Kormoran vs. Debica vs. Bf Goodrich
Модератор: Общи модератори
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Kormoran vs. Debica vs. Bf Goodrich
Дойде време да слагаме зимните обувки на автомобилите. Обух БМВ-то с 4 гуми, които му купих миналата година, но ми остана и едно Ауди А6 комби за обуване. Миналата година като го купих карах отпред с CEAT Artic. Световно неизвестната марка се държа прилично, но и аз не съм изкачвал Еверест де
Тъй като колата се кара предимно в градски условия, реших да не инвестирам в скъпи гуми. Естествено не бих искал и да си строша главата (а и на някой друг) и тактично подминах гуми като Sunny, Fortuna, America и т.н.
След разглеждане се спрях на моделите
Kormoran SNOWPRO

Debica Frigo2

и Bf goodrich G-force winter

Размерът, който ще купувам е 205/55/16 и ще се карат на автомобил с предно предаване, както писах по-горе предимно в градски условия.
Днес цял ден рових из интернет, но така и не открих сравнение на гуми в ниския клас.
Доста прочетох из форумите за тези модели днес, но никъде не бяха съпоставени. Kormoran e продукт на Michelin и като цяло отзивите из форумите са добри. Debica имаха някакво вземане даване с GoodYear и са доста масови гуми. Преди 7-8 години съм карал с такива, но тогава колата ми беше 4х4 и нямам много спомени и впечатления от поведението им.
Като цяло май клоня към Bf goodrich-а, но пък там чух коментари, че били с доста кратък живот и не държали на мокро.
Ще помоля ако има хора с преки впечатления от някоя от изброените марки да изкажат мнение за да мога да си направя все пак някаква съпоставка при избора.

Kormoran SNOWPRO

Debica Frigo2

и Bf goodrich G-force winter

Размерът, който ще купувам е 205/55/16 и ще се карат на автомобил с предно предаване, както писах по-горе предимно в градски условия.
Днес цял ден рових из интернет, но така и не открих сравнение на гуми в ниския клас.
Доста прочетох из форумите за тези модели днес, но никъде не бяха съпоставени. Kormoran e продукт на Michelin и като цяло отзивите из форумите са добри. Debica имаха някакво вземане даване с GoodYear и са доста масови гуми. Преди 7-8 години съм карал с такива, но тогава колата ми беше 4х4 и нямам много спомени и впечатления от поведението им.
Като цяло май клоня към Bf goodrich-а, но пък там чух коментари, че били с доста кратък живот и не държали на мокро.
Ще помоля ако има хора с преки впечатления от някоя от изброените марки да изкажат мнение за да мога да си направя все пак някаква съпоставка при избора.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Kormoran vs. Debica vs. Bf Goodrich
No more DEBICA!!!
Точното определение е - евтина и гадна гума!
Карах 3 зими с тях - мерси съм! За другите нямам наблюдения!

Точното определение е - евтина и гадна гума!
Карах 3 зими с тях - мерси съм! За другите нямам наблюдения!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- X-citer
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Интересното е, че от прочетеното по форумите днес хората се оплакват от летните гуми на Debica/Kormoran, а хвалят зимните 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Aз бих взел БФ- то ако трябва да избирам от 3- те. Все пак е значително по-маркова гума от останалите 2. Дебицата изцяло съм я зачеркнал като няква марка изобщо. Аз лично нямах тая дилема и взех 4 Корморана за Хлопела
На мокър и студен асфалт вярвам, че и 3- те ще са еднакво зле, няма как да се иска повече от гуми в тоя ценови клас.

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
http://www.dayton.eu/dy/v/index.jsp?vgn ... 01a10aRCRD

За тази мислил ли си?
Едит:
Като цени за твоя размер намерих това:
205/55R16...........DW510..91HTLLAML.........139
205/55R16...........DW510..94HXLTLLAML......148
За тази мислил ли си?
Едит:
Като цени за твоя размер намерих това:
205/55R16...........DW510..91HTLLAML.........139
205/55R16...........DW510..94HXLTLLAML......148
Последна промяна VesoPesa на 15 Окт 2009, 22:14, променена общо 1 път
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
По принцип Гуудрич-а е малко по друг ценови клас от първите 2 марки.
Поне при 15-ките(едвали при 16" ще има разлика) в неговия ценови клас
попадат Гиславед Евро Фрост 3,Унироял МС+ 66,Фаерстоун Уинтерхоук2.
Така че имаш по-богат избор,ако си готов да дадеш пари като за Гуудрич.
Купувах на колега и му взех Унироял-а.На тестовете са в средата на класацията,
а и друг колега ги кара на Ауди миналата зима и каза,че бил доста доволен.
Поне при 15-ките(едвали при 16" ще има разлика) в неговия ценови клас
попадат Гиславед Евро Фрост 3,Унироял МС+ 66,Фаерстоун Уинтерхоук2.
Така че имаш по-богат избор,ако си готов да дадеш пари като за Гуудрич.
Купувах на колега и му взех Унироял-а.На тестовете са в средата на класацията,
а и друг колега ги кара на Ауди миналата зима и каза,че бил доста доволен.
- san4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '92 Е36
На едната ми кола са Дебика Фриго 1 и впечатленията са ми че са добри. Катерил съм в голям сняг и никви ядове, така че предполагам Фриго 2 ще са даже по-добри 

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
X-citer написа:Дойде време да слагаме зимните обувки на автомобилите. Обух БМВ-то с 4 гуми, които му купих миналата година, но ми остана и едно Ауди А6 комби за обуване. Миналата година като го купих карах отпред с CEAT Artic. Световно неизвестната марка се държа прилично, но и аз не съм изкачвал Еверест деТъй като колата се кара предимно в градски условия, реших да не инвестирам в скъпи гуми. Естествено не бих искал и да си строша главата (а и на някой друг) и тактично подминах гуми като Sunny, Fortuna, America и т.н.
Тука в Русйе си имаме винаги бая зима... Ако си намериш СЕАТ отново на сносна пара вземай тях... аз поне съм страшно доволен от тях и сега ще им е 4-та зима и досега на предно проблеми несъм имал с тях...с чисто нови фулда кристал мондеото се държи по-зле отколкото с тях.Относно дилемите ти аз бих ги подредил:
1.БФ- най-марковите от всички
2.Корморан-Нямам впечатления от тях
3.Дебица- Такова нещо и да ми го подаряват няма да си го сложа на кола която си оставям за мен... ако е за продан колкото да се види,че има нови зимни гуми да...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- X-citer
-
VesoPesa написа:...
Цените са ОК, ама като марка това животно не съм го чувал. Кажи на две на три ако имаш впечатления.
bmwdriver написа:По принцип Гуудрич-а е малко по друг ценови клас от първите 2 марки.
.
Bf goodrich G-force winter -136лв за бр
Debica Frigo2 - 129.48лв. за бр
Kormoran SNOWPRO - 113.99 за бр
Някаква минимална е разликата

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Зимните дебици са добри гуми в този ценови клас...
Не знам обаче този модел БФ дали не са по-добри.
Не знам обаче този модел БФ дали не са по-добри.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- X-citer
-

RSxRacer написа: Ако си намериш СЕАТ отново на сносна пара вземай тях... аз поне съм страшно доволен от тях ..
Днес като видях ТАЗИ оферта и направо се запътих към Маргел. Обявата естествено се оказа фалшива

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Любо, Дейтън-а е на Бриджстон
Лични впечатления нямам, но шарката така като я гледам доста ми напомня на Дънлоп СП Спорт 3Д, която от АДАК са определили за най-добра
Това ме кара да си мисля че може й да се доближава доста до резултатите на Дънлопа
Сега ще се разровя да видя дали са тествани и какъв е бил резултата йм
ЕДИТ:
Ето това намерих в Рено форум-а:
http://www.renault-bg.com/smf/index.php ... ic=48673.0

Лични впечатления нямам, но шарката така като я гледам доста ми напомня на Дънлоп СП Спорт 3Д, която от АДАК са определили за най-добра

Това ме кара да си мисля че може й да се доближава доста до резултатите на Дънлопа

Сега ще се разровя да видя дали са тествани и какъв е бил резултата йм

ЕДИТ:
Ето това намерих в Рено форум-а:
http://www.renault-bg.com/smf/index.php ... ic=48673.0
Последна промяна VesoPesa на 15 Окт 2009, 22:45, променена общо 1 път
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Карах с корморана две зими доволен съм нямаше проблеми.На сняг се държаха доста прилично,но шарката хич не ми харесваше да ти кажа честно,но тя не е и най важното все пак.
обичам BMW