Пак за зимни гуми
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Пак за зимни гуми
Поредната тема за зимни гуми - имам възможност за отстъпка от Диана и те както можеше да се очаква нямат Гудиър Ултра Грип 7+ нито Dunlop SP Wintersport, така че ще трябва да се купуват някакви други гуми (Мишелин Алпин 3 изобщо не ме кефи) .
Та избора май е: Continental WinterContact TS830 (http://www.diana-ltd.com/CONTINENTAL-leki.html)
Това е едно от топ предложенията за 2009 на АДАК, обаче нещо не разбирам немския и нямам грам представа какво пише като характеристики и коментари.
http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/205_55_R16H_2009/continental_wintercontact_ts_830.asp?ComponentID=268457&SourcePageID=268556
Та някой карал ли е с такива?
Та избора май е: Continental WinterContact TS830 (http://www.diana-ltd.com/CONTINENTAL-leki.html)
Това е едно от топ предложенията за 2009 на АДАК, обаче нещо не разбирам немския и нямам грам представа какво пише като характеристики и коментари.
http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/205_55_R16H_2009/continental_wintercontact_ts_830.asp?ComponentID=268457&SourcePageID=268556
Та някой карал ли е с такива?
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Re: Пак за зимни гуми
не знам дияна и брат и колко ти дават ,но гудиър ултра грип 7 и дънлопа ги има в примекс ,погледни в сайта и виж цената,извади 20% и ми напиши лъсъ и са твои с отстъпката.
а контито също не е лоша гума!
а контито също не е лоша гума!
SKISA само да те питам, Жоро от Примекс дали внася Нокиан? Видял ли си такива гуми при него? ADK Адриана Пешева не внася, видях че Фулда имат и някакви нови са се замесили в играта с Нокиян, но не ми хареса цената там.
Да караш Peugeot е страст!
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Кой размер те интересува на нокиан,да видим каква цена мога да ти предложа
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
аз карам с дебика(дебица) ама 15,много съм доволен и от февруари големия снег направо като снегорин,при руди ги има и цената е около 75-80 лева/бройката
- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка

Приемат се корекции.
Личното ми предпочитание е към Dunlop WS 3D (или M3).
Последна промяна AceMF на 24 Окт 2009, 11:34, променена общо 1 път
Е.Димитров написа:аз карам с дебика(дебица) ама 15,много съм доволен и от февруари големия снег направо като снегорин,при руди ги има и цената е около 75-80 лева/бройката
Мерси колега, ама аз Дебика нема да си сложа на колата посмъртно. Точно пък гумите са може би най-важното нещо от което не трябва да се пести. Аз искам да си купя гуми които да ми спасят живота ако трябва, а не да стискам палците дори и на краката и да се моля да спра на време..... Ама въпрос на гледна точка
И все пак аз питам за точно определена гума а 200+ лв, според теб дали ще си купя гуми за 75

Аз пък залагам н аФаерстоун Уинхоук. Уникална гума и ултра грипа пред нея, не бледнее, а направо чезне. Цената е добра и съмя тествал, много споучлива гума е.
- paco_sf
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318IA Cabrio
Колега това е моят отговор в една тема за зимни гуми мишелин срещу дънлоп

