Свети CODEWAIT на радиото- Решено

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d
Мечтае да кара: E46 330d
Детайли за колата: Touring

Свети CODEWAIT на радиото- Решено

Мнение от alex_sn1 » 10 Окт 2012, 20:45

Здравейте ,колеги. Въведох три пъти грешен код на фабричното радио. Съответно после светна надпис ''codewait'' и нищо не мога да въведа. Откачих за малко акумулатора ,но надписа остава. Вече трети ден е така. В книжката пише (поне така си го преведох) ,че трябва да се остави така да свети за един час и после се оправяло. Да ,ама не. Моля някой да ми каже как да го отключа ,защото вече ми идва да го ''отключа'' с чука.Колата е Е36 , '96 с фабрично радио Philips.
Благодарско.
Последна промяна alex_sn1 на 11 Окт 2012, 18:31, променена общо 1 път
No pain , No gain !

младши ентусиаст
Аватар

Re: Свети CODEWAIT на радиото- моля за помощ

Мнение от tngeorgiev » 10 Окт 2012, 20:51

alex_sn1 написа:Здравейте ,колеги. Въведох три пъти грешен код на фабричното радио. Съответно после светна надпис ''codewait'' и нищо не мога да въведа. Откачих за малко акумулатора ,но надписа остава. Вече трети ден е така. В книжката пише (поне така си го преведох) ,че трябва да се остави така да свети за един час и после се оправяло. Да ,ама не. Моля някой да ми каже как да го отключа ,защото вече ми идва да го ''отключа'' с чука.Колата е Е36 , '96 с фабрично радио Philips.
Благодарско.

трябва да е на контакт около 1 час, по-добре го свали и му пусни захранване в домашни условия,после пак ще иска код със сигурност
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 10 Окт 2012, 21:10

голям проблем с тея кодове.. снимам това, което пише в книжката на филипс бизнес рдс, предполагам, че и на другите е така.
последното се отнася за теб- оставяш го на контакт 2 часа и тогава въвеждаш
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alex_sn1 » 10 Окт 2012, 21:40

И в моята книжка го пише същото на немски. Одеве го оставих пред работата 40 мин. на първа позиция на ключа (така че касетофона да работи),после запалих и карах още половин час,но нищо...
P.S. - може би при паленето за миг се е прекъснало захранването към радиото и е започнало ново отчитане на този 1 час?
No pain , No gain !

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 10 Окт 2012, 22:18

колега, ти щом веднъж си откачал акумулатора, значи само с чакане два часа ще стане

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alex_sn1 » 10 Окт 2012, 22:24

JOGI написа:колега, ти щом веднъж си откачал акумулатора, значи само с чакане два часа ще стане

На първа позиция на ключа ли ,колега, или на контакт?
No pain , No gain !

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 10 Окт 2012, 23:48

да и на първа може, ама иначе най-добре, както колегата каза, радиото вкъщи и така. щото това further hour да не се окаже, че за всяко прекъсване слага по час и само с два да не стане. тва не ми се вярва, ама знам ли

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 11 Окт 2012, 13:51

Тези радио-касетофони могат ли лесно да се свалят в домашни условия или искат задължително "специалните" щипки за да се свалят?Т.е. как по-лесно да го сваля?Искам да си пооправя лампата за осветление на "врътките" за парното и радиатора,за което трябва да се свали лицевия панел,а единия от болтовете е над радиото.
Иначе радиото трябва да стои захранено,докато изпише отново CODE.Тогава може пак да се въвеждат кодовете,но трябва да се внимава,защото времето за чакане се увеличава.Друг вариант е,вече свалено,да се разкодира някъде.

П.П. Извинявам се за чуждата тема,но е най-близка и реших да питам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Свети CODEWAIT на радиото- Решено

Мнение от alex_sn1 » 11 Окт 2012, 18:38

Решено е ,колеги. Оставих я за един час на първа позиция на ключа и после отново ми изписа чертичките за кода. Вчера грешката ми е била ,че след като е бил ключът на първа позиция ( 40 мин.) ,после при паленето за миг е прекъснало захранването към радиото и този един час започва да се брои отново.
Поздрави.
No pain , No gain !

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 13 Окт 2012, 12:21

:yes:
ildivvy написа:Тези радио-касетофони могат ли лесно да се свалят в домашни условия или искат задължително "специалните" щипки за да се свалят?Т.е. как по-лесно да го сваля?Искам да си пооправя лампата за осветление на "врътките" за парното и радиатора,за което трябва да се свали лицевия панел,а единия от болтовете е над радиото.

оригиналните плеъри се свалят с шестограм като отвориш капачетата отстрани. а за лампата.. винтовете на парното са само тези зад врътките и после май оставаше на някакви щифтове отгоре и така

Назад към E36