Монтиране на телефон - подробна информация.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Монтиране на телефон - подробна информация.
Здравете колеги,
Реших да ъпдейтна темата като опиша подробно всички материали, необходими за монтажа на телефона и самия процес. Дори никога да не сте имали телефон в колата или подготовка за такъв, не е проблем да си монтирате.
Предполагам, че информацията може да представлява интерес. Лично на мен ми отне доста време докато възстановя телефона в колата си и може би нямаше да се захвана с това ако не бях открил, че предишния собственик, решавайки да ъпдейтене колата с един МР3 плеар, от което беше видимо доволен, беше напрвил аудио и телефонната инсталации на колата на кайма. Бяха отрязани голяма част от сток буксите и доста проводници бяха оставени свободни и започна едно търсене....
Благодаря на колегата zidi1982, коъто се съгласи да свали телефона със всички кабели и букси.
Самия монтаж не е труден. Повече време отнема окабеляването, ако нямате такова. При мен се наложи да пускам нови захранващи проводници за модула в багажника.
Модула в купето:
]

Модула в багажника:
– намира се в багажника на левия калник.
Кабела свързващ двата модула:

– 8 пинова букса, към която се подавва захранването и функцията „Муте” за тунера. Намира се в багажника на левия калник.
– 8 пинова букса, към която се подавва захранването и функцията „Муте” за тунера. Намира се в багажника на левия калник.
– 4 пинова букса, към която се свързват микрофона и предните говорители. Намира се под барчето/телефона.
– телефонна букса, закрепя се с винтове в долната част на модила в купето.
– 25 пинов конектор. Свързва се към модула в багажника.
Свързването на тези два модула посредством кабела става много лесно и няма как да бъде объркано. След свързването на двата модула е необходимо да се свърже захранването, микрофона, говоритела/лите и тунера. Свързването на телефона с тунера дава възможност при входящо повикване звука на тунера да бъде прекъснат автоматично и звука от телефона да бъде пуснат на преднита говорители на колата. Има възможност звука да бъде изведен на допълнителен говорител или слушалка.
Свързване на захранването:
Стандартно към 8 пиновия конектор в багажника се свърва:
– с цветове:

Останалите пинове от конектора на се използват.
В долната част на телефона, освен телефонната букаса има и едина 10 пинова. Шест от пиновете са заети, останалите четири са свободни. Към тази букса се свързва:

В Е36 се използват основно три от шестте проводника:

Останалите три са за дистанционно управление. При моделите с мулти волан Е32, Е34.
Към 4 пиновата букса, намираща се под барчето/телефона се свързва номер 4 от схемата.

Прим мен този сноп кабели е един от „компетентно” отрязаните и за момента мога само да кажа, че в микрофона влизат два проводника, кафяв и бял.
До края на следващята седмица ще съм завършил окончателно монтажа на телефона, включително микрофона и говорителите и ще кача допълнително снимки и обяснения.
Пропуснах да отбележа, че за да работи телефона в колата ви е необходима антена.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=84&fg=95
Надявам се информацията да е полезна.
Реших да ъпдейтна темата като опиша подробно всички материали, необходими за монтажа на телефона и самия процес. Дори никога да не сте имали телефон в колата или подготовка за такъв, не е проблем да си монтирате.
Предполагам, че информацията може да представлява интерес. Лично на мен ми отне доста време докато възстановя телефона в колата си и може би нямаше да се захвана с това ако не бях открил, че предишния собственик, решавайки да ъпдейтене колата с един МР3 плеар, от което беше видимо доволен, беше напрвил аудио и телефонната инсталации на колата на кайма. Бяха отрязани голяма част от сток буксите и доста проводници бяха оставени свободни и започна едно търсене....
Благодаря на колегата zidi1982, коъто се съгласи да свали телефона със всички кабели и букси.
Самия монтаж не е труден. Повече време отнема окабеляването, ако нямате такова. При мен се наложи да пускам нови захранващи проводници за модула в багажника.
Модула в купето:

