Автоматично включване на фаровете
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Автоматично включване на фаровете
Здравейте, намерих едно реле в интернет, което включва фаровете 15 секунди след като запалиш колата, и ги изгася автоматично когато угасиш двигателя. Надявам се на някой да му е полезна, защото аз си я поръчах и сега ще се опитам да го монтирам 
http://dobrikit.net/VKLJUCHVANE-PHAROVETE-p-96.html
Отдолу има обяснение как се монтира, но ако някой може да обясни по-добре кое къде се връзва, нека каже, че не разбирам много от тоци

http://dobrikit.net/VKLJUCHVANE-PHAROVETE-p-96.html
Отдолу има обяснение как се монтира, но ако някой може да обясни по-добре кое къде се връзва, нека каже, че не разбирам много от тоци

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Re: Автоматично включване на фаровете
пичага ти хубаво си го взел това нещо
но колата ти щом е 98-ма , тя си го има тази работа вградено в нея
по точно в твоя лаит модул, просто се препрограмира, и всеки път като запалиш колата ти се пускат фаровете автоматично, по точно дългите например на 30-40 % както си избереш, и така не ти се хабат ксеноновите крушки, нито таблото нито нищо, естествено ако имаш ксенон и колата ти е с по новия лаит модул
но колата ти щом е 98-ма , тя си го има тази работа вградено в нея
по точно в твоя лаит модул, просто се препрограмира, и всеки път като запалиш колата ти се пускат фаровете автоматично, по точно дългите например на 30-40 % както си избереш, и така не ти се хабат ксеноновите крушки, нито таблото нито нищо, естествено ако имаш ксенон и колата ти е с по новия лаит модул
Не съм го знаел.
Някаква идея как може да се препрограмира и аз мога ли сам да го направя или трябва в сервиз?

Някаква идея как може да се препрограмира и аз мога ли сам да го направя или трябва в сервиз?
enjoy life and drink cold beer

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Така и така е създадена такава тема да не пускам излишна... да попитам
имали някаква възможност като отключиш колата да светват фаровете (късите) и да седят така известно време (както е на по новите коли)
имали някаква възможност като отключиш колата да светват фаровете (късите) и да седят така известно време (както е на по новите коли)
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
А има ли някой които си е купил програмката и си е изработил кабела и естествено срещу заплащане да ми включи моите светлини.
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Ами аз съм си направил кабела колега, но го ползвам за някакви custom неща дето съм си писал под линукс. Нямам navcoder защото нямам windows на никой от компютрите, но примерно ако колегата mad_presley или някой друг с navcoder ми прати dump на командата при програмирането на LCM за DRL можем да го направим при теб, а аз ще имам ангажимента да направя програма под linux/mac която да програмира DRL-то. За пари изобщо не говорим 

- Se7ven
- ентусиаст
-
Ми незнам дали Mad_Presly може да ти прати "dump", защото доколкото съм чел не е писал той програмата а само е превеждал. Но все пак той да си каже.
- Gemar
- младши ентусиаст
-
Не я е писал той, но предполагам няма да му е проблем да log-не съобщенията при кодиране на DRL... само трябва да уточним дали искаш DRL на късите или на дългите (съответно на колко % да светят ако избереш дългите за дневни светлини) и с каква версия на LCM си.
- Se7ven
- ентусиаст
-
Ами искам да ми се включват късите на 30%. И ако можеш да ми направиш да се включват халогените когато е изгася ще е екстра!!!
Ако успееш да напишеш такава програмка, аз ще си платя за услугата и съм сигурен, че ще има и други кандидати, които ще искат да имат подобни екстри.
Ако успееш да напишеш такава програмка, аз ще си платя за услугата и съм сигурен, че ще има и други кандидати, които ще искат да имат подобни екстри.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- Gemar
- младши ентусиаст
-
Мда... екстрите са въпрос на управление от LCM. Това, което аз бих могъл да направя е просто да подам команди за активирането им - това, което именно прави navcoder.
- КироКиров
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски през лятото
- Мечтае да кара: Форд ескорт '84-та
- Детайли за колата: убаа
Колеги да питам нещо, като се активира ДРЛ-а кога се включват фаровете - като дадеш на контакт или като запали автомобила
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
КироКиров написа:Абе да питам нещо, като се активира ДРЛ-а кога се включват фаровете - като дадеш на контакт или като запали автомобила.
Когато дадеш на контакт,и без да е запален автомобила .
Аз пък искам да попитам за обратното. Когато загася двигателя при включени фарове (което само по себе си май не е хубаво) и фаровете гаснат за момент и светват пак което пък не съм сигурен ама май ми прецаква ксенона който не е много качествен. Дали може да се махне тва примигване - или да изгаснат напълно като изгася двигателя или да си светят без да мигват докато ги изгася
55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4