Странен проблем с ABS

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Х5 3.0i

Re: Странен ПРОБЛЕМ с ABS!?

Мнение от Iceman 13 » 13 Май 2010, 17:39

Преди около час излизам от сервиза и присъдата е модул на АБС. При мен няколко месеца
лампите ту светеха ту работеше ок, но от една седмица вече светят постоянно и скоростомера
отказа. Закарах колата в ДиН на диагностика и резултата е лош. Предлагат ми нов за 1650лв от
друго място, но са доста пари. Ако намеря нещо на прилична цена ще пиша.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Re: Странен ПРОБЛЕМ с ABS!?

Мнение от spacepl » 13 Май 2010, 21:21

Стига веее, с един колега, от Русе намерихме за фейсова кола модул за 250 кинта, кви са тия наркомани 700-800-1000 цирея да им изкочат на задниците да им го ***

ПС: я си попълнете профилите - за какви коли търсите модули.

Потребител
Аватар

Re: Странен проблем с ABS

Мнение от nebula » 13 Май 2010, 22:42

Здравейте, колеги! Преди малко ми докараха колата от Пловдив, АБС-а не свети, работи.....АСЦ-то също...да се надяваме, че наистина са го ремонтирали :clap: . Иначе и мойта диагноза беше модул :mhihi: .Дано вече нямам проблеми с тая джаджа, че направо ме подлуди :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от XJlaneT0 » 16 Май 2010, 15:09

Здравейте колеги искам да ви кажа,че моят случай най-накрая е решен!!!
Мисля че тази тема или изобшо този проблем АБС/АСЦ трябва да се добави към "Детските болести на е39"
Решението на моят проблем се реши с съдействието на една доста добра фирма за електроника,която се занимава и от скоро с автомобили.
(скоро,скоро 5години има :) )
Искам да оставя сайта на момчетата които доста бързо се справиха с проблема ми - http://www.softelectronic.com/
просто съм възхитен от тяхната работа!
ако някой има нужда от каквата и да е работа по електрониката на автомобила да знаете,че това е сайта !!!
Благодаря Ви
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Ikito14 » 26 Окт 2010, 23:37

Здравейте!

Имам проблем с работата и непрекъснатото светене на ABS и ASC на таблото.

Колата е Е36 316i, комби, Автоматик, 05.1998 г., EK66412
Явно тези грешки и проблеми в помпата или модула (за който ми казаха да търся) оказват работа и на Автоматика и автоматичното превключване на скоростите се бърка заради ABS. Посъветвайте ме какво да правя. Вчера изчезна за момент и колата се оправи, но от днес почна пак да свети и да мъчи автоматика. Дано не са ми продали колата точно заради този проблем. (почетох малко тук и видях че на по-старите модели тази част се намира зад жабката, а след 1997 г. е в двигателя и има машинка на която пише ASC с тръбички. Моята е такава, но въпреки това жабката е отваряна (личи си ужасно много), дори леко счупена и разлепена и сигурно са търсили проблема там, но не са го открили, тъй като колата е 05.1998 г. Като се замисля няма защо иначе жабката да зее, да е разлепена и да не може да се затваря добре, а всичко друго вътре в купето да е перфектно. Болчетата също бяха хлабави на жабката.

Много Ви моля за съвет какво да правя за да се отстрани проблема и да не светят тези лампи на таблото за ABS и ASC, които над 80% пречат и на автоматика. Този номер сигурно ще ви е необходим: ЕК66412

Благодаря Ви предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 27 Окт 2010, 9:25

Колега ако искаш някой да те насочи е хубаво да се знае от къде си,защото ако има конкретно решение може би няма да можеш да се справиш сам.

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 27 Окт 2010, 15:56

Ikito14 написа:Здравейте!

Имам проблем с работата и непрекъснатото светене на ABS и ASC на таблото.

Колата е Е36 316i, комби, Автоматик, 05.1998 г., EK66412
Явно тези грешки и проблеми в помпата или модула (за който ми казаха да търся) оказват работа и на Автоматика и автоматичното превключване на скоростите се бърка заради ABS. Посъветвайте ме какво да правя. Вчера изчезна за момент и колата се оправи, но от днес почна пак да свети и да мъчи автоматика. Дано не са ми продали колата точно заради този проблем. (почетох малко тук и видях че на по-старите модели тази част се намира зад жабката, а след 1997 г. е в двигателя и има машинка на която пише ASC с тръбички. Моята е такава, но въпреки това жабката е отваряна (личи си ужасно много), дори леко счупена и разлепена и сигурно са търсили проблема там, но не са го открили, тъй като колата е 05.1998 г. Като се замисля няма защо иначе жабката да зее, да е разлепена и да не може да се затваря добре, а всичко друго вътре в купето да е перфектно. Болчетата също бяха хлабави на жабката.

Много Ви моля за съвет какво да правя за да се отстрани проблема и да не светят тези лампи на таблото за ABS и ASC, които над 80% пречат и на автоматика. Този номер сигурно ще ви е необходим: ЕК66412

Благодаря Ви предварително!

Жабката може да е отваряна много пъти, защото на твоя модел /Е36/ там се намира филтъра на климатика. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 28 Окт 2010, 14:23

И моя модул го намерих за 250 лева. Не им се връзвайте на тия за по 700 кинта... баси... Разгледайте обявите за коли на части в мобиле, аз го взех от едни пичове, от Панагюрище, за съжаление не пазя телефона...

Иначе на мен като ми се прецака модула освен скоростомера спря и климатика...

Предишна

Назад към E39