Бихте ли се качели отново в такси?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Бихте ли се качели отново в такси?

Мнение от TPAKTOP » 08 Яну 2011, 17:59

Таксито е транспорт който за съжаление е без алтернатива в късните часове. днес със събуждането си изчетох две не толкова трогателни истории за нападнати бакшиши. Историятта в Пловдив не желая да я коментирам защото там е бил човек излязъл да си изкара прехраната. Но тук в София се е получила класическа история на "престъпен таксиджия".
По първоначална информация на полицията именно пострадалият таксиджия е инициатор за инцидента

...
25-годишният шофьор имал над 60 акта за нарушения на пътя

Това са два цитата от новинарски сайтове. Какво излиза:
1. Ако очаквате любезност от шофьор на такси по-добре си замълчете да не ви нападне.
2. Че дори и да се защитавате от нападение на бакшиш никой не ви гарантира дали няма да получите правосъдие от 100-тина бакшиша преди дори да са ви арестували.
3. Най-важното над 60 акта за максимум 7 години стаж :shock:
Всичко друго е горе-долу без значенние за мен ама 60 акта за 7 години и да си изкарваш хляба като таксиджия?! До кога доказани престъпници ще ни лъжат в скапаните жълти коли? Сигурен съм че всеки е бил "къртен" я от помпа я от по-заобиколен маршрут я от "копърка". не смятате ли че е време да се изисква "свидетелство за съдимост" от бакшишите? Трудови договори? Не е тайна че в една ромска фирма 70% от шофьорите нямат книжки а познайте дали са чували за психо? Лично аз съм се возил на такси чиито шофьор си призна пред мен че няма книжка! Били му я взели за превишена скорост за 1 месец?! Ама и аз съм тъпак че не звъннах на фирмата да подам жалба!
Идеята на всички глупости които изписах по-горе е:
Кога по дяволите ще пуснете метрото денонощно?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Re: Бихте ли се качели отново в такси?

Мнение от p0wEr » 08 Яну 2011, 18:25

Вмомента за да им изкарат разрешително за превоз трябва да нямат никакви актове ;) Декември месец бащата пусна документите за разрешително имаше 1 акт плати го след н.г. му написаха още един за фарове и 2-та трябваше да ги плати иначе нема разрешително и акта ако караш без разрешително е има няма 1500 лв :mhihi:
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 08 Яну 2011, 18:35

Току-що го говорят по бТВ т'ва... :yes:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 08 Яну 2011, 19:09

Браво на клиента дето го е гръмнал.
Виждал съм такива бакшиши дето се правят на мутри-правят скандали,режат гуми,заплашват и това при положение,че те са виновни.Ето това е пример как един такъв гъзар си е взел полагаемото.То бива спречкване,но да удря клиента,удря и жена му...изпросил си го е.Ерата на мутреенето е към своя край.На много хора им пада пердето и прибягват до саморазправа.Ако ще и най-големите биячи,връзкари и батки да са и те са простосмъртни и трябва да си дадат сметка,че не могат да тормозят хората.Не се знае срещу теб какъв човек седи-може и най-нормален да е,но като се премине границата се случва и най-спокойните хора,които тия гъзарчета ги смятат за охлюви, да ги вкарат същите тия батки 2м. под земята.
Жалкото е,че хората се ефектират и заради такива лайнари негативизъм си вземат и свестните и нормални хора,които бръмчат по цял ден да извадят чисто и просто някой лев за семейството.
Изображение
8.32

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 08 Яну 2011, 19:18

PIONEER написа:Браво на клиента дето го е гръмнал...

