Двигателя глъхне при рязко подаване на газ M52B20 - FIXED
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Salis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 95`` m52b20
- Мечтае да кара: м52б20 stroke engine, coming soon....
Re: Двигателя глъхне при рязко подаване на газ M52B20
При мен се получава обсолютно същото, ще следя тематат ти с интерес дано намериш проблема 

Кво става колега смени ли датчика.И при мен проблема е същия само че се появи след като сложих ГИ.Карх я на диагностика сичко било ток,пък нее.Следя и аз темата.
Живей на ръба,иначе заемаш много място.Карай за удоволствие,а не защото трябва.
- VENBO
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i Turbo
- Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.
нямаш си идея колко се съобразява компа с тоя датчик... сменяй го. И точно за този датчик имам тема писана че респонса се променя когато е с фиксирани стойности- ти на 100 как искаш да не глъхне ве пич - обеднява сместа яко.. Виж си свещите / лулите/ и вакуумите- ама съм 95% че е от датчика 

Имах проблеми с този датчик за въздуха - даваше стойности че е минус нз колко си градуса и горивната смес беше много богата
ръсех против комари като дизел
Смених го с оригинален бмв и всичко около горивната смес се нормализира, но проблема с заглухването след подаване на газ непосредствено след като съм запалил си остана и до сега си е така през зимата и когато е по студено 

- 6apa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740
този датчик при м50б20 с ванос не е ли този под колекторите? Верно ли той е причината за гадното забиване на при трагване?
всичко друго съм проверил но не и този датчик.

Добре де колеги,не би ли трябвало на диагностиката да засече че сместа е богата или пък бедна.Имам съмнения и за дебитомера,някои замервал ли е знае ли как и какви стоиности трябва да дава.Моята е с ванос,буксата е кръгла с 4 пина.от вчера забелязах че има и някво пукане като слаба детонация когато дам разко газ и задържа,мисля че се чу от филтъра.Гледах в форума че това се получавало от центровка или бедна (богата) смес.Само че не постоянно а еднократно.Така заглъхва докато стигне малко преди 12 часъ стрелката за температурата.това говоря на бензин,на газ вари и пеи.
п.п. новото,Двигателя е м50.изкривих са да гледам за тея датчици и открих 3 единият е сам завит е на платмасата на колекторите.Немога да кача снимките затова ще се опитам да обесня.Ако си представим колекторите като правоъгалник (стоим отляво на колата от шофйорската страна)то датчика се пада в десния ъгъл откъм нас (на общата част на колекторите,откъм предния прозорец)завит е отдоло нагоре,до него има тръбичка,предполагам вакуум.Дано ме разберете
датчика е черен буксата е синя,като ги изкл нищо не става.
Другите два датчика са завити на блока но в предната част на двигателя.пак откъм шофйорката страна точно под първия колектор откъм перката.Единия е четен а другия е жълт.Жълтият е само с едно краче.Помагаите
п.п. новото,Двигателя е м50.изкривих са да гледам за тея датчици и открих 3 единият е сам завит е на платмасата на колекторите.Немога да кача снимките затова ще се опитам да обесня.Ако си представим колекторите като правоъгалник (стоим отляво на колата от шофйорската страна)то датчика се пада в десния ъгъл откъм нас (на общата част на колекторите,откъм предния прозорец)завит е отдоло нагоре,до него има тръбичка,предполагам вакуум.Дано ме разберете

Другите два датчика са завити на блока но в предната част на двигателя.пак откъм шофйорката страна точно под първия колектор откъм перката.Единия е четен а другия е жълт.Жълтият е само с едно краче.Помагаите

