Отваряне на багажник без акумулатор

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Отваряне на багажник без акумулатор

Мнение от Leon » 01 Фев 2012, 12:34

Става дума за компакт, който си няма ключалка на багажника. Свалих акумулатора, но после няма отваряне с бутончето под лайстната. Нямаше как да оставя багажника отворен. Знам,че мога да се навра през задната седалка, но да монтирам акумулатора на мястото му от там ще бъде интересно упражнение. Със сигурност има някакъв трик, предвиден от БМВ, но не успях да го открия :oops:
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Отваряне на багажник без акумулатор

Мнение от Gqbriel » 01 Фев 2012, 12:47

Leon написа:Става дума за компакт, който си няма ключалка на багажника. Свалих акумулатора, но после няма отваряне с бутончето под лайстната. Нямаше как да оставя багажника отворен. Знам,че мога да се навра през задната седалка, но да монтирам акумулатора на мястото му от там ще бъде интересно упражнение. Със сигурност има някакъв трик, предвиден от БМВ, но не успях да го открия :oops:

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=2969874&sid=7815c9ec51a38a1b300ab4bcce577c95

незнам дали това е приложимо при компакта :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 01 Фев 2012, 12:51

Аз незнам, бутончето с лайстната как е при теб, но ако принципа е същият. Сваляш лайсната с бутончето, ще видиш букса, разглеждаш, кой кабел какъв е и подваш 12в на буксата в сътветният пин, който отговаря за отварянето на капака. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 01 Фев 2012, 13:07

Аз имах наскоро проблеми с тоците и бях свалил акумулатора да го заредя.После през задните седалки :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 01 Фев 2012, 13:39

Явно ще е през задните седалки... Ега ти и инженера, дето го е измислил така.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Мнение от vitaliss » 01 Фев 2012, 14:01

а на някои пробвал ли е просто да се подаде ток отпреде до двигателя и да се отвори багажника ?

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 01 Фев 2012, 14:04

Leon написа:Явно ще е през задните седалки... Ега ти и инженера, дето го е измислил така.

Не знам как е при Компакта, но при комбитата има едно капаче вътре в багажника точно на лайсната където е механизма. От там може ръчно да се отвори. Пак се влиза през седалките, но поне не с акумулатора :D

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 01 Фев 2012, 14:26

dido0o``` написа:
Leon написа:Явно ще е през задните седалки... Ега ти и инженера, дето го е измислил така.

Не знам как е при Компакта, но при комбитата има едно капаче вътре в багажника точно на лайсната където е механизма. От там може ръчно да се отвори. Пак се влиза през седалките, но поне не с акумулатора :D

е това е ключа от палатката :yes: при компакта го има същото капаче

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 01 Фев 2012, 15:56

самотокапаче нее на капака на багажника а на черната пластмаса на самото купе там кадето е механизма от към копето не от към капака

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d
Мечтае да кара: карах почти всичко

Мнение от batzlati » 01 Фев 2012, 16:53

vitaliss написа:а на някои пробвал ли е просто да се подаде ток отпреде до двигателя и да се отвори багажника ?

Точно това е хватката :yes:
С кабели се подава ток отпред с вече заредения акумулатор , при двигателя , на клемите и си отваряш багажника нормално , без да се ръбиш да влизаш през седалки , да разглобяваш и т.н.
Успех!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 01 Фев 2012, 17:35

batzlati написа:
vitaliss написа:а на някои пробвал ли е просто да се подаде ток отпреде до двигателя и да се отвори багажника ?

С кабели се подава ток отпред с вече заредения акумулатор , при двигателя , на клемите и си отваряш багажника нормално , без да се ръбиш да влизаш през седалки , да разглобяваш и т.н.
Успех!
Така се прави, незнам какво е това вайкане. Аз като свалям акумулатора го връзвам за клемите под предния капак и заключвам с централното, то за толкава ток все ще се намери. После затварям и предния капак и отивам да зареждам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 01 Фев 2012, 18:40

Ако има кабели под ръка, това е най-удачния вариант. Но в случая няма и ще трябва да атакувам през седалките.

iv4o9999 написа:самотокапаче нее на капака на багажника а на черната пластмаса на самото купе там кадето е механизма от към копето не от към капака

Сега мисля, че се досещам къде е, само не си го представям как изглежда отвътре, при затворен капак. Утре ще пиша развитието.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е91
Детайли за колата: 325i Automatic

Мнение от shitizreal » 02 Фев 2012, 11:38

Колеги ако някои има представа на комбито къде е точно и как изглежда тази ръчица откъм багажника,че погледнах но не я видях.Валеше доста и не съм я търсил много,но после пак ще погледна..
$ anotha day anotha dollar $

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikim69 » 02 Фев 2012, 12:35

bmw325tds написа:
batzlati написа:

Успех!
Така се прави, незнам какво е това вайкане. Аз като свалям акумулатора го връзвам за клемите под предния капак и заключвам с централното, то за толкава ток все ще се намери. После затварям и предния капак и отивам да зареждам.

Това колега,го вьршиш за да заключиш багажника ли?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 02 Фев 2012, 12:40

Проблема е решен. Капачето е малко, намира се точно в средата на товарния ръб на багажника, от вътрешната страна, точно под металната скоба, към която се заключва капака. С отвертка се маха капачето, щраква се едно палче от ляво на дясно и капака се отваря. Изобщо не го бях забелязвал това капаче, благодаря на всички за отзивите.

Следваща

Назад към E46