Пак за зимни гуми

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Пак за зимни гуми

Мнение от Escape » 23 Окт 2009, 16:24

Поредната тема за зимни гуми - имам възможност за отстъпка от Диана и те както можеше да се очаква нямат Гудиър Ултра Грип 7+ нито Dunlop SP Wintersport, така че ще трябва да се купуват някакви други гуми (Мишелин Алпин 3 изобщо не ме кефи) .

Та избора май е: Continental WinterContact TS830 (http://www.diana-ltd.com/CONTINENTAL-leki.html)

Това е едно от топ предложенията за 2009 на АДАК, обаче нещо не разбирам немския и нямам грам представа какво пише като характеристики и коментари.

http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/205_55_R16H_2009/continental_wintercontact_ts_830.asp?ComponentID=268457&SourcePageID=268556

Та някой карал ли е с такива?

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Re: Пак за зимни гуми

Мнение от SKISA » 23 Окт 2009, 17:25

не знам дияна и брат и колко ти дават ,но гудиър ултра грип 7 и дънлопа ги има в примекс ,погледни в сайта и виж цената,извади 20% и ми напиши лъсъ и са твои с отстъпката.
а контито също не е лоша гума!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 23 Окт 2009, 23:10

SKISA само да те питам, Жоро от Примекс дали внася Нокиан? Видял ли си такива гуми при него? ADK Адриана Пешева не внася, видях че Фулда имат и някакви нови са се замесили в играта с Нокиян, но не ми хареса цената там.
Да караш Peugeot е страст!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 24 Окт 2009, 8:57

Кой размер те интересува на нокиан,да видим каква цена мога да ти предложа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Окт 2009, 9:03

аз карам с дебика(дебица) ама 15,много съм доволен и от февруари големия снег направо като снегорин,при руди ги има и цената е около 75-80 лева/бройката

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 94' 525тдс
Мечтае да кара: совалка

Мнение от AceMF » 24 Окт 2009, 9:39

Изображение
Приемат се корекции.

Личното ми предпочитание е към Dunlop WS 3D (или M3).
Последна промяна AceMF на 24 Окт 2009, 11:34, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от Escape » 24 Окт 2009, 11:08

Е.Димитров написа:аз карам с дебика(дебица) ама 15,много съм доволен и от февруари големия снег направо като снегорин,при руди ги има и цената е около 75-80 лева/бройката

Мерси колега, ама аз Дебика нема да си сложа на колата посмъртно. Точно пък гумите са може би най-важното нещо от което не трябва да се пести. Аз искам да си купя гуми които да ми спасят живота ако трябва, а не да стискам палците дори и на краката и да се моля да спра на време..... Ама въпрос на гледна точка

И все пак аз питам за точно определена гума а 200+ лв, според теб дали ще си купя гуми за 75 :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Escape » 24 Окт 2009, 11:08

[quote="AceMF"][/quote]

Мерси колега, точно това ми трябваше :yes:

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 24 Окт 2009, 11:15

Аз пък залагам н аФаерстоун Уинхоук. Уникална гума и ултра грипа пред нея, не бледнее, а направо чезне. Цената е добра и съмя тествал, много споучлива гума е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318IA Cabrio

Мнение от paco_sf » 24 Окт 2009, 16:20

Колега това е моят отговор в една тема за зимни гуми мишелин срещу дънлоп ;)

paco_sf написа:Здравей колега, миналата зима имах честта да карам с чисто нови зимни гуми. Въпросът преди покупката беше - какви да са те? Един колега се ровеше в един немски сайт за разни тестове A.D.A.C. и проверихме там за какво става въпрос. Резултатът беше най-препоръчителни зимни гуми 195/65/15 бяха Continental WinterContact TS830. Та точно този модел си взех. Трябваше да ходя близо до Тетевен, отидох там и на другия ден заваля адския сняг. Казах си супер сега ще видя за какво става въпрос. Излизам вечерта всичко нормално бяхме на кръчма и вече стана време да си ходиме. Излизаме отвън и има един баир в близост и едно ауди 80 се пъне да го изкачи. Засилва се ама от далечко сравнително - газ, газ, газ стига до средата, забуксува и айде надолу. Викам си тва ще да е моя баир. Спирам пред него - 1-ва, полусъединител и тръгвам, лекичко нагоре бавно и славно. Точно там където спираше аудито превъртях съвсем малко, но без никакви други проблеми до горе. След това обърнах и се прибрахме. Друга ситуация - на мойта вила съм на 50 км от София и един приятел с голф 2 ми вика айде да тестваме гумите (защото и той сложил нови) и аз ок. Първо заставаме на един баир и сега кой ще тръгне по бързо, не знам защо го реши така ама както и да е аз се навих. Направо нямаше никакви шансове - колкото пъти тругвахме все бях отпред. И вече се връщаме при останалите, бяхме се събрали в едно момче и за да стигнеме до него се минава пак по един баир. Той кара пред мене с голфа и както си кара по едни време почва да върти и не помръдва грам. От там вече надъхан ми вика - Айде спри там да те видиме. Аз спирам там - 1ва, полусъединител и си тръгнах без грам да превърти. Той остана в шах и после го базиках цяла вечер. Това са мойте случки с тези гуми до сега а и ти препоръчвам да вземеш този размер 195, до колкото знам зимата с по тесни гуми е по добре. :)

