Моля прочетете и дайте съвети

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 07'
Мечтае да кара: самолет

Моля прочетете и дайте съвети

Мнение от aston_mm » 24 Ное 2010, 19:04

Здравейте,
сега като се прибирах към вкъщи си карах в лявата лента на булеварда, защото по нея няма дупки и имах чуплив товар, карах с 50-55 км/ч., както е по закон за населено място освен, ако няма други ограничения. Карам си и гледам на стъклото еднотакси се приближава с мин 70 км/ч., присветква с фарове, но и той не минава в дясна лента, защото има ями дълбоки по 30 сантиметра, както и да е, минава в дясна лента налближаваме светофар, който свети зелено и той ми засича пътя без свтлинен сигнал и набива спирачки, естествено аз предположих, че може да реагира по-този начин и крака ми беше на спирачката, спрях доста близо до него, не го ударих, слезнах и го питам защо е направил така и той ми отговаря : лява лента е за каране, не е за спане, е да ама не сме нито на магистрала нито на двупосочен път за да не се влача(Карах с максимално разрешена скорост), просто сме в града, не искам да ме глобяват за превишена скорост, както и да е.
Та въпросът ми към Вас е следния:
Какво мога да направя аз по въпроса за му се обърне по специално внимание на въпросният господин от органите на МВР/КАТ и ДАИ, направих каквото можах, звъннах на управителя на таксиметровата компания и му обесних що за служители е наел, звъннах и няколко познати служители на ДАИ, ако са на работа да го разпънат едно хубаво по-всички възможни параграфи.
Давайте съвети какво да напиша и къде да го подам, за да го има черно на бяло, да го привикат, за предупреждение или нещо такова.
Не ме е яд за нищо друго, това са хора които карат непознат в колата, ами ако бях го уфарил отзад, в колата имаше майка с дете, тогава какво правим? Ясно ми че аз щях да бъда виновния, щяха да ме изкарат, че не съм спазил дистанция, ако не ми трябваше колата тези дни, с удоволствие щях да го джасна и тогава да иде и да се оплаква на арменския поп, имах свидетели в колата.

Благодаря на отзовалите се !!!!

Слави
Аватар

Re: Моля прочетете и дайте съвети

Мнение от © » 24 Ное 2010, 19:18

aston_mm написа:...
Та въпросът ми към Вас е следния:
Какво мога да направя аз по въпроса за му се обърне по специално внимание на въпросният господин от органите на МВР/КАТ и ДАИ, ...

нищо
за**и го

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 24 Ное 2010, 19:19

Един така ме сече на непрекъсната без мигач и го ударих леко докато ме сече, а не точно отзад...Идва ми от ляво... Имаше удар от дясната му страна на задната броня, а аз на номера... Да, ама се мръднахме... И нямаше нищо счупено по пътя :shock: Дойдоха КАТ, оня почна да лъже, въпреки че имах свидетел и го писаха неизяснен случай :ranting: Че даже и по едно време искаха мен да изкарат виновен, че не съм спазвал дистанция :shock: :bang: :bang: Мама му де*ба тъп мазен гаден дебел селянин :bang: Едва не се увъргаляхме :banghead:
Та така... Целта на историята бе, че нямаш голям шанс, дори и да имаше свидетели и бла-бла-бла... Държавата/закона не прави нищо за да ни помага, напротив - много повече пречи :!:
Ето го и отговора на една друга тема, където питаха къде ще се изпарят 4 милиона българи - в чужбина... То тук не се живее :ranting: Не, че там е цвете, но поне става за мирисане :bang:
Сега някой ще ме пита, като толкова не ми харесва, какво правя още тук - студент съм и при първа възможност се "чупя" , спокойно... :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 24 Ное 2010, 19:25

Свидетелите в колата не се броят. Поне така ми казаха полицаите на мен преди време. Помоли тези твой приятели от дай да го натиснат здраво и по възможност да знае защо го правят. Бакшишите най-много се плашат от тях. Пътни книжки, правилно ли е писал почивките в пътната книжка, има ли касови бележки в колата, минат пожарогасител на проверка, валидно медицинско а бе все такива работи. Като го спрат няколко пъти докато бърза за адрес и му треснат от фирмата глоби че закъснява ще му стане достатъчно мръсно. Иначе ако отидеш в кат най-много да ти се изсмеят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aston_mm » 24 Ное 2010, 19:33

Хахах, ясни са ми тези неща, предполагах, че нищо не може да се направи по-въпроса, аз направих каквото можах, дай Боже да го напипат ДАИ същият, звъннах на управителя и той каза, че ще задейства нещо, за което силно се съмнявам.
Благодаря Ви за мненията :bowdown:

Потребител
Аватар
Кара: САМО БМВ
Мечтае да кара: САМО БМВ
Детайли за колата: Е36 318 is coupe надпис 328 ;)

Мнение от hapolini » 24 Ное 2010, 19:51

Колега-единственото,което можеш да направиш в случая е веднага да се обадиш на 165 или 166 и да кажеш че те е засякъл и е слязъл от колата да се разправяте!Кажи че според теб е бил в нетрезво състояние и в каква посока се е отправил(ест. казваш каква е колата и рег. номер)!Ще го потърсят и ще го занимават,но нищо повече!Свидетелите ти невървят-минал съм по тоя път и съм бил от двете страни.Така че това е!Безаварийни колометри и по-малко разправии на пътя!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aston_mm » 24 Ное 2010, 19:57

