Казус - ще е E46 330d, но какво?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Казус - ще е E46 330d, но какво?
Здравейте колеги
Нека и аз като многото други да изложа и моя казус. Решил съм да си сменям колата до няколко месеца, като марката твърдо съм я избрал без колебания, но модела малко ... need help. Като цяло каквото успях да прочета във форума се спрях на Е46 330d ръчка. Малко голямо моторче, но видях че доста колеги казват, че не гори кой знае колко много градско за размерите си, а и другото което е че като цяло с него сигурно ще се пътува често до Франция и обратно предвит факта че работя и там. Може да звучи смешно, но тези самолети нещо като че ли не ми се нравят. А и след бегли сметки, с колата ще ми излиза по-евтино (2мa пътуваме). Първоначално мислех да е 320d, но след като прочетох каквото сте писали за 20ката винаги имаше коментари от рода на „много добра кола, но 30ката е по-добра”. Тук обаче изкачат и мойте 2 въпроса?
1. Колко същестествена е разликата между двата двигателя M57D30 и M57TUD30 (184 и 204 к.с.). Заслужава ли си да дадеш 2к+ евро повече за M57TUD30 или не? Гледам че M57TUD30 го слагат след 2003 и там вече ръчката е 6 скоростна което определено си е голям плюс.
2. RWD или AWD? - Това е може би въпроса който най-много ме гложди. По принцип искам да е 330xd, но по-скъпа ли е подръжката, добри ли им са като цяло AWD-тата и т.н. всичко като цяло ме интересува.
Благодаря предварително за вниманието и с интерес ще следя темата, дано ми помогнете да избера
П.С. Моля ви се не изкачайте с лафа “Quattro is for sissies”.

1. Колко същестествена е разликата между двата двигателя M57D30 и M57TUD30 (184 и 204 к.с.). Заслужава ли си да дадеш 2к+ евро повече за M57TUD30 или не? Гледам че M57TUD30 го слагат след 2003 и там вече ръчката е 6 скоростна което определено си е голям плюс.
2. RWD или AWD? - Това е може би въпроса който най-много ме гложди. По принцип искам да е 330xd, но по-скъпа ли е подръжката, добри ли им са като цяло AWD-тата и т.н. всичко като цяло ме интересува.
Благодаря предварително за вниманието и с интерес ще следя темата, дано ми помогнете да избера

П.С. Моля ви се не изкачайте с лафа “Quattro is for sissies”.

Дограми и фасади http://ti-al.eu/
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Казус - ще е E46 330d, но какво?
Si non confectus, non reficiat.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Аз мислех да пусна тема с предложение тази огромна и непреглдна тема да се раздели , защото от 140 страници , скачащи мнения трудно може да си извадиш извод 

Всеки един линк от посочените съм го отварял и съм чел каквото успях да намеря по моя въпрос преди да постна. Не бих питал ако бях намерил това което ме интересуваше

Дограми и фасади http://ti-al.eu/
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Ами колега чесно да ти кажа,330 +xd е вече малко се отдалечава от така нареченатa "несъществена разлика в разхода" ... 30-ката да я караш е къде къде по голям кеф,харчи малко повече от 320-ката,обаче за всичките тези усмивки които ще получиш докато караш колата,мисля че си заслужавa...освен това и гражданската ще бъде малко по дебела,също така не забравяй и това,че 330Д е 6 цилиндрово,т.e +2 цилиндъра повече което автоматично значи по скъпа поддръжка...и въпреки това,ако искаш моето мнение..аз имам 320Cd,и мога гордо да ти кажа,че колата мен ме кефи,обаче ако се върна назад във времето,знаейки всичко това,не бих си купил 320д никога,дори в момента се оглеждам за нещо интересно за бартер някое купе 330д ама не изпада...
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
acho.rs написа:Аз мислех да пусна тема с предложение тази огромна и непреглдна тема да се раздели , защото от 140 страници , скачащи мнения трудно може да си извадиш извод
Мисля, че всеки който иска да прочете нещо полезно от тази тема чете максимум 10 страници назад и задава въпроса си, който естествено ще се повтори с 10 други напред в темата, но ще му се отговори още веднъж.
Все пак това е повече спам и пазарна информация, а последната се променя доста бързо

Колега пиши в онази тема, защото иначе форома ще се наводни от подобни питания
6 мнения
• Страница 1 от 1