Ел.щора

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Ел.щора

Мнение от meha » 20 Юни 2009, 22:30

Нещо се сбъгяса системата.....сутринта си бачкаше.....сега докато валеше и чаках пред блока да намали малко за да се кача,викам да си пойграя малко с копчалъка :uups: и натискам копчето за задната щора-йог :shock: ,натискам пак- :shock: ,паля колата,натискам пак-не
ще :help: :help: :help:
Проверих бушон номер 45-здрав :confused:
Гледам отзад в багажника кората,ама сичко тапицирано,нищо се не види :confused:

Гледах копчето,исках да го разменя на това с ASC и да пробвам,ама са различни.......утре ще премеря копчето дали работи,ама съм до там после.......някакви идей,какво дали управлението на щората минава през модул?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525DA
Мечтае да кара: E60 530XD
Детайли за колата: Edition Lifestyle

Мнение от kotak » 20 Юни 2009, 23:03

при мен веднъж се беше случило,оказа се бушон с по-малък ампераж,90стотинки.Другия вариант да е клеясала механиката(малко вероятно).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 20 Юни 2009, 23:30

ми пробвах с оригинални бушони...и пак не искаше.......иначе щората се движеше много "мазно" и хубаво,не съм усетил да се запъва или нещо друго :roll:
Как може да се види механизма и,моторчето?
Седалките ли трябва да се свалят,че нещо не мога да хвана къде са и скрили карантиите :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 21 Юни 2009, 17:38

значи,копчето е изправно,сега като се заслушах при натискането му се чува много лекичко някъде отзад при щората "цък" и тва е :(
Нещо почва да ми мирише работата на 1000лв :(
Кофти,ако е изгорял мотора :(
Някой може ли да ми намери ел.схема на щората.......
Или пък как да стигна до мотора.......бахти как се разглобява тва чудо,от никъде няма достъп :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 21 Юни 2009, 20:27

еи брат голяма х.ня е да свалиш тая щора ,отива половин ден ,на мои клиент я свалях,но там само пращеше като се опиташ да я свалиш от бутона,вьтре имаше един молив,извадихме я почистихме смазахме зьбчатките и работата заспа.повече таквоз нещо и сваляне на табло заради парно не се хващам щото са срашни филмите там

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 21 Юни 2009, 22:14

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 27 Юли 2009, 16:39, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 21 Юни 2009, 22:24

батенце караи си я така колата, красавица е голяма така че нема ядове, се 1 имаш фолио, добре че е спряла в горно положение а не долно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 22 Юни 2009, 9:28

BMW-E39 написа:батенце караи си я така колата, красавица е голяма така че нема ядове, се 1 имаш фолио, добре че е спряла в горно положение а не долно

да не брат,екстра е колицата.......ама като не работи нещо и ми бърка незнам къде... :roll: ,иначе тая щора съм я свалял е така само колко да се раздвижва ;)

П.Сзнаеш кво се Сетих,че швабина даже си е поръчал колата с телефон,който аз свалих обаче :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Бацата » 02 Юли 2009, 0:44

Сваляш първо облегалката и задната седалка.В багажника под задното стъкло има няколко гайки които трябва да развиеш.Като почнеш и ще ти стане ясно как се сваля ама ще отнеме няколко часа.
Аз си сменях задна дясна пружина и я свалях мойта.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 02 Юли 2009, 10:01

Бацата написа:Сваляш първо облегалката и задната седалка.В багажника под задното стъкло има няколко гайки които трябва да развиеш.Като почнеш и ще ти стане ясно как се сваля ама ще отнеме няколко часа.
Аз си сменях задна дясна пружина и я свалях мойта.

евала.......аз се бях отказал поне за сега да я правя.......щом тия в Дару Кар не искаха да я правят,значи е много е**на работа :( :( :(

Ма много ме дразни като не работи значи :help: :help: :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Ел.щора

Мнение от meha » 24 Сеп 2009, 13:15

абе братлета,вчера си карам колата и викам чей да цъкна тая щора мое пък да проработи :D и цъкнах копчето ама ядец,и викам айде още един път и натискам 2-ри път и тя тръгна да се сваля :shock: ама си се свали до долу как си требва,без да насича,плавно,тихо........ :shock: :shock: :shock: цъкам пак копчето от страх да не остане свалена :drinking: тя си се всига :shock: и така 4-5 и сичко ток,и аз радостен че бачка......вечерта пак я пробвам,ама нъцки :shock: ..........та значи мотора работи :ok: явно разкачен куплунг някъде....ама къде да го търся :help: :help: :help: :help:
отзад до тоя мотор на щората няма стига деева......опитвах миналата седмица,ама не можах да сваля 2-та подглавнига отзад,за да мъча кората да измъквам :help:
Некви свежи идей за ремонт :dunno: :dunno: :dunno:
Последна промяна meha на 24 Сеп 2009, 15:56, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rumbata » 24 Сеп 2009, 14:32

незнам брат, ама като гледам (и нищо не виждам) въобще си нямам на идея как се разглобява това чудо.Аз вече се отказах и няма да се занимавам с моята, поне е във вдигнато положение.Единствения ми проблем е да си почистя задното стъкло отвътре :uups:
We Don't Drive Fast , We Just Fly Low !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 27 Сеп 2009, 20:41

Днес реших малко да се позанимавам с щората и направих следните открития :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Открих при заден десен ботуш,точно под облегалката около кабелния сноп беше увито едно снопче в шлаух с 2 кабела в него:
Изображение
Когато разкачих куплунга,и цъках отпред на копчето за щората,вече го нямаше това "цъкане"което се чуваше преди......като си го закача,пак цъка :ok: .....оттука извод,че това е кабела който отива към моторчето на ел.щората.....кабелите които отиват към щората назад по цвят за СИН и ЧЕРЕН,а тези с които се свързват са БЯЛ и ЖЪЛТ(които всъщност стигат до копчето отпред)......
Пробвах за замеря на куплунга с ЖЪЛТИЯ И БЕЛИЯ кабел дали има някакво напрежени при натискане на копчето за пускане на щората,но НИЩО :dunno: Единствено когато хвана да меря на жълтия кабел и маса на купето при натискане на копчето измерва за известно време напрежение от 0.02V.......(според мен през това време трябва да подава 12В и да свали щората,но тъй като е много малко напрежението и само се чува това "цъкане" отзад :dunno:
Ако е така......къде е проблема :confused: ,до колкото знам няма модул който управлява щората.....а като гледам копчето дето се пуска/вдига вътре има доста карантиики в него :roll:
Има ли представа някой,моторчето на щората,дали се върти в една посока както това на чистачките,или си обръща посоката когато сваля/вдига щората........мисълта ми е следната,ако подам 12В на двата кабела които отиват назад към щората,би трябвало тя да се свали/вдига :confused:

Абе,честно казано,нищо не ми идва на ум кво да проверя,има явно нещо хлабаво,защото как иначе онзи ден ще почне да работи от самосебе си,и после пак ще сдуха(добре че все във вдигнато положение :mhihi: :dunno: :help: :help: :help: :help:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i
Детайли за колата: individual

Мнение от sety » 27 Сеп 2009, 21:52

да не би да си зима маса директно от купето , единия кабел да я дига а другия да я сваля :shock: и аз съм със щора ама е вдигната а въпросната букса при мен е изклучена но не съм се ровил още за да разбера защо
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 29 Сеп 2009, 14:46

:help: :twisted: :help:
Изображение

Следваща

Назад към E39