Въпрос за свинско,винско и др.подобни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 3724
Регистриран на: 27.01.2010
Местоположение: Перник
Пол: Мъж
Кара: Tesla Y

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от adovet » 18 Фев 2017, 21:43

Borymeckata написа:
adovet написа:Ейййй не можах аз да се доредя до таз сланинка


Абе по принцип мога да взема още, но ми е малко сложно... Първо - майсторът прави, когато има "суровина", демек - когато намери сланина за пушене. Понякога просто няма и трябва да чакам, докато намери и опуши. После - той е на другия край на града, а пък аз се прибирам само за уикенда, значи трябва да ида в събота или недела с колата. И трябва да взема поне 5 - 10 кила, за по-малко просто не си струва. Сланината е в пакети по 1 кг - трябва да я набутам във фризера. Аз през седмицата работя в друг град - трябва да я взема с мен и някой ден след работа да я нося в Еконта. И сигурно си представяте как ме гледат служителите на куриерската фирма, като пристигна в последните минути на работното им време (през деня нямам никаква възможност) с един плик пушена сланина... Изкушавам се да ви дам данни за контакт с майстора и който има интерес - да си говори с него.

Ееее споко де, бъзикам се, няма проблем

Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1011
Регистриран на: 18.01.2009
Местоположение: София, ама съм от село
Пол: Мъж
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от dan-dam » 18 Фев 2017, 22:31

Аз тази година нямах време да си опуша, но след толкова постове и снимки на сланинки ще взема да направя тези дни, че само преглъщам :)
Иначе спазих традицията за поредна година и накичих малко по тоягите


ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 682
Регистриран на: 28.01.2004
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от dankata » 26 Фев 2017, 12:43

Доволен съм от италианските експерименти. За жалост не успях да снимам готовата продукция - доста бързо изчезна. Панчетата и лонзиното станаха превъзходно, и отново ще залагам.
Ето това остана от панчетата:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Е30 Fanatic
Аватар
Мнения: 3946
Регистриран на: 8.12.2004
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от N.Mihaylovski » 14 Ное 2017, 21:51

Времето дойде, сложихте ли мезетата ?
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 273
Регистриран на: 30.04.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж
Мечтае да кара: 911

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от TNT » 14 Ное 2017, 22:42

Много е топло в Пловдив, най-рано другия месец.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар
Мнения: 1751
Регистриран на: 20.05.2002
Пол: Мъж

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от BMW_POWER » 15 Ное 2017, 1:54

Aз се подготвих за кръгова отбрана.

Изображение

Плюс доста сериозна доставка от

http://karlovo.com/

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 526
Регистриран на: 27.02.2002
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от hell's angel » 17 Ное 2017, 13:30

Само зеЙето метнах :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 720
Регистриран на: 26.04.2009
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: E39 Individual, A8L W12, Z4 30i

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Don_Diego » 17 Ное 2017, 13:51

Това беше 1/3 от първото зареждане за сезона (застоя се много за кратко :mhihi: ), следващото беше х3 на това от снимката плюс доста домашни кашкавал, различни сирена и краве масло.

ПП: Тамън дойдоха и доктора каза, че свинските мръвки и част млечните продукти с висока масленост остават за месец-два извън менюто :banghead:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 417
Регистриран на: 30.08.2007
Местоположение: Sofia
Пол: Мъж

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Doberman_vas » 21 Ное 2017, 15:23

в София времето дали вече е подходящо за филенце :roll: :roll: ?
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 391
Регистриран на: 18.01.2010
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от gromovich » 21 Ное 2017, 16:36

Ето я първата партида. За сега са в хладилника на съхранение
image.jpeg

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 245
Регистриран на: 29.05.2011
Местоположение: Плевен/София
Пол: Мъж
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от r19 » 25 Ное 2017, 3:38

Първата партидка :mhihi:
Изображение
:bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1369
Регистриран на: 14.04.2008

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от slatanic » 25 Ное 2017, 18:05

Понеже си купих сушилня,а помня,че имаше рецепта за джъркита някъде нека знаещите я да споделят и не се стискат.
Обещавам да сложа снимки на готовата продукция. :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 720
Регистриран на: 26.04.2009
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: E39 Individual, A8L W12, Z4 30i

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Don_Diego » 01 Дек 2017, 18:40

Прясна-прясна от пушилнята :ok:
Направо се топи в устата :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 273
Регистриран на: 30.04.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж
Мечтае да кара: 911

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от TNT » 01 Дек 2017, 18:44

TNT написа:Много е топло в Пловдив, най-рано другия месец.

Пробвах с малко, дано станат :ok: Обаче още е много топло. Но пък също така ги искам за Коледа :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 526
Регистриран на: 27.02.2002
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от hell's angel » 02 Дек 2017, 10:03

slatanic написа:Понеже си купих сушилня,а помня,че имаше рецепта за джъркита някъде нека знаещите я да споделят и не се стискат.
Обещавам да сложа снимки на готовата продукция. :mrgreen:


Точна рецепта няма да ти давам, щото...бе сам ще разбереш 'що като почнеш :ok: , ама ще ти нахвърлям ня'кви опорни точки.
Намери си хубав соев сос, уорчестър и меласа. Тъмния Кикоман става. Меласата, колкото и да ти разправят, че може да се замени с кафява захар, мед и т.н. - не е вЕрно. :mrgreen:
Аз имам една купа и си я ползвам за мярка - сигурно е 200-250 мл. Базова марината (около 2 кг. мръвка ми уплътнява петте тави на сушилнята) -1 купа соев сос, 1/4 купа уорчестър, 3-4 с.л. меласа, 1 с.л. сушен чесън, 1 с.л. сушен лук, 1 с.л. смлян черен пипер. И започваш с вариации по твой вкус. Сушените истории не се знае как ги дехидратират, та може да ги замениш с 2-3 скилидки чесън и половин, малка глава шалот или червен лук (става и с обикновен кромид, ама не прекалявай, че замирисва на манджа). Ако няма да го ядът дечурлигата - 1-2 с.л. табаско. Лютото (черен пипер или червен лют) или разни други подправки може да ги наръсиш и след мариноването преди да го наредиш за сушене.
Месото. По принцип ползвай "постни", сухи меса - телешко (шол, бройл) дивеч (сърни, елени). Свинско или глиганско - не става кой знае какво. Добре е да се махнат всички ципи и съединителна тъкан, че после много тегаво се дъвче. Преди да го нарежеш, го сложи за час във фризера, не да замръзне, а да се стегне - много по-лесно се реже и ивиците стават еднакви и съхнат равномерно. Режеш на ивици 4-5 мм. дебели. Десетина- 15 см. дължина и 2-3 см. широки. Ако искаш да се дъвче повече - режи по дължината на влакната. Ако искаш да е по крехко - напречно.
Заливаш с маринатата в купа, кутия или плик, разбъркваш добре и в хладилника за една нощ. Ако стои повече, НЕ става по-добре :mhihi: Вадиш, оцеждаш и редиш - ред домакинска хартия, ред меса - да попие добре, до почти сухо.Ръсиш, ако искаш нещо допълнително и редиш в тавите. Не знам каква е сушилнята, но не прекалявай с температурата (35-40 градуса е достатъчно) и разменяй местата на тавите. Важно е да не прекаляваш и да ги извадиш една идея преди да са готови, че после се вдървяват... ако не си правил или ял досега - се свиква след първият път :mhihi: Вадиш в хартиен плик и зарязваш да изстинат и завехнат, доколкото можеш да чакаш...
Ubi dubium, ibi libertas

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook