Нещо странно...
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Нещо странно...
Колеги снощи ми се случи нещо което на практика ми се стори странно
Излизам си аз за работа запалих колата и си седя вътре докат позагрее и си включих и фаровете. Тръгна и един комшия да излиза и докато минаваше покрай мен си запали ксенона. В секундата в която неговите крушки светнаха мойта лявата изгоря
А и той минаваше от нея страна. Таа интересно ми е възможно ли е стартовото напрежение което му трябва на ксенона (там хилядите волтове) да запали, или по точно магнитното поле което създава за секунда, да ми е отнесло крушката по някав начин
Малко тъпа тема ама пък... любопитно ми е 

- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Re: Нещо странно...
Вероятността да ти се случи това е същата, като да сглобиш часовников механизъм в кутия, само докато я друсаш. Пусни тото 

да, възможно е това да е ако не причината, то поне повода да ти изгори крушката
сега не ми се навлиза в детайлни разяснения, но крушката гори защото жичката излъчвайки фотони при нагряване губи електрони, оттам постепенно изтънява и само й трябва повод за да изгори, например силно електромагнитно поле като от високоволтовия ксенон на съседа
сигурно е щяла да ти изгори съвсем скоро
сега не ми се навлиза в детайлни разяснения, но крушката гори защото жичката излъчвайки фотони при нагряване губи електрони, оттам постепенно изтънява и само й трябва повод за да изгори, например силно електромагнитно поле като от високоволтовия ксенон на съседа
сигурно е щяла да ти изгори съвсем скоро
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Може и да има логично науцно обяснение!
Но внимавай следващият път като се грееш в колата да не те отвее некой метеорит....
...и задължително ходи пусни тото.
Мене преди години....карах бус,пълен със стока,спуках гума в най-големият порой,скъсар ремък на мост,обраха ме в движение в циганската,и като си отидох до колата я намерих с разбито стъкло и без музика-това всичкото в един ден!
така че не си само ти със странностите
Но внимавай следващият път като се грееш в колата да не те отвее некой метеорит....
Мене преди години....карах бус,пълен със стока,спуках гума в най-големият порой,скъсар ремък на мост,обраха ме в движение в циганската,и като си отидох до колата я намерих с разбито стъкло и без музика-това всичкото в един ден!

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
pkaramitev написа:Може и да има логично науцно обяснение!

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
6 мнения
• Страница 1 от 1