Автоматично вклюване на фаровете
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Автоматично вклюване на фаровете
Здравейте колеги. Преди доста време си поръчах едно реле за автоматично вклюване на фаровето 30 секунди след като е дадено на контакт. Обаче така си и стои и въпроса ми е дали някой ще може да ми обясни как се монтира?

Eто това представлява релето. Някой ако е имал нещо подобно или разбира от ел. схеми ако може да обясни, че мен хич ме няма там

Eто това представлява релето. Някой ако е имал нещо подобно или разбира от ел. схеми ако може да обясни, че мен хич ме няма там

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Re: Автоматично вклюване на фаровете
Колега за коала произведена през 1998 г. би трябвало да можеш да активираш DRL (дневните светлини) от LCM-a без каквито и да е допълнителни компоненти.
Работи перфектно и не променяш нищо по инсталацията
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
tsb_bg написа:Колега за коала произведена през 1998 г. би трябвало да можеш да активираш DRL (дневните светлини) от LCM-a без каквито и да е допълнителни компоненти.
охо... ще обясните ли по-подробно, че вече изгорях с 20лв, ако ме разбирате!!! Моята е '99г. с фабричен ксенон.
Не съм знаел за програмирането за дневни светлини. Обаче моята е и със слаган ксенон на дългите и не знам как ще се отрази на самия ксенон?

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
E30_DK написа:tsb_bg написа:Колега за коала произведена през 1998 г. би трябвало да можеш да активираш DRL (дневните светлини) от LCM-a без каквито и да е допълнителни компоненти.
охо... ще обясните ли по-подробно, че вече изгорях с 20лв, ако ме разбирате!!! Моята е '99г. с фабричен ксенон.
Тук има доста хора с необходимите познания и софтуер, но ако не се намери кой да ти помогне, можеш да погледнеш тази тема в основния - Дару предлагат препрограмиране, но пак са забравили, че са сервиз за БМВ, а не за Ролс

George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
алоо много надълбоко нагазихте програмирания глупости ...... с ДИС се прави едно активиране само на дневни светлини за 3 минути работи или другия вариянт е с Навкодера (благодарности на Пресли ) за който и това е само че с кодера има там 30% дълги къси със и без габарити няколко опции са
Барай шишарката Минкеее ....
Добре, възможно ли е да се купи такъв софтуер, че тея настройки примерно както за дневните светлини, да си препрограмираш алармата като отключиш да ти свети габарита и халогена, кат я заключваш само да мигнат мигачите и куп още такива глезотий, където са включени във софтуера, а трябва специално да се ходи до сервиз, че да ти ог направят и да те оръсят. Бях чел, че може да си ъпдейтнеш софтуера на колата с последния за твоя модел кола. Примерно е 98ма, както при мен и да се ъпдейтне софтуера и до края на произвеждания модел. Какъв е вариянта ти да си ги направиш тези?

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колеги вижте навкодер-а какво може и преценете!
viewtopic.php?f=35&t=155614&hilit=navcoder
viewtopic.php?f=35&t=155614&hilit=navcoder

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Нав кодера е добре. Но мисля че с ДИС си е както по книгите все пак си е оригинала за БМВ
От къде може да се сдобием с такова?

anzak написа:алоо много надълбоко нагазихте програмирания глупости ...... с ДИС се прави едно активиране само на дневни светлини за 3 минути работи или другия вариянт е с Навкодера (благодарности на Пресли ) за който и това е само че с кодера има там 30% дълги къси със и без габарити няколко опции са
Пресли със сигурност знае и може да направи нещо (и повече от нещо) за 30 мин. но дали вие знаете какво искате и какво точно очаквате да стане след програмирането на LCM-a:?:
Говорим за DRL стандартни за Е39
И да кажа още нещо
DIS. GT1. NAV CODER. и тн са просто файлове по торентите и стават полезни като се ползват от Пресли , Иван и още няколко хора от форума
Весели празници
DIS. GT1. NAV CODER. и тн са просто файлове по торентите и стават полезни като се ползват от Пресли , Иван и още няколко хора от форума
Весели празници

- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
tsb_bg написа:anzak написа:алоо много надълбоко нагазихте програмирания глупости ...... с ДИС се прави едно активиране само на дневни светлини за 3 минути работи или другия вариянт е с Навкодера (благодарности на Пресли ) за който и това е само че с кодера има там 30% дълги къси със и без габарити няколко опции са
Пресли със сигурност знае и може да направи нещо (и повече от нещо) за 30 мин. но дали вие знаете какво искате и какво точно очаквате да стане след програмирането на LCM-a:?:
Говорим за DRL стандартни за Е39
Колега на мен един колега от форума ми вкл дневните с навкодера ( човек който изобщо не се занимава с коли ) и става супер лесно и бързо, както и елементарно. Единствено се забавихме, защото кабела му беше малко кофти и отне около 5 мин да си вкл дневните

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
tsb_bg написа:И да кажа още нещо
Весели празници
Е тва си беше жива обида

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
milennyc написа:tsb_bg написа:И да кажа още нещо
Весели празници
Е тва си беше жива обида..... ако питаш е Е46 друго ще кажат
![]()
Помня даже един колега идва за навигация да се откючва.... беше ми го пратил Пресли мисля. Жив пример е Иво Борисов
Колега,кое по-точно се "отключва" на навигацията ??? Че аз толкова навигации сложих вече........Да не съм ги оставил "заключени" на хората