Теч на масло

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Теч на масло

Мнение от KPETEH » 07 Яну 2011, 16:17

Здравейте.
Днес бях да ми закърпят гърнето и слязох в канала да погледна картера, че имам наблюдения за лек теч на масло. Отдолу картера е мазен, особенно където е датчика за маслото. Гледах, врях се и се блещих. Имаше капка на тампона на мотора, явно се стича по лапата. Тоест теча не е от към гарнитурата на картера ами от по-горе. От къде е? От гарнитурата на капака на клапаните ли ще е? От филтъра ли? Как да го видя най-добре? Някой наблюдавал ли е подобен теч?
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Re: Теч на масло

Мнение от ddddk » 07 Яну 2011, 16:33

А, моторът ти беше... :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 07 Яну 2011, 16:37

m50b25 :oops:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 07 Яну 2011, 16:48

Така,

Бръкни с ръка "зад мотора". С други думи между мотора и стената към купето. Опипай с ръка там мотора колкото можеш на долу.
Ако е мазно, прясто мазно, то гарнитурата на капака със сигурност изтърва.

После с фенерче светни в горната част на фланците на изпускателния колектор и от там нагоре по стената на главата до капака. Ако ти блести значи и от там изпуска. Пипането там може да те заблуди, защото става доста топло в тази зона и може и да изсъхва...

Та така... с пипане и фенерче става работата.

Поздрави,
Д
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 07 Яну 2011, 17:03

вземи ми помогни и на мен, та е мазно точно под масления филтър ? не е от него щот е с нова гарнитура :winky:, а да: М50Б20 :mhihi:, незнам дали ще идвам скоро до варна :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 07 Яну 2011, 17:14

Ще погледна където казваш. Иначе сега пак бях за да го погледна отгоре. Точно под филтъра има една кухина, която беше пълна с масло. Подсуших и после запалих. Не ми се видя да се пълни, но ще го проверя пак след ден два. Вероятно може да е гарнитурата N9 от тая схема.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=30
Може ли да е маслена помпа? Малко не се сещам къде е и дали тя има излаз навън от мотора, тоест някаква гарнитура около нея. Не е нещо страшно, но ако сваля смукателния колектор и почистя около филтъра няма как да запаля без него, тоест ще отнеме време да го слагам и гледам. И тнт.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 07 Яну 2011, 17:39

:mhihi: и гарнитура № 11 се сменя, по скоро свали тялото на масления филтър и смени таз пущина, че е станала на пластмаса, във важните теми е описано как става :mhihi: , ама защо ми сълзи проклетото масло там не мога да разбера, ама до неделя ще се разбере :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 07 Яну 2011, 19:54

NikiNikolov написа:вземи ми помогни и на мен, та е мазно точно под масления филтър ? не е от него щот е с нова гарнитура :winky:, а да: М50Б20 :mhihi:, незнам дали ще идвам скоро до варна :mhihi:

Тука сарказъм има ли?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 07 Яну 2011, 22:22

Нищо подобно, просто съм бесен и неиздържам заради липсата на маслото, просто вярвам на всичко вече. Ама утре вадя "отварачката" и мотора ще бъде чисто гол как Гюнтер го е родил :mhihi: - разрешавам да го сложите в темата за бисерите от форума :mhihi: , не ма се сърдя :smoke:

Ако дойда, гаража от Петьо, частите от Митко, работата от теб, щи тикам кибабчита и кифтета на устата и чете поливам с вино да не мръзнеш.

Поздрави.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 07 Яну 2011, 22:33

Не е много по темата макар че мога и по нея да кажа нещо , на мен например на двете коли имам теч от гарнитура на главата лекичко -полекичко и постоянно не знам що не си ги притягат както е описано ами само да се ядосвам. Та скоро си сменях маслото и падна голям смях , като съм извадил стария филтър се оказа ( после разбрах като натиках новия ) че е останал долния метален пръстен ( шайба) от стария. Добре де махнах го и викам чакай по-добре да позабърша, и кво след малко викам абе тука има нещо гнило много лъскаво и равно ми изглежда дъното на тялото за масления филтър и ми хрумва че може би има още един забравен пръстен от по-предишната смяна :mhihi: :mhihi: :mhihi: Да и аз така се смях като го извадих , наистина имаше още един :banghead: . Не знам ама аз сменям два до три пъти годишно ами като ма дет сменят по десет на ден. Абе замалко да ми се затвори капака на тялото на филтъра и щеше да има три шаъбиедна след друга , направо не знам с тая дет е била предната как е минавало маслото и циркулирало. Я кажете нещо интересно да сте намирали в двигателите вътре дет не има е мастото и времето да са там. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна vladobate на 07 Яну 2011, 23:13, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 07 Яну 2011, 23:03

ми батка, като сменях проклетата гарнитура на тялото на масления филтър, забравих да махна парцалите които бях турил да не влиза мизерия, и те станали черни щот мих, чистих и почерняха, и несе види, щот и дупките черни, и просто си нямаш на идея какви маслени душове правеше от капака на филтъра, целия бях в масло, ама от краката до главата, поне час съм се мил после от това масло, цирк голям беше, и колко работа ми се отвори после, абе страшна работа, мани, мани. :mhihi: :smoke:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 10 Яну 2011, 10:57

Владо, бате, къв е тоя теч от главата? В коя зона е?

Назад към E34