Помощ наводни ми се колата

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Помощ наводни ми се колата

Мнение от xtreme_bg » 10 Юни 2008, 17:49

Здравейте колеги...след като 2 дена купонясвах на Бал4ик с приятели и не бях карал автомобила си неделя вечерта реших да се разходя и какво да видя автомобила ми се беше превърнал в рибарник...само дето и рибки нямаше още :( Това което заварих беше че целия под на автомобила беше подгизнал.Говоря за буквално десетки литра вода...цялата изолация която е дунапрена беше напоена и отделно бяха се образували локви.Никаде другаде нямаше вода освен по пода и то предимно от шофиорската страна...отзад вдясно нямаше и капка а отпреде на пасажера едва видимо мокро...седалки, тапицерия, табла , таван, никаде другаде нямаше и капка...тапата за отводняване излезе доста лесно и се съмнявам да не би от там да е дошла мизерията??? :dunno: наистина целия под е подгизнал до краен предел а никаде другаде нищо..колата не беше карана а и сам почти сигурен 4е всичко беше затворено...багажника е сух, а парното си и работи?Моля помогнете със опит

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 10 Юни 2008, 19:43

Айде още един :mhihi: :mhihi: -Пусни търсачката с дума "пробойна'
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 10 Юни 2008, 20:37

Колега провери под филтрите на климатроника има едни отводнителни отвори да не е запушен с кал и листа ,или ако имаш шибидах има едни тръбички които вървят по колонката на купето ,те също се запушват,успех
Нищо лично ,Просто бизнес !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xtreme_bg » 11 Юни 2008, 18:45

под филтъра на духалката няма нищо...сега ще проверя и каналчетата горе на шибидаха...днеска 3-ти ден колата не може да изсъхне

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M

Мнение от _OSMICATA_ » 13 Юни 2008, 4:15

Колега смъкни задната седалка и започни да надигаш кечето търси доло под кечето има една или две тапи :!: там ти е проблема според мен :idea:
-силикона ще играи ;)
Come play with POWER

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 13 Юни 2008, 7:37

А тизи тръбички до къде слизат или водата от шибидака къде се изтича по точно.Става въпрос за отвор долу при праговете или калниците.Мисля,че ме разбрахте.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

Потребител
Аватар

теч

Мнение от bmw320Ci » 13 Юни 2008, 8:42

Аз имах същият проблем с "COMPACT"-a. Провери си наистина, или отиди на сервиз и вижте отводнителите под филтъра на климатроника. Те са едни гумени и са запушени с кал. Гаранция. Вепреки, че имаше подобен отговор, това ти е проблема.....Късмет.......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Re: теч

Мнение от Sharo » 13 Юни 2008, 10:03

bmw320Ci написа:Аз имах същият проблем с "COMPACT"-a. Провери си наистина, или отиди на сервиз и вижте отводнителите под филтъра на климатроника. Те са едни гумени и са запушени с кал. Гаранция. Вепреки, че имаше подобен отговор, това ти е проблема.....Късмет.......
тогава колата се мокти обаче когато я караш а той не я е карал ...
та по скоро е то шибидаха ...
пточисти каналите му за отводняванет с няква дълга тел или нещо подобно ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xtreme_bg » 13 Юни 2008, 17:47

след дъждовете и от днеска имам малко пояснение...колата изглежда да се мокри то4но до мястото където минава през купето и отива в двигателния отсек жилото за отварянето на предния капак.Не е през уплатнението на жилото оба4е ами някак си минава през метала и извира оттам..установих 4е днеска колата се мокреше най-ве4е когато я карах но когато се наводни не беше карана напълно....интересното беше и че то4но под съда за спира4ната течност отдолу се беше събрала доста вода която ме съмнява че точно избива в купето.Някои може ли да ми обясни къде е този филтър на климатроника..аз проверих филтъра на парното и там има едни лули(гумени) но при тях нямаше проблем

