БМВ Е36 320 ванос губи мощност и тресе мотора.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- nitemare
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW M50 B20 VANOS
БМВ Е36 320 ванос губи мощност и тресе мотора.
Имам едно е36 320 ванос М50 Б20 мотор.Преди месец и нещо колата започна да губи мощност и да тресе мотора на празен ход.Карах я на диагностика и излезе ламбда сонда която беше сменена с нова.След това видях че кабелите на датчиците разпределителен и колянов са с паднала изолация ,а датчика на разпределителните валове изобщо не работеше.Смених датчика на разпределителните с нов Сименс ,но преблема остана.Тресе мотора харчи много, мирише на бензин и изобщо не върви, а само вдига обороти и ручи.Всичко което е трябвало като консуматив да се смени ,като бензинов ,въздушен филтър,лули и свещи е сменено.Пробвах и бобините на цилиндрите и от тях не е.Дебитомера също го мерих и от него не е,но интересното е ,че диагностиката не показва че има някаква грешка колата.Кажете какво да я правя тази 20 годишна кошница?Дайте предложения какво може да е друго което съм пропуснал да проверя или ако някой се е сблъсквал с този проблем.Поздрави на всички.

- nitemare
- Потребител
-
Re: БМВ Е36 320 ванос губи мощност и тресе мотора.
Открих проблема за сега.Бобина на първи цилиндър и температурен датчик н всмуквателните колектори.Ако бобините са ви стари по добре си ги сменете,за да не се чудите като мен защо не работи колата.Ако има промяна ще пиша след като сменя нещата 

- thugmc1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36coupe320
ами колега и аз имам същият мотор и преди вереме и аз го имах този проблем,при мен проблема беше датчик разп. вал и (ламдасонда но сондата не прави такива проблеми освен да харчи повече и оборотите да мени)смених си датчика и всичко се оправи като гледам ти си изброил тези проблеми които водат то същите симптоми, интересно как диагностиката не е хванала проблема отиди на друг диагностик няма как да не се хване от каде идва това (един съвет от мен като се сменя датч.разп.вал гледаи да се сложи хубаво да си легне и ако трябва и малко силикон защото може да избива масло от там след това) успех.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
На разпределителния датчика си го сменил, а на коляновия?
- nitemare
- Потребител
-
Датчиците работят.Дал е фира температурният датчик на всмуквателните колектори и една бобина.Като ги сменя ще напиша дали проблема е решен 

- nitemare
- Потребител
-
Смених бобината и датчика ,но за жалост проблема остана.Харчи гориво като за световно и мирише на суров бензин.Моля някой да помогне щото ми писна от тая кочина.
- nitemare
- Потребител
-
Почистих и смазах отново стъпковия мотор(клапа) и имах спукан маркуч на него.Оправих и маркуча.За сега е добре,но ще пиша отново ако проблема е от друго място а не от него.Очаквайте продължение 

- nitemare
- Потребител
-
nitemare написа:Почистих и смазах отново стъпковия мотор(клапа) и имах спукан маркуч на него.Оправих и маркуча.За сега е добре,но ще пиша отново ако проблема е от друго място а не от него.Очаквайте продължение
Три дена карам и за сега няма никакви проблеми.Вървежа дойде долу-горе за стара кола

- nitemare
- Потребител
-
nitemare написа:nitemare написа:Почистих и смазах отново стъпковия мотор(клапа) и имах спукан маркуч на него.Оправих и маркуча.За сега е добре,но ще пиша отново ако проблема е от друго място а не от него.Очаквайте продължение
Три дена карам и за сега няма никакви проблеми.Вървежа дойде долу-горе за стара кола.Мой съвет е ако се чудите дали цилиндрите ви работят си проверете бобините.Моите са 94г 03 месец
.Ако продължат проблемите по 320-ката ще ви пиша ,за да си знаете какви са симптомите и какво да си погледнете и замерите с мултицет.За сега толкова.Очаквайте продължение
Проблема отново се появи и вървежа спря.Другата седмица ще отида да ми почистят инжекторите само това остана да проверя.Ще пиша какво е станало когато ги почистят.Продължението го очакваме всички

- nitemare
- Потребител
-
Така колеги открих проблема на колата,но не ми го откриха в сервиз ,а аз сам.Клапанчето на ванос активатора е забивало от нагара върху него."Искам да ''благодаря'' на всички сервизи в които я карах,че ми откриха проблема и го отстраниха". Препоръчвам на хората които карат БМВ-та с ваноси да си изчистят клапанчето.Ето за това става дума

10 мнения
• Страница 1 от 1