Моля за помощ !!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Моля за помощ !!
Добър ден колеги проблемът ми е при продължително каране температурата на водата стои на средата , но след като спра и угася двигателя започва да ми избива вода от разширителният съд от преливника това го прави от време на време дайте съвет дали е термостат или водна помпа защото ми казаха 4е е от капачката на разширителя смених я , но няма подобрение.. Благодаря!!!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Моля за помощ !!
Първо дай някакво инфо за колата колега.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
че не е добре не е,ако пък е дизел още повече.или имаш възглавница,или може гарнитурата на главата може да е поопуснала малко ,запали колата и отвори раз. съд,ако бълбука гарнитурата е заминала.ако не виж радиатор,после термостат.успех
впрочем пипал ли си радиатора.......горещ ли е или не????
впрочем пипал ли си радиатора.......горещ ли е или не????
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
сигорен ли си в новата капачка ? Точно като за капачка звучи проблема. Като е позгряла колата маркучите твърди ли са , меки ли са ?

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Колега помагал съм веднъж на колега от форума точно със същият проблем самоче на е36. Беше си купил нова капачка и се оказа пълен боклук. Пробвахме с моята и нямаше проблем. Пробвай с капачка от друг автомобил ,която се знае ,че работи на 100% и ако се окаже ,че нямаш проблем с нея отиди и си купи оригинална...някъде към 30-35 лв мисля ,че беше ама не съм сигурен.

- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
маркучите корави ли са докато работи колата?
- shumisho
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit
Колега, имам една капачка в багажника...ако решиш пиши 

Благодаря колеги че се отзовахте ! Така за пръв път го направи преди 3 месеца и това се получи след 3 месеца сега пак , а преди това говорех с майстори които ми казаха да сменя капачката купих оригинална която струваше 33 лева смених я и проблемът отпадна , но след известно време пак го направи и това се случва след като изгася колата започва да избива вода , маркучите са меки обаче долният маркуч на радиатора беше студен .... 

- popai
- младши ентусиаст
-
- Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
- Мечтае да кара: м5
обезвъздуши добре системата, да няма въздух и ако пак го направи, смени си виско съединителя на перката.
може тя да не зацепва всеки път, и когато спреш остава с по висока темп. двигателя и вдига налягане,
имах една 520 е 34, правеше същия номер, само като спра и пуска вода от капачката,
може тя да не зацепва всеки път, и когато спреш остава с по висока темп. двигателя и вдига налягане,
имах една 520 е 34, правеше същия номер, само като спра и пуска вода от капачката,
Колега , ясно ти е че кат загасиш двигателя охлаждането на ДВГ прекъсва. И щом като ти бута през капачката означава че или имаш въздух в системата който поради причината че ( антифриза продължава да си покачва темп. след спиране понеже двигателя продължава да си отделя топлина ) повишава налягането в системата и въздуха избутва част от охл. течност. Това води до извода че нямаш добро охлаждане( търси причини ) няма нищо , че стрелката не помръдва , тя е дресирана и мръдва едва тогава когато е вече късно. Друга причина е пукната главица ма тогава ще надува мъркучите ама само ако е читава капачката. Не знам по борд тама май имахте някви скрити функции не може ли да си наблюдаваш темп. онлайн
и да прецениш имаш ли фактическо позагряване или йок . Това са насоки пък накъде ще тръгнеш божа работа , разумно е да поемеш по-по лесен и ефтин път пък после налитай на голямото и скъпото. Жив и здрав.

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
може и мързелив термостат .. долния маркуч струден , а колата ври
Сложи си един истински , тест на виското с вестника . Провери помпата да не е със пластмасова турбинка и да е превъртяла . Деиствай , че да не пукнеш тимбата и ще почне да ври нон стоп

11 мнения
• Страница 1 от 1