Теч от горивната помпа на ТДС.
Модератор: Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Теч от горивната помпа на ТДС.
Колеги протече ми за втори път помпата в рамките на 6 месеца - от тогава карам тази кола. При първото протичане смених двете гарнитури на т.нар. плочка. Сега пак протече, но не виждам от къде е теча. Помпата се "омокря" с нафта в задната си част. Теча е сериозен, защото като пренощува колата под нея винаги намирам локвичка от нафта с диаметър около 20см.. Гледах тръбичките, които отиват към цилиндрите , но те са сухи. От къде може да е теча. Първият път ходих на майстор и "удоволствието" ми излезе 350 лв., сега вече вече не знам къде да търся майстор, за да ми излезе по - евтино. От гр.София съм. Някой може ли да ми помогне с лек за моите болежки?
Последна промяна TD на 31 Окт 2009, 22:09, променена общо 1 път
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
re
O-пръстена на елемента на високото налягане, ще се наложи да се свали цялата помпа и да се смени гарнитурата, за съжаление имам същият проблем. Изтича към 200 грама нафта на ден, боли ме сърцето да я гледам на асфалта.
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
- Мечтае да кара: M5
Мойта днеска трябва да излезе от сервиза заради същия проблем-теч от ГНП.При мен течеше само от горе и мислехме че ще можем да сменим горната гарнитура с един приятел.Оказа се че има един п*******и болт от горе и нема развиване.Закарах я на майстор и той каза че като ще се прави най-добре е да се свали цялата и да се смени вс по нея защото ако не е потекла от някое място ще потече и след тва пак същото упражнение.така че най -добре и ти колега я свали и смени вс по нея за да нямаш проблеми.
Успех!!!
Успех!!!
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Значи, знам че всички в този подфорум са ентусиасти и даже малко (да не кажа много) "болни" на темата кола, но все пак се замислям, как някои "майстори" успяват да убедят хората да им вземат парите ?!? Защо решихте, че като неможе да се развие специалния болт с "изчанчената" глава ще протечат всички гарнитури по помпата?. Като свалиш помпата кой после ще ти направи реглажа? Или майстора ще ти земе едни 250 - 300 лв за това? На оста има само един о-ринг и какво, той като не е потекъл, задължително ще потече ако се сменят другите гарнитурки? На един мой приятел му взеха 380 лв. за такава процедура и му върнаха колата с "прехвърлен" зъб на агренажа и хиляди главоболия след това. Да не споменавам, че и наклона на разпределителния вал беше станал в "минус" и колата палеше 1 път на 20 стартирания.
Болта се сваля елементарно. Намерете си "камък", който да е по размер такъв като главата на болта и да е "менте" ( от мек материал), набийте го внимателно (да не пукнете капака) и развийте.. разбира се ако несте "заоблили" главата на болта. Ако сте направили тази "беля" срежете една "черта" с малка шлайф-полир машинка и отвийте с отверка. (Машинката е като заболекарски инструмент).
Болта се сваля елементарно. Намерете си "камък", който да е по размер такъв като главата на болта и да е "менте" ( от мек материал), набийте го внимателно (да не пукнете капака) и развийте.. разбира се ако несте "заоблили" главата на болта. Ако сте направили тази "беля" срежете една "черта" с малка шлайф-полир машинка и отвийте с отверка. (Машинката е като заболекарски инструмент).
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
Така 1во до колегата Predel колата днеска излезе от сервиза и е супер.Няма препушването което го имаше преди варви страшно.Така че митовете за некадърни майстори е разбит или поне в плевен има такива дето си разбират.
2-ро до колегата-сменя всичко всички гумички вътре са станали на пастет и немаше никва гаранция че нема да протечат след някой ден.
Всичката операция( сваляне на помпата смяна на гумички реглаж и монтаж) струваше 150.00 лева!
Успех на всички колеги!
2-ро до колегата-сменя всичко всички гумички вътре са станали на пастет и немаше никва гаранция че нема да протечат след някой ден.
