сензори за дъжд
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: сензори за дъжд
Оставяш лоста на позиция 1 и като завали дъжд, просто преместваш потенциометъра за скоростта на интервалите или натискаш бутона "S" за интензивно измиване, ако имаш такава и сензора започва да работи. С копчето за скорост на интервалите настройваш чувствителността на сензора.
- bijona
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Обществен транспорт с билетче
- Мечтае да кара: Mustang Shelby GT500 от 1967г.
А аз мога ли да се възползвам от темата на колегата и да попитам как,къде в София може да се поправи сензора и какви пари ще излезе?

- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe 98г.
- Мечтае да кара: ///М
Колеги аз май имам проблем със сензора ?!? Когато е в неутрално положение нищо не се задейства когато вали дъжд. Когато го бутна 1 път на горе започва да чисти стъклото на интервали (без значение дали вали или не)... и вече 2-ра и 3-та позиция са по-бързи. А когато "чукна" лоста на долу само веднъж - чисти стъклото и спира. Дали е повреден сензора или аз не правя нещо както трябва ???
п.п. Казаха ми, че е било възможно сензора да е загъбул паметта и сега трябвало да се закачи на компютър и да се програмира. Има ли нещо такова ?
п.п. Казаха ми, че е било възможно сензора да е загъбул паметта и сега трябвало да се закачи на компютър и да се програмира. Има ли нещо такова ?
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Един колега го отвори и почисти, аз на Х5 три пъти го свалях, кво ли не чистих и не тръгна.....Имаше даже тема, много добре написана със снимки, подробно ми обясни момчето на лично, но не се получи. Не съм пробвал софтуерно....
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
drebenj написа:п.п. Казаха ми, че е било възможно сензора да е загъбул паметта и сега трябвало да се закачи на компютър и да се програмира. Има ли нещо такова ?
Най-вероятно трябва да се реинициализира.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Сензора се инициализира,но най-важното условие за да заработи, е да няма балончета с въздух между него и стъклото.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
ivanov 530d написа:... но най-важното условие за да заработи, е да няма балончета с въздух между него и стъклото.

Оказват влияние, но не е задължително да не работи заради тях.

SI 61 02 00 (541):
Note:
Bubbles forming in the area of the rain sensor are permissible and do no not as a rule affect the functionality of the rain sensor.
- 6iva4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530 d touring
- Мечтае да кара: някой друг колата и то с шапка с козирка
sadex5 написа:Един колега го отвори и почисти, аз на Х5 три пъти го свалях, кво ли не чистих и не тръгна.....Имаше даже тема, много добре написана със снимки, подробно ми обясни момчето на лично, но не се получи. Не съм пробвал софтуерно....
Здр. Забравих да допиша в онази тема, а тук може да е полезно на колегите.
Моя сензор правеше, като описаното от колегата, реицианилизирахме го, но започна да сработва по един два пъти и до тука, купих нов, но нищо не се промени. Ама му се запънах

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Ах, как изглеждаше това реле
Аз мисля, че 70 % от Е39 и Х5 страдат от този проблем, просто хората не знаят как работи тоз датчик...Навремето в Жигулито имахме пиличка и хлабиномер в комплекта инструменти от Толиати , я реле за зареждане, я чукче и наковалня 

- 6iva4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530 d touring
- Мечтае да кара: някой друг колата и то с шапка с козирка
sadex5 написа:Ах, как изглеждаше това релеАз мисля, че 70 % от Е39 и Х5 страдат от този проблем, просто хората не знаят как работи тоз датчик...Навремето в Жигулито имахме пиличка и хлабиномер в комплекта инструменти от Толиати , я реле за зареждане, я чукче и наковалня
Ей го, ако не се вижда ще го разглобя да го снимам пак
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Момчета,това е просто релето за чистачките. То няма връзка със самия сензор,казвам ви го от опит защото на моята кола аз съм си слагал сензора за дъжд 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Колеги, вече има тема в която всичко това е обсъждано viewtopic.php?f=35&t=157569
В същата тема има и това упътване със снимки, как може да почисти самия сензор http://www.meeknet.co.uk/E38/Rain_Sensor/Index.htm
В същата тема има и това упътване със снимки, как може да почисти самия сензор http://www.meeknet.co.uk/E38/Rain_Sensor/Index.htm
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
И аз от клуба на неработещите сензори да попитам как се отстраняват балончетата,че ги имам?
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2