Автоматично вклюване на фаровете

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Автоматично вклюване на фаровете

Мнение от doomy525 » 25 Дек 2009, 14:38

Здравейте колеги. Преди доста време си поръчах едно реле за автоматично вклюване на фаровето 30 секунди след като е дадено на контакт. Обаче така си и стои и въпроса ми е дали някой ще може да ми обясни как се монтира?

ИзображениеИзображение

Eто това представлява релето. Някой ако е имал нещо подобно или разбира от ел. схеми ако може да обясни, че мен хич ме няма там :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Автоматично вклюване на фаровете

Мнение от tsb_bg » 25 Дек 2009, 14:48

Колега за коала произведена през 1998 г. би трябвало да можеш да активираш DRL (дневните светлини) от LCM-a без каквито и да е допълнителни компоненти.
Работи перфектно и не променяш нищо по инсталацията

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 25 Дек 2009, 16:32

tsb_bg написа:Колега за коала произведена през 1998 г. би трябвало да можеш да активираш DRL (дневните светлини) от LCM-a без каквито и да е допълнителни компоненти.

охо... ще обясните ли по-подробно, че вече изгорях с 20лв, ако ме разбирате!!! Моята е '99г. с фабричен ксенон.

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 25 Дек 2009, 17:20

Не съм знаел за програмирането за дневни светлини. Обаче моята е и със слаган ксенон на дългите и не знам как ще се отрази на самия ксенон?

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 25 Дек 2009, 17:37

E30_DK написа:
tsb_bg написа:Колега за коала произведена през 1998 г. би трябвало да можеш да активираш DRL (дневните светлини) от LCM-a без каквито и да е допълнителни компоненти.

охо... ще обясните ли по-подробно, че вече изгорях с 20лв, ако ме разбирате!!! Моята е '99г. с фабричен ксенон.

Тук има доста хора с необходимите познания и софтуер, но ако не се намери кой да ти помогне, можеш да погледнеш тази тема в основния - Дару предлагат препрограмиране, но пак са забравили, че са сервиз за БМВ, а не за Ролс :)
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 25 Дек 2009, 17:42

алоо много надълбоко нагазихте програмирания глупости ...... с ДИС се прави едно активиране само на дневни светлини за 3 минути работи или другия вариянт е с Навкодера (благодарности на Пресли ) за който и това е само че с кодера има там 30% дълги къси със и без габарити няколко опции са
Барай шишарката Минкеее ....

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 25 Дек 2009, 18:01

Добре, възможно ли е да се купи такъв софтуер, че тея настройки примерно както за дневните светлини, да си препрограмираш алармата като отключиш да ти свети габарита и халогена, кат я заключваш само да мигнат мигачите и куп още такива глезотий, където са включени във софтуера, а трябва специално да се ходи до сервиз, че да ти ог направят и да те оръсят. Бях чел, че може да си ъпдейтнеш софтуера на колата с последния за твоя модел кола. Примерно е 98ма, както при мен и да се ъпдейтне софтуера и до края на произвеждания модел. Какъв е вариянта ти да си ги направиш тези?

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 25 Дек 2009, 18:50

Колеги вижте навкодер-а какво може и преценете!
viewtopic.php?f=35&t=155614&hilit=navcoder
Изображение

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 25 Дек 2009, 21:17

Нав кодера е добре. Но мисля че с ДИС си е както по книгите все пак си е оригинала за БМВ

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 25 Дек 2009, 21:29

От къде може да се сдобием с такова?

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 26 Дек 2009, 0:57

anzak написа:алоо много надълбоко нагазихте програмирания глупости ...... с ДИС се прави едно активиране само на дневни светлини за 3 минути работи или другия вариянт е с Навкодера (благодарности на Пресли ) за който и това е само че с кодера има там 30% дълги къси със и без габарити няколко опции са

Пресли със сигурност знае и може да направи нещо (и повече от нещо) за 30 мин. но дали вие знаете какво искате и какво точно очаквате да стане след програмирането на LCM-a:?:
Говорим за DRL стандартни за Е39

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 26 Дек 2009, 1:08

И да кажа още нещо
DIS. GT1. NAV CODER. и тн са просто файлове по торентите и стават полезни като се ползват от Пресли , Иван и още няколко хора от форума
Весели празници :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 26 Дек 2009, 2:18

tsb_bg написа:
anzak написа:алоо много надълбоко нагазихте програмирания глупости ...... с ДИС се прави едно активиране само на дневни светлини за 3 минути работи или другия вариянт е с Навкодера (благодарности на Пресли ) за който и това е само че с кодера има там 30% дълги къси със и без габарити няколко опции са

Пресли със сигурност знае и може да направи нещо (и повече от нещо) за 30 мин. но дали вие знаете какво искате и какво точно очаквате да стане след програмирането на LCM-a:?:
Говорим за DRL стандартни за Е39

Колега на мен един колега от форума ми вкл дневните с навкодера ( човек който изобщо не се занимава с коли ) и става супер лесно и бързо, както и елементарно. Единствено се забавихме, защото кабела му беше малко кофти и отне около 5 мин да си вкл дневните :) Дневните могат да се настроиват на какъвто процент искате, просто се задава процента в празно поле, аз лично си ги пуснах на 40% на дългите и е добре, може и на късите да си ги сложите, а за тези които имат като мен автоматични светлини, като се оставят фаровете на авт светлини, като е светло таблото не свети, светят само дългите, а като мръкне достатъчно, колата сама си вкл ксенона и таблото, просто е супер нищо не тр да правя, тя сама прави всичко :)

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 26 Дек 2009, 8:17

tsb_bg написа:И да кажа още нещо
DIS. GT1. NAV CODER. и тн са просто файлове по торентите и стават полезни като се ползват от Пресли , Иван и още няколко хора от форума

Е тва си беше жива обида :)..... ако питаш е Е46 друго ще кажат :idea: :bchug: Помня даже един колега идва за навигация да се откючва.... беше ми го пратил Пресли мисля. Жив пример е Иво Борисов :smoke:

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 26 Дек 2009, 8:47

milennyc написа:
tsb_bg написа:И да кажа още нещо

Е тва си беше жива обида :)..... ако питаш е Е46 друго ще кажат :idea: :bchug: Помня даже един колега идва за навигация да се откючва.... беше ми го пратил Пресли мисля. Жив пример е Иво Борисов :smoke:

Колега,кое по-точно се "отключва" на навигацията ??? Че аз толкова навигации сложих вече........Да не съм ги оставил "заключени" на хората :mhihi: Да ги пращам да им ги отключиш :mrgreen:

Следваща

Назад към E39