Всичката операция( сваляне на помпата смяна на гумички реглаж и монтаж) струваше 150.00 лева!
Успех на всички колеги!

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Радвам се, че така е станало... Успех и безаварийни хиляди километри...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re:
Pesho_1 написа:Така 1во до колегата Predel колата днеска излезе от сервиза и е супер.Няма препушването което го имаше преди варви страшно.Така че митовете за некадърни майстори е разбит или поне в плевен има такива дето си разбират.
Успех на всички колеги!
Колега казвай къде са тези майстори, че ми търсят 100лв. само за сваляне и качване на помпата. И моята тече и искам да й сменя всички гарнитури. Вече е като лейка и не я карам.
Поздрави
Ако има някой който да ми препоръча майстори. (Без Супер дизел и тн сервизи) Да свирка че е спешно.
ПП Сега виждам, че майстора е чак в Плевен. Ужаст. Някой да казва за София, че незнам вече.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
Re: Теч от горивната помпа на ТДС.
zubcho мога да ти дам номер на момчетата даже и да те заведа до там но трябва да дойдеш до плевен.150 лева е:сваляне на помпата почистване смяна на всички гарнитури регулиране на стенд и монтаж на автомобила!
Доволен сам от работата!
Поздрави!
Доволен сам от работата!
Поздрави!
- Bogdan_Nikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 525 tds 94
колега каде се намира тоя сервиз в плевен 4е и моята кола ги прави тея лайна ама не я разбирам тая кола от една година е карам и така в месеца по един път пова да ми те4е и после спира пак за месец да кажем и се питам или ще те4е или няма да те4е по принцип имам проблем с пло4ката като по4ти всяка тдс ама не ми се дават 1000 лв колкото и да го оби4ам тоя кораб,та в въпросния местят ли главата на пло4ката така наре4енето регулиране
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
Bogdan_Nikolov написа:колега каде се намира тоя сервиз в плевен 4е и моята кола ги прави тея лайна ама не я разбирам тая кола от една година е карам и така в месеца по един път пова да ми те4е и после спира пак за месец да кажем и се питам или ще те4е или няма да те4е по принцип имам проблем с пло4ката като по4ти всяка тдс ама не ми се дават 1000 лв колкото и да го оби4ам тоя кораб,та в въпросния местят ли главата на пло4ката така наре4енето регулиране
Ами нз това дали го правят но ей сега ще ида до сервиза да питам мом4етата и ще ти пиша пак колега.
- Bogdan_Nikolov
- младши ентусиаст
-
ок колега мерси предварително
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
Bogdan_Nikolov написа:ок колега мерси предварително
Значи ако плочката на ГНП-то е износена в смисал е за нова те не могат да напражят нищо освен да монтират и регулират новата плочка.Това е което могат да ми кажат така без да видят самата помпа!
- Bogdan_Nikolov
- младши ентусиаст
-
добре колега кажи каде се намира сервиза в плевен по принцип съм от плевен но живея в софия и си хода от време на време
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
Bogdan_Nikolov написа:добре колега кажи каде се намира сервиза в плевен по принцип съм от плевен но живея в софия и си хода от време на време
Имаш ЛС колега!
Колеги, а има ли вариант да се смени гарнитура или О-пръстен без да се сваля помпата. И друг въпрос O-пръстена на елемента на високото налягане - тази гарнитура къде се намира, в предната част на помпата към зъбното колело или в задната, където са тръбичките за подаване на нафта към дюзите. Предполагам, че е второто и като гледах колата, като се свали смукателния колектори се отвият тръбичките ми се струва, че има място да се извади задната част на помпата и да се смени съответната гарнитура. Ако някой е правил тази процедура да ми обясни, защото в момента кризата ме е подгонила много яко и търся начин сам да се справя с теча. Ако не мога на първо време ще си карам лейката с преразход на гориво докато събера пари. Блазе на колегата от Плевен, но тук в София цените са два пъти по-високи, че и отгоре. Дори се замислям, ако не мога сам да се справя, че е по-изгодно да си направя една екскурзия до Плевен.
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2