Ти му викаш "Браво" на човека, ама а познай сега кой ще яде дебелото дърво :roll:

А че бакшиша си е заслужавал боя спор няма...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 08 Яну 2011, 19:29

Знам кой ще го яде.
Това е парадокса.Ако някой гамен гръмне или пребие някой като мен и теб ще се отърве.Но ако ние сме защитили себе си или близките веднага по-бързата процедура гризваме дървото...
Идеята ми с "браво"-то е,че според закона може да е действал незаконно,но от моя гледна точка и от гледна точка на морал според мен е постъпил правилно.В такива моменти като те подкрепят хората е хубаво.Същото беше и с граничаря Михаил Цонков.Поставили му задача да пази границата,дали му оръжие и като се стигна до това да го използва и го изкараха убиец :dunno: .... :|
Изображение
8.32

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 08 Яну 2011, 19:48

Ами трябва да се преразгледат законите за самоотбрана щото биха ме изкаррали като убиец ако недай си Боже да убия крадец в къщата си. В САЩ до колкото знам не е така!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 08 Яну 2011, 19:58

TPAKTOP написа:Ами трябва да се преразгледат законите за самоотбрана щото биха ме изкаррали като убиец ако недай си Боже да убия крадец в къщата си. В САЩ до колкото знам не е така!

Абсолютно :yes:
И не са 1 и 2 прецедентите, за съжаление..

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 08 Яну 2011, 20:01

Ако приемем за чиста монета т'ва, което момичето каза... На мен ако слезе да ми казва "ей ся ше мреш" - ми отнася го. Не бих стрелял, освен ако не извади нож/щанга/пищов.
П.П.: И пак и отново бих се качил на такси, след като няма алтернатива, поне тук.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 08 Яну 2011, 20:16

за съжаление в такива случаи е по-добре да имаш незаконен пистолет ,а не законен....! такъв е закона ,че е по-добре да си с незаконен, да му пукнеш тиквата на пумияра и да му туриш незаконния в ръката....
иначе за качването в такси - ето тва....
viewtopic.php?f=4&t=233276&start=0

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 08 Яну 2011, 21:53

Бе кви клиенти, кви бакшиши бе хора...тва може да се случи на всеки, единия засича другия..гонят се, слизат единия, слиза втория, единия вади и стреля...та така.
п.п. Засекли са бакшо, той бил с гаджето, гонил се..и е попаднал на малкопишльоФ.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 08 Яну 2011, 22:00

Сондьора написа:Бе кви клиенти, кви бакшиши бе хора...тва може да се случи на всеки, единия засича другия..гонят се, слизат единия, слиза втория, единия вади и стреля...та така.

абсолютно

и аз съм на мнение

че не става дума конкретно за бакшишите тука

просто е болно цялото ни общество

и по - болно ще става

тепърва ще виждаме 11 годишни как влизат с автомат в училище и избиват 20 човека
No bling at the Ring

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 08 Яну 2011, 22:03

Не се качвам и не бих се качил в такси. За съжаление 99,99% са няма такава сган от отпадъка на обществото и нямам желание да имам какъвто и да е контакт с тях. Да умират гладни! Ходил съм от Цум до Младост 4 пеш и като ми се наложи пак ще ходя, поне е здравословно.
А колкото до тоя дето са го застреляли в София, може да звучи грубо, но жалко че е жив. Нагледах се на всякакви тарикати и бързаци дето са големи патрончета и като им направиш забележка и веднага налитат на бой или демонстрират цветистия си език (въпреки че са виновни). Голяма част от тези правят големите бели по пътищата, а някои възпитават и деца, което е още по страшно. Може би съм краен в мнението си, но то си е мое и стоя зад него, защото трябва да се сложи край на мутренящината зад волана. БГ шофьорите и особено таксиджиите трябва да се научат, че не живеят в матрицата, че и на тях и тече кръв и че и те са смъртни, защото колкото и да е невероятно повечето се считат наистина за шотландски бойци.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 08 Яну 2011, 22:07

+1 :yes:
only rear wheel drive

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 08 Яну 2011, 22:16

разликата е ,че като думнат некой като мен или теб няма да се случи нищо ,а като думнат бакшиш се събират всички като хиени и блокират София и правят чудеса.... и никой не ги закача, властта си трае ,щото е по-лесно да набият стачкуващи студенти ,отколкото блокиращи бакшиши....

Следваща

Назад към Извън Темата