Ееееее, аз не се досетих, верно щях да звънна на полицията и да го разпънат едно хубаво, но бях доста изнервен, не слагам всички таксиметрови шофьори под НОК, но за съжаление повечето нямат никаква отговорност към участниците в движението. Разбрах какво мога да сторя, ако има хора при които се е случило съшото, да направят същото.
Копирам от друг форум:

http://www.rta.government.bg/kontakti.html
даи пловдив
4000, бул. “Христо Ботев” № 82, ет. 2, 032 / 631 611
032 / 622 351

запомни ли фирмата, номера на таксито
можеш да им пуснеш една жалбичка
не знам какви ще са последствията за шофьора, но поне ще разлаеш кучетата
ако решиш да пускаш жалба, пиши до самото даи (Областен отдел "Контролна дейност - ДАИ" - Пловдив), с копие до ИААА София (2броя писма с обратни разписки)

та те са длъжни да направят проверка по сигнала и да ти отговорят в 14 дневен срок, доколкото си спомням
не е маловажно, защото си избегнал катастрофа, ами ако не беше спрял, плюс това е бил с пътници онзи

ПП Случката е в Пловдив, но за всички градове ще е същото предполагам.

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 24 Ное 2010, 21:09

Моя въпрос е следния: Нарушавам ли правилника ако си карам в лявата лента с 50 (при ограничение 50 - градско) и не се прибирам в дясната. Просто решавам че ми е кеф да си карам с 50 в лявата и си карам. Закона задължава ли ме да се прибера в дясно?
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Ное 2010, 21:13

Щом караш с максимално позволената скорост можеш да си караш в ляво, какъв е проблема?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Пилев » 24 Ное 2010, 21:16

Кажи честно че не знаеш, а имаш книжка :shock:

Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-
вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна
маркировка, използва най-дясната свободна лента.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно
средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните
случаи:
1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) в населените места, на пътно платно с две и
повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или
пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост
не по-голяма от 80 км/ч;

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 24 Ное 2010, 21:24

Колега, aston_mm, в рамките на 3 минути и 1 км, имах 2 подобни случая - на Карловско шое, където средната лента е разбита и се влачат тирове и рейсове, дяснта рядко е свободна.

Но по темата, в такива случаи е най-добре да звъниш на милицията и да кажеш, че еди-кой си ти скача и прави мизерии на пътя. Както и да го погледнеш никой не може да те спира/избутва - такси, нетакси!
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 24 Ное 2010, 21:39

Пилев написа:Кажи честно че не знаеш, а имаш книжка :shock:

Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-
вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна
маркировка, използва най-дясната свободна лента.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно
средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните
случаи:
1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) в населените места, на пътно платно с две и
повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или
пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост
не по-голяма от 80 км/ч;

Колега, колкото и да не ти се вярва сигурно около 90% от шофьорите не го знаят това! И с 30 да караш в лявата лента в града не си в нарушение! Логиката е следната:
В града често се налага да завиваш наляво, надясно и т.н. Аре сега ако пътят е четирилентов и трябва задължително да ползваш най-дясната свободна лента какво ще стане като трябва да завиеш наляво?!?! Ще пресичаш 100 ленти :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Така че който не знае - сега е моментът: извън града - най-дясната свободна лента; в града - лента по избор. И по правило най-нахалните на пътя са и най-тъпи и не знаят правилника, от което следват тези сцени :no:

Успех колега, дано башкишът да си получи заслуженото.

Слави
Аватар

Мнение от © » 24 Ное 2010, 22:47

откакто го научих това (защото като вземах книжка, май не беше така) си карам с 60 в лявата лента, а другите да се оправят. Ако ме засече така, със сигурност щях да го засека и аз в последствие. Без да се разправям :mhihi:
Между другото полиция ме е спирала, защото съм карал в лявата лента, а в дясната имаше дупки. За малко да ме глобят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aston_mm » 24 Ное 2010, 22:51

Благодаря колега, ще си го получи, рано или късно, по един или друг начин.
А относно колегата Пилев постнал част от ЗДвП, колега достатъчно съм грамотен, имам достатъчно стаж и знам добре ЗДвП, за разлика от такива като теб, които постоянно постват нещо от закона и се качват в седмицата веднъж зад волана, повярвай ми имам с пъти повече километри от теб. Мисля, че никой от тук не си е купувал книжката и е чел поне веднъж закона, хайде кажи като на маркировката има стрелки за направо и наляво, ти коя лента би избрал да караш при услови че караш в града с максимално допустима скорост(надявам се възприемаш подчертаното), в дясната разбита лента или лявата с по-добра асфалтова настилка, ако предпочетеш дясната за мен тогава остава да тълкувам, че ти не цениш личния си живот и живота на останалите, понеже като влезнеш в една дупка с малко по-висока скорост един Бог знае на къде ще излетиш или другото което си мисля е, освен че не цениш и не пазиш ничий живот не пазиш и движимото си имущество, ако караш колата от аватара си имаш право моята е сигурно 3 пъти по млада от твоята :ok:.

Слави
Нека мен ме спрат и да видим дали ще ме глобят, съжалявам за едно, не слагам всички служители под НОК, но за съжаление повечето са просяци (съжалявам за използваната дума, но в интерес на истината е така)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Пилев » 24 Ное 2010, 23:46

Няма нужда да се заяждащ колега най-малкото защото коментара ми не беше насочен към теб. А това кой колко кара и кой има повече стаж като километри не може да си сигурен !
п.с. Съжалявам, че опитах да ти помогна :banghead:
п.с.2 Може да прочетеш правилата на форума. Например раздела за подписи и аватари ;)

Следваща

Назад към Извън Темата