Двигателя глъхне при рязко подаване на газ M52B20 - FIXED

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 95`` m52b20
Мечтае да кара: м52б20 stroke engine, coming soon....

Re: Двигателя глъхне при рязко подаване на газ M52B20

Мнение от Salis » 22 Май 2010, 15:40

При мен се получава обсолютно същото, ще следя тематат ти с интерес дано намериш проблема :!:

Потребител
Аватар
Кара: 520i vanos 94г.

Мнение от tiulena » 22 Май 2010, 21:14

Кво става колега смени ли датчика.И при мен проблема е същия само че се появи след като сложих ГИ.Карх я на диагностика сичко било ток,пък нее.Следя и аз темата.
Живей на ръба,иначе заемаш много място.Карай за удоволствие,а не защото трябва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i Turbo
Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.

Мнение от VENBO » 23 Май 2010, 1:38

нямаш си идея колко се съобразява компа с тоя датчик... сменяй го. И точно за този датчик имам тема писана че респонса се променя когато е с фиксирани стойности- ти на 100 как искаш да не глъхне ве пич - обеднява сместа яко.. Виж си свещите / лулите/ и вакуумите- ама съм 95% че е от датчика :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Soul_Fly » 23 Май 2010, 1:45

Имах проблеми с този датчик за въздуха - даваше стойности че е минус нз колко си градуса и горивната смес беше много богата :mhihi: ръсех против комари като дизел :mhihi: Смених го с оригинален бмв и всичко около горивната смес се нормализира, но проблема с заглухването след подаване на газ непосредствено след като съм запалил си остана и до сега си е така през зимата и когато е по студено :conf:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740

Мнение от 6apa » 23 Май 2010, 8:42

този датчик при м50б20 с ванос не е ли този под колекторите? Верно ли той е причината за гадното забиване на при трагване? :shock: всичко друго съм проверил но не и този датчик.

Потребител
Аватар

Мнение от tiulena » 23 Май 2010, 10:10

Добре де колеги,не би ли трябвало на диагностиката да засече че сместа е богата или пък бедна.Имам съмнения и за дебитомера,някои замервал ли е знае ли как и какви стоиности трябва да дава.Моята е с ванос,буксата е кръгла с 4 пина.от вчера забелязах че има и някво пукане като слаба детонация когато дам разко газ и задържа,мисля че се чу от филтъра.Гледах в форума че това се получавало от центровка или бедна (богата) смес.Само че не постоянно а еднократно.Така заглъхва докато стигне малко преди 12 часъ стрелката за температурата.това говоря на бензин,на газ вари и пеи.
п.п. новото,Двигателя е м50.изкривих са да гледам за тея датчици и открих 3 единият е сам завит е на платмасата на колекторите.Немога да кача снимките затова ще се опитам да обесня.Ако си представим колекторите като правоъгалник (стоим отляво на колата от шофйорската страна)то датчика се пада в десния ъгъл откъм нас (на общата част на колекторите,откъм предния прозорец)завит е отдоло нагоре,до него има тръбичка,предполагам вакуум.Дано ме разберете :roll: датчика е черен буксата е синя,като ги изкл нищо не става.
Другите два датчика са завити на блока но в предната част на двигателя.пак откъм шофйорката страна точно под първия колектор откъм перката.Единия е четен а другия е жълт.Жълтият е само с едно краче.Помагаите :help:

Потребител
Аватар

Мнение от baiblagoi » 25 Май 2010, 12:25

леко запушени инжектори

Потребител
Аватар

Мнение от tiulena » 25 Май 2010, 22:09

Стига ве човек за едно палене на газ и да са запушат, не ми са вярва.продължавам с още новости.А междувременно ако някои може да помогне за датчиците от предния ми пост ще съм мн благодарен.А и да са извиня на колега че ползвам неговата тема ша имам да го черпя.Така неска колата пак хои при масторите дето слагаха газта мн стабилни пичове.Свали ли са газовата цялата и са пробали инжекторите да не изпускат неиде,разкачили са и компа и са я палили само на бенз и проблема си стои.така че няма да е от газовата.Връзвали са я на компа пак и никви дертове никви грешки.Забелязах една тръбичка прогнила и скъсана указа се че е тази малката която излиза от вануса и влиза в колекторите мисля.Явно са я закачили като са пускали кабелите и се е "изсипала",сменихме я но нищо,след това видях че и голяма тръба от ваноса е пречупена понеже е стегната с опашчица,охлабих я но пак нищо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 28 Май 2010, 9:31

Извинявам се, че се намесвам и аз в темата на колегата, но и аз имам подобен проблем. Само дето моя двигател е М42. Къде се намира тоя датчик при М42? Гледах колеторите и неможах да видя такова нещо и в realoem-а неможах да го намеря на схема. :confused:
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 28 Май 2010, 14:00

или температурния датчик в главата под първи цилиндър или температурния датчик за въздуха в колектора, аз залагам на един от двата. диагностика ги показва, ако са дефектирали.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 28 Май 2010, 19:24

Аз пък залагам че сте за почистване на дюзите с ултразвук
При студен двигател бензина който се пикае от затлачените дюзи неможе да се изпари бързо и почва да глъхне докато не се загрее смукателния клапан
При добре пулверизиран бензин този проблем го няма
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

Потребител
Аватар

Мнение от tiulena » 28 Май 2010, 21:05

Колеги проблема отчасти сякаш намаля,или си въобразявам.Открих че маркучите от вануса (предполагам отдушници) два тънак и по дебел,тънкия беше огнил и разпаднат,а дебелия беше стегнат с опашка и пречупен.Смених ги и сякаш ми се стори че малко по леко пропадат оборотите.Но все още смятам че е датчик ,понеже тея дни като беше топло времето и запаля колата (дори студена) нямаше пропадане в оборотите.Но надвечер като захладнее и я запаля пак пропадат.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 29 Май 2010, 6:28

Колега VANOS-а няма отдушници и единствения маркуч който влиза в него е този за хидравликата за управлението (за високо налягане) и не може да се сбърка
Дебелия маркуч който описваш влиза отпред горе в капака на клапаните и отива към клапана за отдушника на картерните газаове. Ако нещата са се пооправили със смяната най-вероятно е от там да е влизал паразитен въздух и за това да са били нестабилни оборотите.
Смени и клапана за картерните газове заедно с двата маркуча които отиват до него - със сигурност е запушен

PS Във форума има описание как се сменя включително и в раздела Е39

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 29 Май 2010, 17:54

Такааам смених въпросния датчик- 35,20 лв от Дару, определено има осезаема разлика. При рязко подаване на газ в ниски обороти на студен двигател почва да ускорява, е не е като да ти счупи врата, но това заглъхване и забиване го няма :angel: .
Датчика се сваля доста лесно има едно зъбче, което се натиска и излиза.
Призовавам преди да се почне сега поголовно сменяне на тоя датчик да си го свалите и измерите преди да взимате мерки. В първия пост съм написъл какви стойности трябва да дава.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: Двигателя глъхне при рязко подаване на газ M52B20 - FIXED

Мнение от ~Мишо~ » 29 Май 2010, 23:17

А къде :paranoid: ти е първия пост :?: :conf:

Следваща

Назад към E36