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 13 Юни 2008, 22:51

xtreme_bg написа:след дъждовете и от днеска имам малко пояснение...колата изглежда да се мокри то4но до мястото където минава през купето и отива в двигателния отсек жилото за отварянето на предния капак.Не е през уплатнението на жилото оба4е ами някак си минава през метала и извира оттам..установих 4е днеска колата се мокреше най-ве4е когато я карах но когато се наводни не беше карана напълно....интересното беше и че то4но под съда за спира4ната течност отдолу се беше събрала доста вода която ме съмнява че точно избива в купето.Някои може ли да ми обясни къде е този филтър на климатроника..аз проверих филтъра на парното и там има едни лули(гумени) но при тях нямаше проблем
Колега точно за това място става въпрос ,под спирачната течност ,точно в този ботуш има отвор който най вероятно ти е запушен ,при мен имаше около 2 литра вода ,успех :winky:
Нищо лично ,Просто бизнес !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xtreme_bg » 14 Юни 2008, 15:50

i4koo написа:Колега точно за това място става въпрос ,под спирачната течност ,точно в този ботуш има отвор който най вероятно ти е запушен ,при мен имаше около 2 литра вода ,успех :winky:

Така днеска разлегадах въпросния ботуш..наистина в него има вода която си стои...пада се точно под кутия с много кабели и съда за спирачната течност..проблема обаче е че не успях да видя къде долу има отвор за оттичане...мястото е ужасно ограничено и едвам едвам успях да поотворя това онова....На мен ми се стрива че водата навлиза точно отстрани където са пантичките на предния капак..има направена пластмаса която трябва да отвежда водата в подкалника но при мен може и тази пластмаса да беше разместена и водата да се стича във въпросния ботуш...някои правил ли е процедурата къде се намира там отдолу отвор за оттичане и как да го отпуша???според мен на това място изобщо не е предвидено да влиза вода....

Потребител
Аватар

Мнение от tishoto » 15 Юни 2008, 12:28

и аз имам проблем с наводняване на купето
оказа се че влиза вода през уплътненията на прозорците на задните врати и от там през кората и в купето.от един месец го търся от къде влиза вода.МОЖЕ ДА Е И ПРИ ТЕБ ОТ ТАМ.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xtreme_bg » 29 Юни 2008, 9:42

за въпросния ботуш които описах под съда за спира4ната теност...има тапа за отводняване там която е достъпна единствено ако застане под колата...проблема е 4е тя е разположена странично и при мене продължава това място да се пълни с вода докато вали..поне засега не се наводни вътре...някакви идеи от къде се пълни вода там?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 29 Юни 2008, 17:33

Здравей xtreme_bg,заинтересуваме твоя проблем и разгледах малко по подробно нещата около този прословут бутуш.До него има две пласмаси отстрани на калника/ между него и калника/ те се застъпват и отвеждат водата която се стича от предното стъкло до чистачките и отива към двата калника от там те поемат водата покрай ботуша и я отвеждат под калника.Мисалта ми е че ако едната е счупена и не са застъпени вадата отива в ботуша.
Незнам дали ме разбра ама не съм писател и не ми се отдава :uups: та разгледаи тези пласмаси по внимателно дори ги розглоби за да се убедиш,че са здрави.Успех и чакаме отговор.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xtreme_bg » 30 Юни 2008, 0:18

прав си колега това беше и моето първо предположение но уви явно не е толкова просто...внимателно прегледах и наместих въпросната пластмаса но въпреки това след последния валеж вода продължи да се напълва във въпросния ботуш...ще се опитам да кача малко снимки на проблемното място

http://store.picbg.net/pubpic/21/39/c12 ... 0d2139.jpg
това е ботуша който се пълни с вода

http://store.picbg.net/pubpic/1A/E9/162 ... da1ae9.jpg
още една снимка на мястото и водата се забелязва

http://store.picbg.net/pubpic/F0/6C/07f ... adf06c.jpg
това е пластмасата за която говори и колегата

http://store.picbg.net/pubpic/28/57/bca ... f42857.jpg
и вдясно черния отвор е канала за отводняване от тази страна

http://store.picbg.net/pubpic/21/AD/779 ... ca21ad.jpg
а ето и купето отвътре...водата нахлуваше точно измежду черния лист от долната страна и бялата ламарина над него..ако се загледате отгоре пък направо има дупка но там нивото вече трябва да е значително по-високо

Надявам се снимчиците да са полезни на някои..аз ще продължа с търсенето..ако някой има идеи нека ги сподели моля :(

Следваща

Назад към E46