Модула в багажника:

Кабела свързващ двата модула:

Свързването на тези два модула посредством кабела става много лесно и няма как да бъде объркано. След свързването на двата модула е необходимо да се свърже захранването, микрофона, говоритела/лите и тунера. Свързването на телефона с тунера дава възможност при входящо повикване звука на тунера да бъде прекъснат автоматично и звука от телефона да бъде пуснат на преднита говорители на колата. Има възможност звука да бъде изведен на допълнителен говорител или слушалка.
Свързване на захранването:
Стандартно към 8 пиновия конектор в багажника се свърва:

Останалите пинове от конектора на се използват.
В долната част на телефона, освен телефонната букаса има и едина 10 пинова. Шест от пиновете са заети, останалите четири са свободни. Към тази букса се свързва:

В Е36 се използват основно три от шестте проводника:

Останалите три са за дистанционно управление. При моделите с мулти волан Е32, Е34.
Към 4 пиновата букса, намираща се под барчето/телефона се свързва номер 4 от схемата.

Прим мен този сноп кабели е един от „компетентно” отрязаните и за момента мога само да кажа, че в микрофона влизат два проводника, кафяв и бял.
До края на следващята седмица ще съм завършил окончателно монтажа на телефона, включително микрофона и говорителите и ще кача допълнително снимки и обяснения.
Пропуснах да отбележа, че за да работи телефона в колата ви е необходима антена.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=84&fg=95
Надявам се информацията да е полезна.
Последна промяна stony1 на 11 Ное 2009, 22:54, променена общо 3 пъти
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... =%F2%E5%EB
Само това от мен брателе!Така и не можах да си намеря и да го монтирам!
Само това от мен брателе!Така и не можах да си намеря и да го монтирам!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
vanci88 написа:освен телефона на снимката друг дадоха ли ти?
Това е комплекта, няма втора слушалка към този кит.
Never mistake motion for action...
Остаряла е до толкова, до колкото трябва отделна SIM карта за телефона в колата, но това се решава с услугата на M-Tel - EXTRA SIM което на практика дублира основната SIM карта ...
Колегата се е постарал да обясни как се инсталира, или възстановява инсталацията на ОРИГИНАЛЕН телефон и смятам че е много полезно тъй като си е оригинален аксесоар на BMW и е напълно съвместим с аудио-системата , мултифункционалния волан и т.н.
Колкото до Bluetooth устройства - те са добри защото теоритично работят с всеки телефон, но универсалните не поддържат всички функции на телефона, а тези които са специфични за дадена марка телефони често не поддържат други марки ....
Колегата се е постарал да обясни как се инсталира, или възстановява инсталацията на ОРИГИНАЛЕН телефон и смятам че е много полезно тъй като си е оригинален аксесоар на BMW и е напълно съвместим с аудио-системата , мултифункционалния волан и т.н.
Колкото до Bluetooth устройства - те са добри защото теоритично работят с всеки телефон, но универсалните не поддържат всички функции на телефона, а тези които са специфични за дадена марка телефони често не поддържат други марки ....
- stony1
- старши ентусиаст
-
Re: h
ivo333 написа:този телефон само за BMW ли става? може ли да се монтира на друг автомобил
Само за БМВ е колега. Не съм пробвал да го свържа на друга кола, а и ще изглежда доста странно сток телефон за БМВ в кола, която не е БМВ.
По принцип във всяка една кола може да се изгради една пълна система, която да има и блутуут. Дори на сток телефона може да се свърже блутуут. Въпроса е какво искате, функционалност или просто да имате телефон в колат.
Лично аз съм заложил на функционалността и съм решил след като завърша с възстановяването на моя телефон да монтирам управление на волана или на удобно място, което да ми позволява да оперирам с телефона по време на движение.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Темата е добра и мисля че има място в "полезни".
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- guns3
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318ис
- Мечтае да кара: //М-Без Значение
11 мнения
• Страница 1 от 1