Пробката за обезвъздушаване се счупи М43 1.8и
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Пробката за обезвъздушаване се счупи М43 1.8и
Здравейте,
сутринта ми се счупи пробката за обезвъздушаване, често срещаното явление - беше пред разпадане.Искам да попитам откъде мога да купя такава пробка или става ли временно докато намеря да се сложи някакъв болт например за да мога да я карам, че сега заради тази глупост немога да помръдна колата.
Нека някой който знае да пише моля ви...
Благодаря преварително
сутринта ми се счупи пробката за обезвъздушаване, често срещаното явление - беше пред разпадане.Искам да попитам откъде мога да купя такава пробка или става ли временно докато намеря да се сложи някакъв болт например за да мога да я карам, че сега заради тази глупост немога да помръдна колата.
Нека някой който знае да пише моля ви...
Благодаря преварително
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , пробката (оригинална ) се продава само в Дарукар (или други представители - като Вари , Камор и т.н.). Аз лично когато ми се счупи пробката , отидох тук в едно магазинче , където продават само болтове и нитове. Взех остатъка от пробката и сравинх на око стъпката на резбата със болт , който ми предложиха там (беше си съвсем обикновен болт с шестостена глава, само съобразих стъпката , понеже продавачката ми даде три болта с различна стъпка и същия диаметър ). На дължина болта ,който купих беше малко по дълъг (2 мм, но стана). Другото ,което правих (приспособих ) беше главата ... тъй като главата на пробката е кръгла , пък главата на болта , който купих беше шестостен. С ъглошлайфа го запилих докато главата не стана кръгла, след това направих по средата една резка , за да може да се завива с отверка. Така карах без проблеми докато не си купих оригинална пробка (близо седмица).Това е ... този болт го пазя още бих могъл да ти го пратя (но според мен е излищно, понеже цената за куриер ще е поне 5лв , а ти можеш да си купиш пробката за 2-3 лв - толкова беше когато аз си ги купих).
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
еми поразпитай, то целия град се обикаля за 15 минути с колело.
Пълно е с автокъщи там по пътя след гробищата, не може никой да не знае 

Amorphis написа:Хаха, личи си че познаваш КН, ще попитам, даже и по морги ще ходя за временно решение(или както колегата предложи с болт), а по натам 5 тапи ще си купя да не се получава повече така.
Може да отидеш при някои да стругар да ти направи същата самоче метална и забравяш за проблема

Beautiful Mechanical Wonder
Да колега - и това го мислих, имайки в предвид че до 04.03. всичко е много празнично, ще мисля най-бързия временен вариянт.След което ще отида до Дружба 2 и ще си взема 5 тапи + 3 капачки за предната брония
))))
Просто тази глупост се случи днес(в неделя), неможе да се кара колата и се получи доста тъпо,а утре ще ходя за болтове или при стругар.

Просто тази глупост се случи днес(в неделя), неможе да се кара колата и се получи доста тъпо,а утре ще ходя за болтове или при стругар.
- komarchyyyy
-
-
- Кара: Бавно м52б28
Колега и аз го имах същия проблем
отидох при стругар и от мед ми е направи за 5 лв само му даи старата да гледа по нея резбата и да ти направи едно каналче за обезваздушаването 

- spas318
- Потребител
-
- Кара: E36 318i/M43--93г
колега и в авто+ ги има тези болтове-пропки,аз от там си го взех,но когато ми се счупи нямаше такъв магазин в града в който бях и един стругар ми направи колкото да мога да се прибера до вкъщи-в краен случай и това е решение-при стругар,но ако може да го направи от бронз
- komarchyyyy
-
-
Колега с тази пробка дето ми е направи стругара вече карам 1 година с нея и нямам проблемspas318 написа:колега и в авто+ ги има тези болтове-пропки,аз от там си го взех,но когато ми се счупи нямаше такъв магазин в града в който бях и един стругар ми направи колкото да мога да се прибера до вкъщи-в краен случай и това е решение-при стругар,но ако може да го направи от бронз

spas318 написа:колега и в авто+ ги има тези болтове-пропки,аз от там си го взех,но когато ми се счупи нямаше такъв магазин в града в който бях и един стругар ми направи колкото да мога да се прибера до вкъщи-в краен случай и това е решение-при стругар,но ако може да го направи от бронз
Защо точно от бронз? Я разясни малко колега.
- komarchyyyy
-
-
и аз това се чудя ?Amorphis написа:spas318 написа:колега и в авто+ ги има тези болтове-пропки,аз от там си го взех,но когато ми се счупи нямаше такъв магазин в града в който бях и един стругар ми направи колкото да мога да се прибера до вкъщи-в краен случай и това е решение-при стругар,но ако може да го направи от бронз
Защо точно от бронз? Я разясни малко колега.
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Абе мани ги тия глупости с тия метални като разбиете резбата после цял радиатор, освен това при нагряване е вероятно да се разширява по-малко или повече от пластмасата което да създаде още проблеми. Оригинал и си ти е мирна главата. За колкото да стигнеш до София става ма аз лично не бих го ползвал за постоянно.
Вариант ти е да си пуснеш тема в Основен форум някой ако ходи до дарукар или му е близо да ти я прати с наложен платеж, аз бих ти помогнал само че ще мога чак за четвъртък че работното им време съвпада с мойто
Вариант ти е да си пуснеш тема в Основен форум някой ако ходи до дарукар или му е близо да ти я прати с наложен платеж, аз бих ти помогнал само че ще мога чак за четвъртък че работното им време съвпада с мойто
- fifiperoto
- Потребител
-
- Кара: 320
- Мечтае да кара: m3
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
и при мен го имаше проблема и го реших със един болт
,сложих на болта пак О-пръстенчето и всичко е наред.

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2