paco_sf написа:Здравей колега, миналата зима имах честта да карам с чисто нови зимни гуми. Въпросът преди покупката беше - какви да са те? Един колега се ровеше в един немски сайт за разни тестове A.D.A.C. и проверихме там за какво става въпрос. Резултатът беше най-препоръчителни зимни гуми 195/65/15 бяха Continental WinterContact TS830. Та точно този модел си взех. Трябваше да ходя близо до Тетевен, отидох там и на другия ден заваля адския сняг. Казах си супер сега ще видя за какво става въпрос. Излизам вечерта всичко нормално бяхме на кръчма и вече стана време да си ходиме. Излизаме отвън и има един баир в близост и едно ауди 80 се пъне да го изкачи. Засилва се ама от далечко сравнително - газ, газ, газ стига до средата, забуксува и айде надолу. Викам си тва ще да е моя баир. Спирам пред него - 1-ва, полусъединител и тръгвам, лекичко нагоре бавно и славно. Точно там където спираше аудито превъртях съвсем малко, но без никакви други проблеми до горе. След това обърнах и се прибрахме. Друга ситуация - на мойта вила съм на 50 км от София и един приятел с голф 2 ми вика айде да тестваме гумите (защото и той сложил нови) и аз ок. Първо заставаме на един баир и сега кой ще тръгне по бързо, не знам защо го реши така ама както и да е аз се навих. Направо нямаше никакви шансове - колкото пъти тругвахме все бях отпред. И вече се връщаме при останалите, бяхме се събрали в едно момче и за да стигнеме до него се минава пак по един баир. Той кара пред мене с голфа и както си кара по едни време почва да върти и не помръдва грам. От там вече надъхан ми вика - Айде спри там да те видиме. Аз спирам там - 1ва, полусъединител и си тръгнах без грам да превърти. Той остана в шах и после го базиках цяла вечер. Това са мойте случки с тези гуми до сега а и ти препоръчвам да вземеш този размер 195, до колкото знам зимата с по тесни гуми е по добре.![]()
Поздрави
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Eva* написа:SKISA само да те питам, Жоро от Примекс дали внася Нокиан? Видял ли си такива гуми при него? ADK Адриана Пешева не внася, видях че Фулда имат и някакви нови са се замесили в играта с Нокиян, но не ми хареса цената там.
мисля ,че нямат нокиан в примекса ,но може да се провери на примекс.бг в нета...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Escape написа:Е.Димитров написа:аз карам с дебика(дебица) ама 15,много съм доволен и от февруари големия снег направо като снегорин,при руди ги има и цената е около 75-80 лева/бройката
Мерси колега, ама аз Дебика нема да си сложа на колата посмъртно. Точно пък гумите са може би най-важното нещо от което не трябва да се пести. Аз искам да си купя гуми които да ми спасят живота ако трябва, а не да стискам палците дори и на краката и да се моля да спра на време..... Ама въпрос на гледна точка
И все пак аз питам за точно определена гума а 200+ лв, според теб дали ще си купя гуми за 75
Колега,дебика доколкото знам са по лиценз на дънлоб,никой не те кара да слагаш дебика,просто изказах моето мнение,карам тея гуми доста и доста пъти съм спирал авариино,повярвай ми,имам над милион и половина километри за гърба си и осен фулда (говоря само за зимни гуми малък цолаж) дебиката се оказва доста добра гума с добри параметри,това че си решил да даваш 200 лева на гума може би за теб е въпрос на престиж,говоря за гуми 15 цола с каквато е обурудвана моята кола,на селиката са 16 и там съм със фулда за зимата,които отново не са по 200 лева
поздрави
mitaka7 написа:Кой размер те интересува на нокиан,да видим каква цена мога да ти предложа
165/70/13
Проверих във Фулда са 81, в ЕМК 33 в някаква брошура пишеше 75, в някакви дето "уж" ги внасят са по 86
А съм фенка на тази гума и наистина трябва да ги сменя, че са на 6 зими вече. Грайфомера показва, че са в нормата, но каучука отдавна не е такъв, какъвто трябва да е.
Да караш Peugeot е страст!
- Joro17
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м си.
Eva* написа:mitaka7 написа:Кой размер те интересува на нокиан,да видим каква цена мога да ти предложа
165/70/13
Проверих във Фулда са 81, в ЕМК 33 в някаква брошура пишеше 75, в някакви дето "уж" ги внасят са по 86
А съм фенка на тази гума и наистина трябва да ги сменя, че са на 6 зими вече. Грайфомера показва, че са в нормата, но каучука отдавна не е такъв, какъвто трябва да е.
Нокиан съм купувал преди време от: http://www.autotyres.bg/index.php
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Нищо не казвате за Мишлен Алпин.
Аз миналата година си взех четери Алпина но първата генерация,не ме питайте от къде съм ги вземал нови
Ами чесно да ви кажа - няма такова катерене на Узана,както и слизане.
Колата е стабилна,контролира се лесно при пързаляне(макарче имаше няколко фала миналата зима
)
Та тази година пак ще си карункам с тях,наистина съм много доволен - размера е 195\65\15
Другата гума за която се сещам,но незнам дали вече може да се намери от някъде е Гиславет - страшна гума,но много бързо свършва.
Аз миналата година си взех четери Алпина но първата генерация,не ме питайте от къде съм ги вземал нови

Ами чесно да ви кажа - няма такова катерене на Узана,както и слизане.
Колата е стабилна,контролира се лесно при пързаляне(макарче имаше няколко фала миналата зима

Та тази година пак ще си карункам с тях,наистина съм много доволен - размера е 195\65\15
Другата гума за която се сещам,но незнам дали вече може да се намери от някъде е Гиславет - страшна гума,но много бързо свършва.

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2