И при мен е горе долу така, само че стрелката не се връща до край , а стои почти по средата между 0 и първото деление
Първо ще свалям таблото да видя дали няма нещо в самия уред на таблото , ако ли пък не ще пробвам да свалям резервоара

Първо ще свалям таблото да видя дали няма нещо в самия уред на таблото , ако ли пък не ще пробвам да свалям резервоара

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Нищо му няма на таблото ти колега-влез в сервизното меню да видиш,че и то не се променя-просто поплавъците са заяли!Два са-иначе как мери отделно двата дяла на резервоара???!
Ето го и обещания "филм" http://www.mfestforum.com/forum/showthread.php?t=878!Ако на някой му се прави има и продължение-почистване и калибриране на поплавъците
p.s.Не стига че караме с най-скъпия бензин в света(1-гори повече 2-амортизира повече 3-немеца си плаща пътния данък в цената на бензина),ами и във филми влизаме!Ма--а им Лукойл!

Ето го и обещания "филм" http://www.mfestforum.com/forum/showthread.php?t=878!Ако на някой му се прави има и продължение-почистване и калибриране на поплавъците

p.s.Не стига че караме с най-скъпия бензин в света(1-гори повече 2-амортизира повече 3-немеца си плаща пътния данък в цената на бензина),ами и във филми влизаме!Ма--а им Лукойл!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Е, не изглежда толкова сложно ,е да не може човек сам да си направи по описанието качено от теб 

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
И при мен се получва някой път като запаля и скочи до некаде си стрелката, а аз знам че нямам толко. Карам си и стрелката започва да пада се едно имам разход 30 на сто докато не стигне там дето трябва да е и после си показва ОК. Случва се при мен след дълаг път. Иначе в скритото меню - 6.2 там колега погледнал ли си дали и двата ти датчика са ОК. в меню 6.2 ще имаш цифра 1 или 2 пред разхода. 1 и двата са ок 2 единия не е.
12 мнения
• Страница 1 от 1