към знаещите жиците ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- kbarterov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525 DA Touring 01г
към знаещите жиците ?
За съжаление, днес с badsharky не можахме да извършиме някои манипулаций по колата, защото голяма част от модулите не бяха намерени от компа.Имам в предвид нивомат, ABS,печка, МИД, въздушни възглавници и мн.други. Целта беше да повдигнеме малко задницата с нивомата, но уви
.Та въпроса ми е към някой разбиращ колега, дали има пряка връзка между модулите/тези изброените и неоткриваеми/ и диагностичната букса и компа на колата, и възможно ли е някой от кабелите/ най вероятно общ, или много отделни/ да е прекъснат и от там да идва проблема.Някой може ли да ми подскаже къде се намира модула на нивомата, и кабелите за управление на всичките модули. Предполагам, че са на един сноп и там някъде се крие проблема.Искам да вметна само, че всички системи дори и тези които не ги открива компа си работят безупречно.

ПС. Когато купих колата и ми слагаха аларма за пред застрахователите, майстора каза че е намерил умряло мишле до някакъв сноп с кабели, но ги е прегледал и изолирал всичките на ново и нява проблем.

ПС. Когато купих колата и ми слагаха аларма за пред застрахователите, майстора каза че е намерил умряло мишле до някакъв сноп с кабели, но ги е прегледал и изолирал всичките на ново и нява проблем.
- kbarterov
- кандидат ентусиаст
-
Re: към знаещите жиците ?
никои ли не е в час

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Мисля че имаш прекъснат кабел някъде около диагностичната букса, а може и между модулите някъде.
Прекъсната е някоя шина и затова не намира някой модули, а именно това че работят нормално ме кара да мисля, че кабела е прекъснат след модулите, помежду тях си има комуникация, но до диагностичната букса не стига сигнал.
Ето как е комуникацията:

Успех колега, дано откриеш проблема
Прекъсната е някоя шина и затова не намира някой модули, а именно това че работят нормално ме кара да мисля, че кабела е прекъснат след модулите, помежду тях си има комуникация, но до диагностичната букса не стига сигнал.
Ето как е комуникацията:

Успех колега, дано откриеш проблема
- kbarterov
- кандидат ентусиаст
-
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Жиците са на едни дебел сноп и вървят под централната конзола, по дължината на колата. Имат разклонения, отзад. Към навигация, радио модул и т.н. Управлението на нивомата е край резервната гума мисля, около нея някъде една кутия.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- kbarterov
- кандидат ентусиаст
-
всички модули са ОК и работят, оказа се, че таблото се е бъгнало и е за смяна 

7 мнения
• Страница 1 от 1