Всичко за BBQ-то

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 180
Регистриран на: 19.03.2004
Местоположение: Казанлък
Пол: Мъж

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от turieca » 22 Авг 2019, 15:40

Диск от брана. От както го направих не е изстивал. И яйца и мекици сме пържили в него.

ИзображениеИзображение

ИзображениеИзображение


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1627
Регистриран на: 27.03.2009
Местоположение: София/Пловдив
Пол: Мъж
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Е.Димитров » 22 Авг 2019, 15:52

K_Ilkov написа:
Е.Димитров написа:Аз съм аматьор по скарите

Аз не, че нещо съм про, ама бих си избрал скара с по-дебели квадратни пръчки наредени по-гъсто.
Иначе както е в твоя случай се пече на жарта, а не на нагорещеното желязо - скарата.

Иначе съм сигурен, че и така е станало добре :D

Повече от вероятно е да си прав.
Тази скара ми е малко подарена и не е никак моята скара, защото е малка, къси крака и решетката , както каза е твърде на рядко поставена.
Вероятно това нещо е на повече от над 50 години.
Нови от магазина, които са бюджетни до около 200 лева ми се виждат пълен майтап. Тънка ламаринка, кекава количка.
Замислил съм се да си взема такава скара , дето ги правят от джанти, а от долу да си направя аз някаква конструкция на колела.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1594
Регистриран на: 4.08.2011
Местоположение: Карантина баце ....
Пол: Мъж
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Jordana » 22 Авг 2019, 16:49

Най добре е BBQ и опушването да се прави с ....тигър , танк тигър имам предвид . Само гледайте да не Ви налазят гладния противник като замирише :mhihi:
https://www.youtube.com/watch?v=c1-yIPkZQ6g
Ако все пак смятате че бронираната техника не е подходяща за такива цели , ето още идеи
https://www.youtube.com/watch?v=fXL-QbkRMZs
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Мнения: 2264
Регистриран на: 8.02.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от K_Ilkov » 22 Авг 2019, 18:22

Е.Димитров написа:Тази скара ми е малко подарена

Предположих ... само казвам.
Наскоро взех такава

https://www.olx.bg/ad/skara-barbekyu-na ... 6Lg6D.html

Не е реклама щото си я платих, не ги правя аз :mhihi:
Аз съм доволен като за цената, имат различни варианти.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 374
Регистриран на: 26.01.2008
Местоположение: СA
Пол: Мъж

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Superexstatic » 22 Авг 2019, 18:23

K_Ilkov написа:
Е.Димитров написа:Аз съм аматьор по скарите

Иначе както е в твоя случай се пече на жарта, а не на нагорещеното желязо - скарата.


Че то жарта е истината
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 658
Регистриран на: 24.02.2015
Местоположение: Brussels/Асеновград
Пол: Мъж
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Exclusive89 » 22 Авг 2019, 19:36

Аз се отказах от газово BBQ, продължавам с това :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Мнения: 2264
Регистриран на: 8.02.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от K_Ilkov » 22 Авг 2019, 19:44

Superexstatic написа:
K_Ilkov написа:
Е.Димитров написа:Аз съм аматьор по скарите

Иначе както е в твоя случай се пече на жарта, а не на нагорещеното желязо - скарата.


Че то жарта е истината

Истината е нещо относително :winky:
За всеки е различна.

Помисли дебелото железо какви плюсове има.
Аз смятам че има.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 143
Регистриран на: 26.02.2019
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Всичко за BBQ-то

Мнение от Venelin1111 » 22 Авг 2019, 20:10

Аз имам чугунено барбекю и казвам , че е супер. Минус при мен е , че е малко (2пържоли или 6 кюфтета)му е капацитета. Иначе държи жега


Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 526
Регистриран на: 27.02.2002
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от hell's angel » 22 Авг 2019, 21:02

Не случайно е лафа, че няма по-вкусно от мръвка на жар. Тя и цивилизацията от там е 'почнала :mhihi:
Най-важното е хубаво месо, после - добри въглища (дърва) и евентуално да се регулира разстоянието между решетката и жупела, при по-дългите сесии с разнообразие. За решетката е важно да не гори бързо и да не падат карантиите от нея :mrgreen: Мен ме мързи да ги лепИМ тия плътни профили, та с леки заигравки и с просечена ламарина стават чудеса. :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1594
Регистриран на: 4.08.2011
Местоположение: Карантина баце ....
Пол: Мъж
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от Jordana » 01 Сеп 2019, 9:58

Мисля че тука е показано основното за един средностатистически стек , каква трябва да е скарата , първоначалното "запечатване " с по висока температура , времето за обработка в общи линии минимума основни неща за добър резултат .
https://www.youtube.com/watch?v=rq-nNfUrgNc
Моята концепция относно скарата и печенето като цяло е че колкото по сложни и хитроумни методи и обработки се ползват толкова по малка повторяемост има на резултата . Някакъв своеобразен минимализъм в подхода , това според мен е по доброто :mhihi:
В показаната ситуация има един малък недостатък , принудителната вентилация/ширм която е неизбежна в затворено помещение . Това обаче отнема брутално топлината от скарата и не е плюс в случая . На градинско BBQ без тия вентилации резултата трябва да е още по добър .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1011
Регистриран на: 18.01.2009
Местоположение: София, ама съм от село
Пол: Мъж
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от dan-dam » 01 Сеп 2019, 14:04

turieca написа:Диск от брана. От както го направих не е изстивал. И яйца и мекици сме пържили в него.
...


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Колега имаше ли драма със затварянето на дупката в средата? Доколкото знам е малко сложно заваряването. Питам, понеже и аз съм приготвил един диск. Все не ми остава време за него за съжаление...

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1369
Регистриран на: 14.04.2008

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от slatanic » 01 Сеп 2019, 16:10

Ако някой има желание за диск пък не му се занимава да прави имам един направен с демонтируеми крака преди 5-6 години.Ама от тогава е ползван два пъти и след това заприходен на склад. :mhihi: Има нужда от почистване предполагам,ама трябва да го извадя от чувала да видя колко.Иначе тежи към 20кила,че диска е от големите пък и си е към 10мм в средата.
Литър Джак би бил достатъчен за бартера. :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 526
Регистриран на: 27.02.2002
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от hell's angel » 01 Сеп 2019, 16:13

Ама Джака споделяме ли го покрай пробата или ? :mrgreen: :ok:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 180
Регистриран на: 19.03.2004
Местоположение: Казанлък
Пол: Мъж

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от turieca » 01 Сеп 2019, 19:45

dan-dam написа:
turieca написа:Диск от брана. От както го направих не е изстивал. И яйца и мекици сме пържили в него.
...


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Колега имаше ли драма със затварянето на дупката в средата? Доколкото знам е малко сложно заваряването. Питам, понеже и аз съм приготвил един диск. Все не ми остава време за него за съжаление...

Оставих го на комшията и докато се прибера от работа беше го нагласил. Каза че не е видял зор.

Изпратено от моят MAR-LX1A с помощта на Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1369
Регистриран на: 14.04.2008

Re: Всичко за BBQ-то

Мнение от slatanic » 01 Сеп 2019, 20:31

hell's angel написа:Ама Джака споделяме ли го покрай пробата или ? :mrgreen: :ok:

Ако ще споделяме трябват поне 2х700мл. :mhihi:
Ама мнооого ще се отплеснем. :ok:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook