ИНИЦИАТИВА ПРОТИВ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ИНИЦИАТИВА ПРОТИВ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ
Според проучвания на Европейския Саюз е установено, че цените на разговори в България
са много завишени дори едни от най-високите, а спрямо средната работна заплата са най-високите.
В повечето държави операторите раздават последни модели телефони, а тук ги продават на супер
високи цени, дори Ейпъл не искаха до последно да разрешат на Глобул да предлагат Айфон 4Г и Айпад,
заради страшно завишените цени, затова забавиха разрешението си с 3 месеца. Поради тези факти
и причини решихме да направим тази инициатива. В нея може да се включи всеки желаещ. Изискванията
не са много:
1: Препрати това съобщение на всичките си приятели в скайп и фейсбук.
2: На 28-ми Ноември изключи телефона си от 12:00 до 13:00.
3: Веднага щом го включиш започни да звъниш на оператора и да ги притискаш за намаляне на цените.
Ако не се предприемат подобни и други мерки, цените винаги ще си бъдат високи!
Заедно можем повече !!! Нека им покажем какво можем.
са много завишени дори едни от най-високите, а спрямо средната работна заплата са най-високите.
В повечето държави операторите раздават последни модели телефони, а тук ги продават на супер
високи цени, дори Ейпъл не искаха до последно да разрешат на Глобул да предлагат Айфон 4Г и Айпад,
заради страшно завишените цени, затова забавиха разрешението си с 3 месеца. Поради тези факти
и причини решихме да направим тази инициатива. В нея може да се включи всеки желаещ. Изискванията
не са много:
3: Веднага щом го включиш започни да звъниш на оператора и да ги притискаш за намаляне на цените.
Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Re: ИНИЦИАТИВА ПРОТИВ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ
Абе вие хора луди ли сте бе?
Банки ще саботират, мобилни оператори - хахаха.
Ще накривят шапката на ментел, глобил или оранжевите. Те ни дерат 355 дена боли ги уя ся за 1 ден.
Я си бачкайте, че да не ви види шефа, че пак у Форумо висите.
Ще накривят шапката на ментел, глобил или оранжевите. Те ни дерат 355 дена боли ги уя ся за 1 ден.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Абе вие хора луди ли сте бе?
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
kita написа:Заедно можем повече !!! Нека им покажем какво можем.
И какво ще покажете? Че знаете как ви се изключва телефона ли?
ще ядем дървото още време,няма го виждането на голямата картинка,,а това е най важното.всеки се мисли за най умен и мисли само за себе си. не оценява инициативата на друг за общо добро , дори липсва обединението около самата такава идея . и не кой е поел инициативата и какъв начин е важното.
А напоследък правим точно обратното. избираме лица а не каузи.определяме си бъдещето само защото едно лице било приятно ! оО
Ако повече хора проумеят това нещо ще бъде страхотно !
Но докато спасяваме давещи се кучета,просто защото ги познаваме,а не Човекът,това е невъзможно !
към момента неможем да се обединим около един толкова елементарен казус,какво остава за идея
трябвали са 500 години,15 поколения , на Левски да се роди и да ни спаси от робство.,едва ли пак ще се роди заради нашите ,на фона на робството,дребни проблеми. но все пак ако разчитаме на него -дотук са минали 130 остават още само 370 ! това значи не ние да сме зле, не внуците а прапрапрапрапрапрапрапрапра внуцуте ни да са зле !!! на мен ми е мъчно и неискам да бъде така.а вие
Нима целта е толкова недостижима? Изобщо не!
Например отколкото да пиша тук, ми беше в пъти по лесно да дам like в фб и да стана съпричастен към нещо добро не само за мен,а за всички ! И да покажа че знам защо на герба е лъв,а не мишка!
А напоследък правим точно обратното. избираме лица а не каузи.определяме си бъдещето само защото едно лице било приятно ! оО
Ако повече хора проумеят това нещо ще бъде страхотно !
Но докато спасяваме давещи се кучета,просто защото ги познаваме,а не Човекът,това е невъзможно !
към момента неможем да се обединим около един толкова елементарен казус,какво остава за идея
трябвали са 500 години,15 поколения , на Левски да се роди и да ни спаси от робство.,едва ли пак ще се роди заради нашите ,на фона на робството,дребни проблеми. но все пак ако разчитаме на него -дотук са минали 130 остават още само 370 ! това значи не ние да сме зле, не внуците а прапрапрапрапрапрапрапрапра внуцуте ни да са зле !!! на мен ми е мъчно и неискам да бъде така.а вие
Нима целта е толкова недостижима? Изобщо не!
Например отколкото да пиша тук, ми беше в пъти по лесно да дам like в фб и да стана съпричастен към нещо добро не само за мен,а за всички ! И да покажа че знам защо на герба е лъв,а не мишка!
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
кво става като се изключат телефоните?
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
Мен сметките са ми по 9-10 лева, което си мисля, че е нормално. Да сте гледали на какви планове ви пробутват "промоционалните" телефони на цена от 9.99 примерно 

