Просто нямам думи....
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Просто нямам думи....
Не знам да се смея ли, да плача ли... Даже не знам как да озаглавя темата заради това, което искам да ви покажа.
Вчера се разходихме с жена ми и още едно приятелско семейство до Гърция. Целият ден всичко беше перфектно - пазарче, разходки, хапване... Вечерта тръгнахме обратно към България. По пътя никакви проблеми - караш и си пееш. След като минахме Българската граница, обаче започнаха засадите на "любимите" ни служители на реда. Искам да ви покажа с какво се сдобих след доста спорна ситуация.
Обърнете внимание на оградените с червено места.
Просто не ми се иска да повярвам, че такава глупост е възможна и то на официален документ. Нали се сещате чужденците как се смеят на простотията ни като им се напише такова нещо....

За колегите, които не са в час с английския:
Висшите умове създали този документ са направили доста куриозен превод превеждайки "Закона за движение по пътищата". Вместо английската дума за закон "LAW" са написали "LOW", което означава нисък, слаб.
Нисък, слаб - това е и оценката, която мога да им дам за грамотността, както на административната част подготвила документа, така и на изпълнителната написала размера на глобата като "педесет" лева вместо "петдесет"
Учил съм отдавна езика и не мога да си спомня точно, но ми се струва, че и в дъното на документа е написана глупост с това "I recieved a copy..."
Вчера се разходихме с жена ми и още едно приятелско семейство до Гърция. Целият ден всичко беше перфектно - пазарче, разходки, хапване... Вечерта тръгнахме обратно към България. По пътя никакви проблеми - караш и си пееш. След като минахме Българската граница, обаче започнаха засадите на "любимите" ни служители на реда. Искам да ви покажа с какво се сдобих след доста спорна ситуация.
Обърнете внимание на оградените с червено места.
Просто не ми се иска да повярвам, че такава глупост е възможна и то на официален документ. Нали се сещате чужденците как се смеят на простотията ни като им се напише такова нещо....

За колегите, които не са в час с английския:
Висшите умове създали този документ са направили доста куриозен превод превеждайки "Закона за движение по пътищата". Вместо английската дума за закон "LAW" са написали "LOW", което означава нисък, слаб.
Нисък, слаб - това е и оценката, която мога да им дам за грамотността, както на административната част подготвила документа, така и на изпълнителната написала размера на глобата като "педесет" лева вместо "петдесет"
Учил съм отдавна езика и не мога да си спомня точно, но ми се струва, че и в дъното на документа е написана глупост с това "I recieved a copy..."

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- X-citer
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Re: Просто нямам думи....
я някой ако има връзки в пресата да им го прати да се разчуе малко колко са ни грамотни в министерството 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Да, верно го качи, ще стане цирк! 

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- X-citer
-
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Бреййй седях и се чудих какъв е замисъла на ограденото "low" с червено...5 минути си се чудих преди да видя обяснението отдолу

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
това за господарите е идея и ако го направиш дръж в те4ение какво развитие ше има,4е ми е интересно,а между другото на баща ми му написаха ония ден фиш,ама не съм обърнал внимание дали е пак по същия на4ин или просто си уцелил дефектен фиш

- X-citer
-
Сега се загледах и открих още една грешка
Долу, където е написан банков код. Вместо правилното "bank code" е написано "bank kode"

Пратих го на господарите, пък да видим дали ще проявят интерес

Долу, където е написан банков код. Вместо правилното "bank code" е написано "bank kode"

Пратих го на господарите, пък да видим дали ще проявят интерес

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Под ЕГН-но пише "permanent addreS", по-надолу "commit" (май трябва да е committed?)
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
ако бяха си го написали на български немаше да ги занимава господарите,утре ше погледна фиша на баща ми и ше му лепна една снимка тука ако има греш4ица,а между другото е за 20 лева,как ли са го написали

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Не бе, искали са да кажат, че рооуд трафика ни е 'low' (нисък), демек 'нйе съ притесняайте от задръствания'
А сериозно, нямам думи..

А сериозно, нямам думи..
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
kokobm написа:Не бе, искали са да кажат, че рооуд трафика ни е 'low' (нисък), демек 'нйе съ притесняайте от задръствания'![]()
![]()
А сериозно, нямам думи..
между другото преди да про4ета обяснението под фиша то4но тва си помислиш 4е озна4ава и аз

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
България - Страната на чудесата
Тази седмица ще се гледат Господарите всяка вечер май

Тази седмица ще се гледат Господарите всяка вечер май

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
bavareca_86 написа:kokobm написа:Не бе, искали са да кажат, че рооуд трафика ни е 'low' (нисък), демек 'нйе съ притесняайте от задръствания'![]()
![]()
А сериозно, нямам думи..
между другото преди да про4ета обяснението под фиша то4но тва си помислиш 4е озна4ава и аз![]()
![]()
![]()
и то щото незнам добре езика
Уби ме

И май още нещо - при/in....... не трябва ли да е - при/at....... , ама айде

66 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5