генератор?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- tarkalay
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: Самолет
генератор?
Здравейте колеги.Днес карам за варна в продалжение на 250 км извънградско всичко беше 6,като стигнах въвъ варна и като хванах задръстванията и започна да ми свети лампата на акомолатора,като тръгна и някаде над 1500 оборота като поддържам скорост изгасва спра ли на светофар и започва да премигва,това ми направи впечатление само в града иначе извън градско нямаше проблем,погледханх окото на акомулатора зелено е? от какво може да е дали е от генератора че си заминаваи не иска да зарежда в ниските?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Смени реле-регулатора, 15 лв. Иначе при теб четките са свършили, направиго за да не викаш пътна помощ или някой познат и да се чудите какво да правите. После ще ти трябва и зарядно за акумулатора или най-лошото: нов акумулатор. Стария ми реле-регуулатор му сложих нови четки и си го возя в багажника за всеки случай.
- tarkalay
- младши ентусиаст
-
Колега как се сменя тва реле? трудно ли е? и евентуално ако не го сменя ще може ли да ме закара обратно 250 км извън градско?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Точно там е проблема, че може да те закара на около 100 км. взависимост от мощността на акумулатора без никакви консуматора като: фарове, радио и т.н. Свали стария реле-регулатор с права отверка се сваля, на два болта се крепи:
, № 18 от схемата е. Болтовете може да са и звезда, но по принцип трябва да ти е гадно. Алтернатора е до кутията за въздух, ще го познаеш по дебелия кабел/сноп.

- tarkalay
- младши ентусиаст
-
- tarkalay
- младши ентусиаст
-
- tarkalay
- младши ентусиаст
-
Ами незнам за име ... не е задължително дадения сервиз да има определено име ... важното е да се варши добра работа ...
все пак ако не ми се доверяваш може да отидеш в сервиза на BMW (Варна карс) магистралата за Шумен като хванеш ... отбиваш на първата бензиностанция на LUKOIL .... веднага след нея е оторизирания сервиз на BMW ...
пробвай там ... ама влизаш с глава излизаш без ... 

- tarkalay
- младши ентусиаст
-
- tarkalay
- младши ентусиаст
-
оказа се че не е проблема в номер 18 на схемата(реле генератор ли кво беше) ами тея пръстенчета в които се трият четките на тва реле медните пръстени бяха свършили по точно единия беше вече на желязото чак 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Те това е най-гадното, но важното е че си решил проблема вече и си в джаза отново. Много безаварийни
.

- tarkalay
- младши ентусиаст
-
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
tarkalay написа:оказа се че не е проблема в номер 18 на схемата(реле генератор ли кво беше) ами тея пръстенчета в които се трият четките на тва реле медните пръстени бяха свършили по точно единия беше вече на желязото чак
Преди седмица имах същия проблем.Смятах сам да си го ремонтирам,но....нямаше как.Нямам гараж,а навън беше студено и дъждовно и като капак ме пипна грип и едвам гледах....Та закарах я в сервиза и...така и така са отворили генератора,освен медните пръстени и четките ми сменили и лагерите.Т`ва удоволствие ми струваше 65лв.(в тази цена влезе и преглед на предното окачване).
15 мнения
• Страница 1 от 1