Проблем с отключване и въпрос за светлина в багажника.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: '00 330ci

Проблем с отключване и въпрос за светлина в багажника.

Мнение от freehippie » 18 Сеп 2011, 22:21

Здравейте. колеги.

Обръщам се към вас с молба за помощ, опитах се да намеря повече инфо с търсачката, но не успях. Проблемът е следният - днес, когато отключих колата с бутона на ключа палчето на шофьорската врата си остана свалено, а самата тя заключена. Заключих и отключих пак от ключа един два пъти и палчето се вдигна. На следващият път обаче при отключване въобще не искаше да се вдигне и можех да отключа само от ключалката или дърпайки дръжката отвътре. Въпросът ми е имал ли е някой такъв проблем и знае ли решението, или поне къде могат да го решат, защото май свалянето на кората на вратата си е пипкава работа заради еърбега( а и нямам инструменти).

Второто ми питане е за едната крушка, която служи за осветление на багажника - каква е и как се сменя. Тук проблемът е че когато бях в един сервиз идиотите ми бяха счупили пластмасовата част, която пази и държи крушките на стоповете, и бях принуден да я закрепя с винтове. Сега бих искал да си закупя тази част, но не мога да я намеря в real oem, бих бил благодарен ако някой я намери и даде номера и(става въпрос за лявата част).

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Проблем с отключване и въпрос за светлина в багажника.

Мнение от Dimitroff » 19 Сеп 2011, 8:16

За първия проблем - с отключването.
Пробвай като е заключена колата да я заключиш пак и тогава да отключиш - ако отключват така всички врати - смени си релетата в ГМ модула :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 19 Сеп 2011, 11:02

По второто ако помогне:
Low Beam Headlamp Light Bulb Size: H7
High Beam Headlamp Light Bulb Size: H7
Parking Light Bulb Size: 2825
Front Turn Signal Light Bulb Size: 2825 or 7506
Rear Turn Signal Light Bulb Size: 7507 or 7506
Tail Light Bulb Size: 7225
Stop Light Bulb Size: 7225 or 7506
High Mount Stop Light Bulb Size: Assembly
Fog/Driving Light Bulb Size: 9006
License Plate Light Bulb Size: 6418
Back Up Light Bulb Size: 7506
Front Side Marker Light Bulb Size: 7528
Rear Side Marker Light Bulb Size: 7225
Glove Box Light Bulb Size: 6418
Map Light Bulb Size: 6486X
Dome Light Bulb Size: 6418 or 6486X
Step/Courtesy Light Bulb Size: 6411 or 6418
Trunk/Cargo Area Light Bulb Size: 6411

:yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 19 Сеп 2011, 14:46

по въпроса а врата аз съм със същия проблем обаче с дясната врата на компакта, зимата спря да се отключва и я отварях, после напролет се оправи, и сега пак. Казваха ми че машинката на централното във вратат е за смяна, но така и нямам време да се занимавам. Ще следя с интерес и ако се открие някой който може да отстрани проблема, за нормални пари и аз съм там.

П.С. разглабянето на врата нее страшно в релоем има схема на кората и държащите я болтове.

Потребител
Аватар

Мнение от freehippie » 21 Сеп 2011, 15:59

Пробвах това, което ме съветва колегата Dimitroff, но не става явно е другаде проблема. Приемам идеи , както и съвети относно някой сервиз, който се занимава с това. Години наред съм отключвал миналата си кола с ключ и ми беше кеф сега само с копче, така че този проблем не търпи отлагане.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от mutata85 » 22 Сеп 2011, 22:54

При мен е същия проблем с лявата врата,не всеки път но доста често при отключване не се вдига палчето,по мои виждания проблема е в самата машинка на вратата но незнам как да я сваля,ако някой има инфо или линнк с картинки да сподели....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 23 Сеп 2011, 11:35

freehippie написа:Пробвах това, което ме съветва колегата Dimitroff, но не става явно е другаде проблема. Приемам идеи , както и съвети относно някой сервиз, който се занимава с това. Години наред съм отключвал миналата си кола с ключ и ми беше кеф сега само с копче, така че този проблем не търпи отлагане.

mutata85 написа:При мен е същия проблем с лявата врата,не всеки път но доста често при отключване не се вдига палчето,по мои виждания проблема е в самата машинка на вратата но незнам как да я сваля,ако някой има инфо или линнк с картинки да сподели....

И на двамата, проблемите са Ви решени във важните теми, най-отгоре!!!
Има и линкове, има всичко... :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 4.8

Мнение от vlado320 » 24 Сеп 2011, 19:30

Колега,няма страшно да махнеш кората...ербега е във вратата(закрепен за ламарината)така ,че само отвиваш болчетата,другото са щипки,,,,кората след като се отщипе излиза нагоре ,като преди това откачиш палчето от вътрешната дръжка и букса (и) на тонколоните.Най вероятно е машинката за централното.Ако се окаже тя ....си вземи втора употреба от някой колега от форума(оригинално). :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от freehippie » 25 Сеп 2011, 11:17

Благодаря на всички, явно ще се търси тази машинка, така нареченият actuator. Последен въпрос-машинката задължително ли трябва да е от купе с лява дирекция или може от седан или от купе дясна дирекция.

ПП колега mutata85, това е най-подробната тема за смяната на бравата, която намерих. Лично аз мисля при намиране на машинката да се заема със сменянето и собственоръчно.

http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=600213

Назад към E46