Теч от радиатова
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Теч от радиатова
От вчера забелязах че има теч на антифриз от радиатора или по-скоро от връзката между радиатора и казанчето...не се губи много течност за сега, но се чудя дали ще се влоши, щото утре трябва да мина към 200 км извънградско....Мислите ли че ще издържи и дали може да се смени само казанчето ако тече от него 

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
на тия жеги ако не издържи не знам какво ще правиш... охладителната система при е36 си има болежки често ... по добре си смени частта по бързо за да няма после теми ''стрелката отиде в червеното и колата угасна- какво да правя'' 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Phil
- ентусиаст
-
Не бе колеги, на мен това ми е ясно и ще го сменя, въпроса е че трябва да мина 200-230км утре... и в събота влиза в бокса
Въпроса е дали ще изкара толкова...То не е някакъв як теч, просто си капе...и това го прави само като е загряла...което ме навежда на мисълта че е дефект по пластмасовия казан 

Re: Теч от радиатова
Phil написа:От вчера забелязах че има теч на антифриз от радиатора или по-скоро от връзката между радиатора и казанчето...не се губи много течност за сега, но се чудя дали ще се влоши, щото утре трябва да мина към 200 км извънградско....Мислите ли че ще издържи и дали може да се смени само казанчето ако тече от него
колега, огледай го пак, обикновено като тече оттам тече докато загрее мотора (или по точно до десетина минути след това)....... а ремонта - нов радиатор ти трябва, другото са нерви и пари на вятъра!
- Phil
- ентусиаст
-
- metodi80
- старши ентусиаст
-
vld написа:Нов радятор, за да не се занимаваш по 5 пъти с едно и също

Ще ти кажа защо ....
Точно преди близо 2 месеца ми протече радиатора точно от там - на връзката м/у радиатора и преливника (казанчето) и въпреки , че изчетох доста теми във форума точно по тоя въпрос и въпреки , че във всички тях като заключение всички колеги , които са имали подобен проблем , съветваха в крайна сметка да се смени радиатора , аз реших , че ще преборя "злите духове" и ще успея да го оправя ....
Та поръчах си аз оригинален О-пръстен от ДаруКар (по схема , оригинално на преливника има само един О-пръстен , въпреки че има гнезда за два ) Понеже видях , че има гнезда за два О-пръстена , реших да си купя освен оригиналния и още едни - неоригинален с малко по малко сечение и по малък диаметър (понеже второто гнездо за о-пръстен е по тесничко , не е като гнездото за оригиналния о-пръстен и съответно ако се опиташ да сложиш и там втори оригинален пръстен просто няма да се побере и няма да може нормално да влезе преливника , а и което е по лошото може да го пукнеш при натискането ако пръстена не е легнал нормално в гнездото ). Такаааа ..... сложих си аз двата О-пръстена - оригиналния на долното гнездо , а не оригиналния на горното гнездо след това натиках преливника в мястото му и "самодоволно " си рекох - "е , го на готово " , да ....ама не ... след като монтирах , налях антифриз , обезвъздуших и седнах да покарам колата (понатиснах я разбира се за да се позавърти яко антифриза и да създаде налягане в системата ) и като погледнах там дето преди течеше , сега нямаше теч но беше леко влажно и дори след като го изтривах след около минута пак се навлажняваше .... не е теч като преди но пак си пуска. Та това което се опитвам да ти кажа със банално дългия си пост е същото ,което колегата "vld " ти е казал с едно изречение. Не се занимавай с глупости а си купи нов радиатор !

Последна промяна metodi80 на 11 Юни 2009, 19:37, променена общо 2 пъти
- Phil
- ентусиаст
-
хехехехе имам чувството, че не четете...ЩЕ СМЕНЯ РАДИАТОРА В СЪБОТА ИЛИ НЕДЕЛЯ...въпроса ми беше дали ще изкарам 200км с тоя 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Phil написа:хехехехе имам чувството, че не четете...ЩЕ СМЕНЯ РАДИАТОРА В СЪБОТА ИЛИ НЕДЕЛЯ...въпроса ми беше дали ще изкарам 200км с тоя
А дали ще изкара 200- 300 км никой не може да ти каже ... (ако теча не е голям принципно би трябвало да изкара , ама си е риск... ). Ти като го гледаш не можеш ли да прецениш дали ще изкара ,то си личи ...
- Phil
- ентусиаст
-
Еми то си капе...бавно и упорито, но се чудя дали няма да се влоши...иначе аз ще спра да долея...то това е ясно...
Phil написа:хехехехе имам чувството, че не четете...ЩЕ СМЕНЯ РАДИАТОРА В СЪБОТА ИЛИ НЕДЕЛЯ...въпроса ми беше дали ще изкарам 200км с тоя
след като стрелката стигне до средата покарай я още около десетина минути (за да може казанчето и уплътненията му да се раздуят от горещия антифриз) ........... ако спре да капе нямаш грижи, иначе ще трябва да чакаш новия радиатор!
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Ами то може и 1000км да изминеш, но ще трябва почти непрекъснато да следиш температурата. 

Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- Phil
- ентусиаст
-
Аз ще я следя...мръдне ли и милиметър от 12 часа и спирам да доливам
Дано не ми се налага де...че не ми се спи на Тракия 

- NKolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36, 320i
Ще изкараш споко. Просто си следи температурата и си носи вода за доливане в багажника. Като се върнеш, в бокса и новичък, както те съветват колегите.
П.С. И аз минах през този филм и накрая завърших с нов радиатор
.
П.С. И аз минах през този филм и накрая завърших с нов радиатор

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2