Протече масло изведнъж...М51D25
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Протече масло изведнъж...М51D25
Здравейте колеги, вчера забелязах, че под колата има петна двигателно масло. Гледах я в канал но не видях откъде е теча. Отдолу е доста омазана и не се вижда добре. Струва ми се, че не е от картера, ами някъде нагоре над моста...може и от пръчката за маслото да е в основата й. На скоро сменях вериги, гарнитури, шлайф глава... възможно ли е да се е затиснал масления филтър или пък нещо друго да е. Маслото не е сменявано от тогава и е на около 1500 км.
Re: Протече масло изведнъж...М51D25
Измий двигателя хибаво на пароструйка и виж от къде тече. Иначе само гадаем
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
ОК ще го измия и ще пиша какво става
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
датчика за маслото.....???
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
Ето какво стана днес. Измих двигателя и го погледнахме на подемник. Отдолу имаше останало масло и продължаваше да покапва. След една по бърза обиколка видимо маслото беше излязло от тръбичката за мерене на маслото.
Загледахме се в тръбичката и видяхме, че има дупка на нея горе високо откъм двигателя. Била е увита с черна лепенка и от там е изпускало масло. Чудехме се заводска ли е тази дупка
След това запушихме дупката надевайки парче маркуч върху тръбата и отгоре стегнато с две скоби. След друга бърза обиколка, нямаше повече теч. Каква е тази дупка така и неразбрахме 

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
exvitermini написа:Ето какво стана днес. Измих двигателя и го погледнахме на подемник. Отдолу имаше останало масло и продължаваше да покапва. След една по бърза обиколка видимо маслото беше излязло от тръбичката за мерене на маслото.Загледахме се в тръбичката и видяхме, че има дупка на нея горе високо откъм двигателя. Била е увита с черна лепенка и от там е изпускало масло. Чудехме се заводска ли е тази дупка
След това запушихме дупката надевайки парче маркуч върху тръбата и отгоре стегнато с две скоби. След друга бърза обиколка, нямаше повече теч. Каква е тази дупка така и неразбрахме
Каквато и да е била тази дупчица и аз незнам но налягане при щеката не ми звучи никак добре,но нека по-запознатите колеги се изкажат!До колкото знам не трябва да духа от там,а при теб явно духа и качва масло догоре и то си капе,или може би,самоможе би си налял повече масло и затова така... :?
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
И аз съм обезпокоен. Това стана изведнъж. Никога не е текло масло от колата. Може да има нещо запушено някъде. 

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
exvitermini написа:И аз съм обезпокоен. Това стана изведнъж. Никога не е текло масло от колата. Може да има нещо запушено някъде.
Може,а може и по-лош вариант,дано не познавам,но някое сегментче посчупено и оттам компресийка в картера,може и други неща,но нали казвам нека по-запознати колеги се изкажат,аз съм що годе бос и съм подочувал само туй-онуй!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
Когато сваляхме главата за шлайф и пасване на клапани, по цилиндрите нямаше никакви драскотини и изглеждаха добре... 

exvitermini написа:Когато сваляхме главата за шлайф и пасване на клапани, по цилиндрите нямаше никакви драскотини и изглеждаха добре...
следва сваляш капака на главата и почистваш един колега описа много добре процедурата ,,,,не мога да намеря темата.щом буталоцилиндричната група е ок(като на всеки тдс

-турбо;не си писъл за симптоми на износено такова.
-затапен изход за картерните газове.
ще се изкефя ако е о-пръстена(ите) на пръчката

Махни тиксото от отвора за пръчката и следи нивото на маслото.
ще следя темата с интерес

by ''kompleksa''
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
Събота имам свободно време и ще отворя капака на клапаните, и ще го почистя, ще поръчам О-пръстена на пръчката да го сменя, и ще махна маркуча, който затиска дупката.
Па ще видим...
Турбото не знам как да го тествам и как да позная, че е зле...

Турбото не знам как да го тествам и как да позная, че е зле...
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
То хубаво си ровите ама тая тръбичка на щеката е с оригинална дупка,не е допьлнителна.А да видим някои знае ли защо.
Другото както Иван ти казва зваляи капака на клапаните и чисти мрежата,ако е нитована,в едно корито и с силен агент да се промие.
Другото както Иван ти казва зваляи капака на клапаните и чисти мрежата,ако е нитована,в едно корито и с силен агент да се промие.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
presko79 написа:То хубаво си ровите ама тая тръбичка на щеката е с оригинална дупка,не е допьлнителна.А да видим някои знае ли защо.
Еми именно за това е, за да избие масло през нея при повишено картерно налягане, а не от друго по-болезнено място и да не го изхвърли изведнъж ако избие щеката от налягането???

по - скоро дупката е за да не се образува налягане в тръбата и някой прекрасен ден да "литне" щеката.
стига си го мислил, купи си О-пръстена и го сменяй.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
@2bar написа:по - скоро дупката е за да не се образува налягане в тръбата и някой прекрасен ден да "литне" щеката.
Точно

Диагностиката не е гледане на телевизия !
15 мнения
• Страница 1 от 1