Не закъсняхте ли с няколко годинки с тези протести, що не се усетихте когато наистина беше скъпо когато беше само хемтел. За пореден път се убеждавам, че е пълно с хора без работа
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Колеги,не знам кой е без работа и кой не е... ама миналата седмица бях в БГ и нЕма такова чудо.. бах тия тарифи
Звъннах на приятелката ми в Гърция, вдига ми, казвам й че в 9 00 вечерта се прибирам (10 сек) и отидоха 3 лв и косур
(за сравнение от Гърция към България с 50 цента говора повече от минута!) . Звъннах после един тел в БГ за има-нема 2 минути и от 10лв останаха 3... Иначе трите дена,които бях там си говорех от гръцката ми карта и с Гърция и С БГ оператори и всичко на всичко ми струваше около 2 евро. Е к'во повече да говориме.... другия път си зареждам от тука 10 евро и си говоря с тях! Никога повече в телефона няма да си сложа българска карта!

dimithur e prav za tarifnite planove-seki gleda promociata,a 4e tq vaji 3 meseca e drug vupros....i kolegata mnogo pravilno go kazav grcia vs e po-evtino a zaplatite-puti po-golemi....hodih do gurcia i iadoh originalen grucki gyros za 2,40 evr-to4no kolkoto i tuk,s tazi razlika 4e tam beshe unikalen
kude go kredoraaa (nema go tam kudet pishe che trebe da e)

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
kita написа:Според проучвания на Европейския Саюз е установено, че цените на разговори в България
не са много:
Сега,не че искам и аз да казвам,че си човек без работа или нещо такова.По принцип подобна идея има смисъл - но няма реазлизация в тази си форма.Примерно - Какво ги бърка операторите,че една шепа хора или айде 1000000 човека ще си изключат телефоните.Отговорът е - нищо!
Това е като игра на покер - за да откажеш противника трябва да го заплашиш по такъв начин,че да застрашиш по-голяма част от чиповете му.Дори не за един час дори и за ден или седмица да си изключим телефоните тях няма да ги сбърка.
Но примерно ако не си платим сметките - какво става.Това някак има по голяма полза - но в крайна сметка пак ние ще сме губещите.
А и колко хора в днешно време могат да си позволят да останат без телефон.Ние вече сме зависими от тези джаджи и няма измъкване.
Това е същото все едно да спрем да си купуваме хляб щото е много скъп - еми добре мри от глад тогава.
Тъйче реален изход няма - като ти е скъпо говори по-малко и тва е.

До колегата пуснал темата.
Идея си нямаш колко много бъркаш за iPhone, Apple и българските оператори.
Същността на ситуацията е напълно противоположна на това, което си написал.
Очевидно не си наясно и как функционира отдела им за обслужване на клиенти и принципът им на работа.
Това че ще им звъниш много няма да натовари никой. Ще седиш по 1ч. на wait list-a, докато ти вдигне, и операторите вече ще знаят какъв ти е проблема, и ще им е лесно да си преизпълнят смяната.
Най-общо казано ще загубиш времето на себе си и на хората, които работят там.
Ама успех де
Идея си нямаш колко много бъркаш за iPhone, Apple и българските оператори.
Същността на ситуацията е напълно противоположна на това, което си написал.
Очевидно не си наясно и как функционира отдела им за обслужване на клиенти и принципът им на работа.
Това че ще им звъниш много няма да натовари никой. Ще седиш по 1ч. на wait list-a, докато ти вдигне, и операторите вече ще знаят какъв ти е проблема, и ще им е лесно да си преизпълнят смяната.
Най-общо казано ще загубиш времето на себе си и на хората, които работят там.
Ама успех де

- BoBoGTO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 540i
- Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!
От 20 реки вода му донесохте. Много добре. Наистина много добре се аргументираха всички, че подхода е грешен, че нищо няма да стане и защо няма да стане. Само дето това всички го знаем. Предложете решение на проблема. Не виждам иначе смисъл да пишете каквото и да било.
На мен лично ми хареса идеята с неплащането на сметките. Не съм съгласен, че няма да има смисъл и, че ще сме от губещите. Те парите няма да се натрупат от ей така, а ще са си изговорени. Не казвам, че няма да има загуба. Но ако 2 месеца сте на 0 и още 4 да речем сте на загуба 5лв месечна такса смятам, че няма да е огромен проблем. Лихвите не са малки, но за малки суми като горепосоченият пример няма да дойдат много отгоре.
Аз смятам, че ефект ще има. Но бройката, може би трябва да е поне милион. Реално те парите ще си ги вземат и едва ли ще им пукне. Но когато се направи няколко пъти и има последователност и обединеност, смятам, че държавата може и да реагира или по-скоро да реагира подобаващо.
На мен лично ми хареса идеята с неплащането на сметките. Не съм съгласен, че няма да има смисъл и, че ще сме от губещите. Те парите няма да се натрупат от ей така, а ще са си изговорени. Не казвам, че няма да има загуба. Но ако 2 месеца сте на 0 и още 4 да речем сте на загуба 5лв месечна такса смятам, че няма да е огромен проблем. Лихвите не са малки, но за малки суми като горепосоченият пример няма да дойдат много отгоре.
Аз смятам, че ефект ще има. Но бройката, може би трябва да е поне милион. Реално те парите ще си ги вземат и едва ли ще им пукне. Но когато се направи няколко пъти и има последователност и обединеност, смятам, че държавата може и да реагира или по-скоро да реагира подобаващо.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
- освен да стресираш младежите от кол центъра , друго няма да направиш

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2