Поздрави
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 24 Окт 2009, 17:20

Eva* написа:SKISA само да те питам, Жоро от Примекс дали внася Нокиан? Видял ли си такива гуми при него? ADK Адриана Пешева не внася, видях че Фулда имат и някакви нови са се замесили в играта с Нокиян, но не ми хареса цената там.

мисля ,че нямат нокиан в примекса ,но може да се провери на примекс.бг в нета...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Окт 2009, 17:50

Escape написа:
Е.Димитров написа:аз карам с дебика(дебица) ама 15,много съм доволен и от февруари големия снег направо като снегорин,при руди ги има и цената е около 75-80 лева/бройката

Мерси колега, ама аз Дебика нема да си сложа на колата посмъртно. Точно пък гумите са може би най-важното нещо от което не трябва да се пести. Аз искам да си купя гуми които да ми спасят живота ако трябва, а не да стискам палците дори и на краката и да се моля да спра на време..... Ама въпрос на гледна точка

И все пак аз питам за точно определена гума а 200+ лв, според теб дали ще си купя гуми за 75 :roll:

Колега,дебика доколкото знам са по лиценз на дънлоб,никой не те кара да слагаш дебика,просто изказах моето мнение,карам тея гуми доста и доста пъти съм спирал авариино,повярвай ми,имам над милион и половина километри за гърба си и осен фулда (говоря само за зимни гуми малък цолаж) дебиката се оказва доста добра гума с добри параметри,това че си решил да даваш 200 лева на гума може би за теб е въпрос на престиж,говоря за гуми 15 цола с каквато е обурудвана моята кола,на селиката са 16 и там съм със фулда за зимата,които отново не са по 200 лева
поздрави

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 24 Окт 2009, 22:00

mitaka7 написа:Кой размер те интересува на нокиан,да видим каква цена мога да ти предложа

165/70/13

Проверих във Фулда са 81, в ЕМК 33 в някаква брошура пишеше 75, в някакви дето "уж" ги внасят са по 86
А съм фенка на тази гума и наистина трябва да ги сменя, че са на 6 зими вече. Грайфомера показва, че са в нормата, но каучука отдавна не е такъв, какъвто трябва да е.
Да караш Peugeot е страст!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м си.

Мнение от Joro17 » 25 Окт 2009, 8:54

Eva* написа:
mitaka7 написа:Кой размер те интересува на нокиан,да видим каква цена мога да ти предложа

165/70/13

Проверих във Фулда са 81, в ЕМК 33 в някаква брошура пишеше 75, в някакви дето "уж" ги внасят са по 86
А съм фенка на тази гума и наистина трябва да ги сменя, че са на 6 зими вече. Грайфомера показва, че са в нормата, но каучука отдавна не е такъв, какъвто трябва да е.

Нокиан съм купувал преди време от: http://www.autotyres.bg/index.php

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 25 Окт 2009, 10:40

Нищо не казвате за Мишлен Алпин.
Аз миналата година си взех четери Алпина но първата генерация,не ме питайте от къде съм ги вземал нови :lol:
Ами чесно да ви кажа - няма такова катерене на Узана,както и слизане.
Колата е стабилна,контролира се лесно при пързаляне(макарче имаше няколко фала миналата зима :mhihi: )
Та тази година пак ще си карункам с тях,наистина съм много доволен - размера е 195\65\15
Другата гума за която се сещам,но незнам дали вече може да се намери от някъде е Гиславет - страшна гума,но много бързо свършва.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата