съвет за предпазване на боята през зимата ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
съвет за предпазване на боята през зимата ?
Здравейте колеги,
реших понеже идва зима, да предпазя малко боята на колата. Та въпроса ми е: как е най-удачно да го направя ? Пастиране няма как да се направи в момента поради определени причини, затова търся съвет как да си го направя ръчно. Искам да си купя някакви от тези многото предлагани вакси или не знам точно какво трябва да е, да измия колата и да нанеса това нещо ръчно с парцалче, та от описанието ми може би разбирате, че съм доста бос по тази тема и никога не съм правил такова нещо, поради това и питам
П.С. А и мисля, че ще е полезно за всички едно такова описание особено сега с настъпващата зима.......
реших понеже идва зима, да предпазя малко боята на колата. Та въпроса ми е: как е най-удачно да го направя ? Пастиране няма как да се направи в момента поради определени причини, затова търся съвет как да си го направя ръчно. Искам да си купя някакви от тези многото предлагани вакси или не знам точно какво трябва да е, да измия колата и да нанеса това нещо ръчно с парцалче, та от описанието ми може би разбирате, че съм доста бос по тази тема и никога не съм правил такова нещо, поради това и питам

П.С. А и мисля, че ще е полезно за всички едно такова описание особено сега с настъпващата зима.......

- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
Re: съвет за предпазване на боята през зимата ?
гараж
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
boywalking написа:гараж
по принцип колата се държи в гараж, но по ред обстоятелства тази зима ще е на улицата....
П.С. Моля коментари само по темата......

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ходи в "Сервизно обслужване" и прочети стикнатата тема на DESO-Car-Care за пастиране и т.н.... вътре има бая написано и за ръчно пастиране, кое и как и т.н. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Той пита за вакса
Самоделното пастиране повече може да попречи, отколкото да помогне май. Мажеш с вакса, чакаш да изсъхне и бършеш, няма нищо сложно. За повечето вакси е важно да се нанасят на сянка, а тубичката зимата си я носи във вас за да не замръзва. Колкото по-често правиш тая процедура по-добре. Аз лично бих го правил поне 4 пъти месечно.

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
Mollov написа:Ходи в "Сервизно обслужване" и прочети стикнатата тема на DESO-Car-Care за пастиране и т.н.... вътре има бая написано и за ръчно пастиране, кое и как и т.н.
чел съм я темата още когато я пусна колегата и дори си мислех да отида при него той да ми я мине, ама все нещо не успявах да го направя и в момента съм извън страната и е крайно време да предприема нещо...... затова и попитах директно.
Mollov написа:Той пита за вакса Самоделното пастиране повече може да попречи, отколкото да помогне май. Мажеш с вакса, чакаш да изсъхне и бършеш, няма нищо сложно. За повечето вакси е важно да се нанасят на сянка, а тубичката зимата си я носи във вас за да не замръзва. Колкото по-често правиш тая процедура по-добре. Аз лично бих го правил поне 4 пъти месечно.
Той пита за ваксаСамоделното пастиране повече може да попречи, отколкото да помогне май. Мажеш с вакса, чакаш да изсъхне и бършеш, няма нищо сложно. За повечето вакси е важно да се нанасят на сянка, а тубичката зимата си я носи във вас за да не замръзва. Колкото по-често правиш тая процедура по-добре. Аз лично бих го правил поне 4 пъти месечно.
точно така колега, много правилно си ме разбрал. Мисля, че разбрах и аз какво ме съветваш, вероятно ще отида още днес до някой магазин и ще проверя какви продукти предлагат, значи като цялo да разбирам да търся вакса или както е на енглиш "Wax" и на немски "Wachs" ?
Последна промяна BiTurbo на 02 Дек 2009, 16:23, променена общо 1 път
- Mollov
- Мародератор
-
Ясно ми е, че говориш за самоизпълнения... но в самата тема (в този й вид в момента) има много изговорено за препарати и какво ли още не... иначе вземи си на SONAX, няма да сгрешиш... имат Carnauba Wax, която ще ти свърши работа и както каза bum_bum е добре да я нанасяш по-често... чак всяка седмица може би не, но примерно през 2 седмици...
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
Mollov написа:Ясно ми е, че говориш за самоизпълнения... но в самата тема (в този й вид в момента) има много изговорено за препарати и какво ли още не... иначе вземи си на SONAX, няма да сгрешиш... имат Carnauba Wax, която ще ти свърши работа и както каза bum_bum е добре да я нанасяш по-често... чак всяка седмица може би не, но примерно през 2 седмици...
Carnauba Wax значи,
мерси за конкретната насока

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , ползвал съм различни продукти за тая цел , понеже нямам гараж , а колата ми стои на платен паркинг (вече втора зима ...). Ползвал съм продукти на "Turtle" или по -популярна като "костенурка", също и Carnauba Wax и какво ли още не .... резултата с почти всички е горе долу един и не е особено траен ефекта им .... От както попаднах на NIGRIN , просто за мен не съществуват други препарати за ръчно пастиране ....

Номер 3 е за целта , за която ти искаш , създава фин слой в/у боята , като придава блясък на лака и предпазва боята .... При измиване водата стои на капки (а не се разлива в/у боята ...). А когато карам в дъжд водата по предното стъкло "бяга" и в много случаи изобщо не е необходимо да се пускат чистачки ...
.
Препарата е течен (като каша) и го нанасям с малка гъбичка на много фин слой ,намацвам цялата кола с него и след като изсъхне , се изтрива до блясък с малка хавлиена кърпа ... Много е важно да се нанася на фин слой , защото после изтриването е по -трудно ... Не съдържа в себе си абразивни частици , той е само за придаване на блясък и предпазване на боята и не помага за премахване на драскотини (за драскотини е NIGRIN 4).
С този препарат се мажат металните части и гладките пластмасови части и гумени уплътнения , също и стъклата . Не се маже по грапави повърности , независимо от типа на материяла (не за друго , а защото после е трудно да бъде премахнат от там ) -пример е задното уплътнение на стъклото , понеже самото уплътнени не е абсолютно гладко , а има много фин релеф и при мазане с препарата уплътнението побелява и после се чисти много трудно .... Също и лайсните на вратите и на броните , ако не са гладки , а имат фин релеф -НЕ се мажат .... Та както казах , ако повърхността не е гладка - НЕ се маже с този препарат защото после не може да се почисти ...
Препарата е уникален ... аз го нанасям през около 2 месеца ! Ориентирам се за повтроното му нанасяне по това дали водата стои на капки в/у боята или се "разлива" . С тази тубичка , която аз купих от Кауфланд изкарах година и нещо ...
Придава уникален блясък на боята .... всеки , който види на живо колата ми ме пита дали не е боядисвана скоро .., мисля , че това е достатъчно показателно ...! Можеш да я видиш в галерията ми и ще си направиш извода сам ... (въпреки , че на снимките никога не е като на живо ...).

Номер 3 е за целта , за която ти искаш , създава фин слой в/у боята , като придава блясък на лака и предпазва боята .... При измиване водата стои на капки (а не се разлива в/у боята ...). А когато карам в дъжд водата по предното стъкло "бяга" и в много случаи изобщо не е необходимо да се пускат чистачки ...

Препарата е течен (като каша) и го нанасям с малка гъбичка на много фин слой ,намацвам цялата кола с него и след като изсъхне , се изтрива до блясък с малка хавлиена кърпа ... Много е важно да се нанася на фин слой , защото после изтриването е по -трудно ... Не съдържа в себе си абразивни частици , той е само за придаване на блясък и предпазване на боята и не помага за премахване на драскотини (за драскотини е NIGRIN 4).
С този препарат се мажат металните части и гладките пластмасови части и гумени уплътнения , също и стъклата . Не се маже по грапави повърности , независимо от типа на материяла (не за друго , а защото после е трудно да бъде премахнат от там ) -пример е задното уплътнение на стъклото , понеже самото уплътнени не е абсолютно гладко , а има много фин релеф и при мазане с препарата уплътнението побелява и после се чисти много трудно .... Също и лайсните на вратите и на броните , ако не са гладки , а имат фин релеф -НЕ се мажат .... Та както казах , ако повърхността не е гладка - НЕ се маже с този препарат защото после не може да се почисти ...
Препарата е уникален ... аз го нанасям през около 2 месеца ! Ориентирам се за повтроното му нанасяне по това дали водата стои на капки в/у боята или се "разлива" . С тази тубичка , която аз купих от Кауфланд изкарах година и нещо ...

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
благодаря ти metodi80 отново за точния и изчерпателен отговор
ще го проверя и това нещо, като гледам на немски пише на опаковката няма начин да го няма баш тука където съм аз
П.С. Виждал съм ти колата в една тема където описваш как се сменя хидравличната течност и там на някои от снимките ми направи впечатление колко добре наистина ти изглежда боята...... ще потърся, ще купя, ще опитам и ще пиша за резултата, да има инфо за други такива като мене

ще го проверя и това нещо, като гледам на немски пише на опаковката няма начин да го няма баш тука където съм аз

П.С. Виждал съм ти колата в една тема където описваш как се сменя хидравличната течност и там на някои от снимките ми направи впечатление колко добре наистина ти изглежда боята...... ще потърся, ще купя, ще опитам и ще пиша за резултата, да има инфо за други такива като мене

- Mollov
- Мародератор
-
NIGRIN-а ги има в Практикер... МАЙ и в МЕТРО...
Методи, чак ме заинтригува с тоя си пост... и се чудя дали и аз да не го пробвам... да държи 2 месеца си е бая... ти колко често я миеш колата? Щото аз като намажа SONAX-а и не държи повече от 10-15 дни...
Методи, чак ме заинтригува с тоя си пост... и се чудя дали и аз да не го пробвам... да държи 2 месеца си е бая... ти колко често я миеш колата? Щото аз като намажа SONAX-а и не държи повече от 10-15 дни...
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Mollov написа:NIGRIN-а ги има в Практикер... МАЙ и в МЕТРО...
Въпроса ти е адекватен... понеже съм забелязал , че колкото по -често я мия , толкова по-скоро се налага да пастирам повторно ... Но в най -лошия случай ми се е налагало на месец време да повтарям . Иначе колата я мия в седмицата веднъж (зависи от времето... , по някога и на две седмици веднъж ...).
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Ей, Методи и мене ме запали сега за таз процедура 

- Mollov
- Мародератор
-
metodi80 написа:
Въпроса ти е адекватен... понеже съм забелязал , че колкото по -често я мия , толкова по-скоро се налага да пастирам повторно ... Но в най -лошия случай ми се е налагало на месец време да повтарям . Иначе колата я мия в седмицата веднъж (зависи от времето... , по някога и на две седмици веднъж ...).
Ясно... затова държи по 2 месеца... аз като измия 4-5 пъти за 2 седмици и.... вакса йок

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Mollov написа:
Ясно... затова държи по 2 месеца... аз като измия 4-5 пъти за 2 седмици и.... вакса йок![]()
![]()
Аз затова се заплесвам по тая новата Lack Protect на SONAX, ама бая скъпо е... по-добре да отида до Габрово
Опитай Nigrin-a , ще видиш , че ще ти хареса , пък и какво му плащаш - 12лв (на тая цена го купувам аз ...).
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4