Стига ве човек за едно палене на газ и да са запушат, не ми са вярва.продължавам с още новости.А междувременно ако някои може да помогне за датчиците от предния ми пост ще съм мн благодарен.А и да са извиня на колега че ползвам неговата тема ша имам да го черпя.Така неска колата пак хои при масторите дето слагаха газта мн стабилни пичове.Свали ли са газовата цялата и са пробали инжекторите да не изпускат неиде,разкачили са и компа и са я палили само на бенз и проблема си стои.така че няма да е от газовата.Връзвали са я на компа пак и никви дертове никви грешки.Забелязах една тръбичка прогнила и скъсана указа се че е тази малката която излиза от вануса и влиза в колекторите мисля.Явно са я закачили като са пускали кабелите и се е "изсипала",сменихме я но нищо,след това видях че и голяма тръба от ваноса е пречупена понеже е стегната с опашчица,охлабих я но пак нищо.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Извинявам се, че се намесвам и аз в темата на колегата, но и аз имам подобен проблем. Само дето моя двигател е М42. Къде се намира тоя датчик при М42? Гледах колеторите и неможах да видя такова нещо и в realoem-а неможах да го намеря на схема. 

или температурния датчик в главата под първи цилиндър или температурния датчик за въздуха в колектора, аз залагам на един от двата. диагностика ги показва, ако са дефектирали.
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Аз пък залагам че сте за почистване на дюзите с ултразвук
При студен двигател бензина който се пикае от затлачените дюзи неможе да се изпари бързо и почва да глъхне докато не се загрее смукателния клапан
При добре пулверизиран бензин този проблем го няма
При студен двигател бензина който се пикае от затлачените дюзи неможе да се изпари бързо и почва да глъхне докато не се загрее смукателния клапан
При добре пулверизиран бензин този проблем го няма
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
Колеги проблема отчасти сякаш намаля,или си въобразявам.Открих че маркучите от вануса (предполагам отдушници) два тънак и по дебел,тънкия беше огнил и разпаднат,а дебелия беше стегнат с опашка и пречупен.Смених ги и сякаш ми се стори че малко по леко пропадат оборотите.Но все още смятам че е датчик ,понеже тея дни като беше топло времето и запаля колата (дори студена) нямаше пропадане в оборотите.Но надвечер като захладнее и я запаля пак пропадат.
Колега VANOS-а няма отдушници и единствения маркуч който влиза в него е този за хидравликата за управлението (за високо налягане) и не може да се сбърка
Дебелия маркуч който описваш влиза отпред горе в капака на клапаните и отива към клапана за отдушника на картерните газаове. Ако нещата са се пооправили със смяната най-вероятно е от там да е влизал паразитен въздух и за това да са били нестабилни оборотите.
Смени и клапана за картерните газове заедно с двата маркуча които отиват до него - със сигурност е запушен
PS Във форума има описание как се сменя включително и в раздела Е39
Дебелия маркуч който описваш влиза отпред горе в капака на клапаните и отива към клапана за отдушника на картерните газаове. Ако нещата са се пооправили със смяната най-вероятно е от там да е влизал паразитен въздух и за това да са били нестабилни оборотите.
Смени и клапана за картерните газове заедно с двата маркуча които отиват до него - със сигурност е запушен
PS Във форума има описание как се сменя включително и в раздела Е39
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Такааам смених въпросния датчик- 35,20 лв от Дару, определено има осезаема разлика. При рязко подаване на газ в ниски обороти на студен двигател почва да ускорява, е не е като да ти счупи врата, но това заглъхване и забиване го няма
.
Датчика се сваля доста лесно има едно зъбче, което се натиска и излиза.
Призовавам преди да се почне сега поголовно сменяне на тоя датчик да си го свалите и измерите преди да взимате мерки. В първия пост съм написъл какви стойности трябва да дава.

Датчика се сваля доста лесно има едно зъбче, което се натиска и излиза.
Призовавам преди да се почне сега поголовно сменяне на тоя датчик да си го свалите и измерите преди да взимате мерки. В първия пост съм написъл какви стойности трябва да дава.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: Двигателя глъхне при рязко подаване на газ M52B20 - FIXED
А къде
ти е първия пост

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2