обучаване на ключ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330ci ZHP
Мечтае да кара: без значение к'во е63

обучаване на ключ

Мнение от DA HUSTLA » 24 Окт 2009, 0:12

проблема е следния: имам два ключа за колата, но само с единия се отключва и заключва, с другия не става, но си пали с него (с нови батерии е). четох тук по форума за обучаване на ключ, но намерих само за е39 как става и за други които не са като моя, а той е с два бутона - кръгъл с който се отключва и заключва и правоъгълен с който се пуска алармата, като този: http://media.photobucket.com/image/e36% ... G00052.jpg ако някой е имал такъв проблем и го е отстранил ще съм благодарен да сподели ;) иначе правих някакви опити за обучение, но не ми се получава нещо... :mhihi:
... 'cause pussy is pussy and baby you're pussy for life

младши ентусиаст
Аватар

Re: обучаване на ключ

Мнение от DA HUSTLA » 25 Окт 2009, 15:23

:dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 26 Окт 2009, 0:07

Ех ако беше някоя тема за джанти или за фолио , до сега да е станала 10 страници :mhihi:

:arrow: "Ако става въпрос за Е36 (мисля, че на Е39 някои пак е по същия начин,затова ти отговарям).
Става дума за ключа с три бутона - голям за заключване; един малък за отключване и един малък само за светкане на плафона.
Качваш се в колата, затваряш всичко и даваш на контакт и държиш копчето за отключване.
След това връщаш от контакт и в рамките на 10сек трябва да натиснеш и копчето за заключване (през това време продължаваш да държиш копчето за отключване).
Докато правиш процедурата ти мига лампичката на ключа. Ако си се справил успешно колата се заключва и отключва сама и ключът вече е обучен.
Успех !!!"

Това беше казал един колега преди дни в подобна тема , потърси я.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
Мечтае да кара: МИГ–29
Детайли за колата: И двете с чип...

Мнение от sebulba1 » 27 Окт 2009, 20:08

Пиша в темата на колегата,за да не се повтаряме. Значи сега си смених батериите на 2 рият ми ключ който от давна не го бях ползвал. Не искаше да проработи и го "обучих" по следният начин: Натискам копчето за отключване,давам на контакт за около 5 сек. ,връщам контакта,вадя ключа и 3 пъти натискам копчето за заключване. Пускам копчетата и след секунди колата се заключва и отключва. Значи новият ключ е "обучен" и готов за работа.До тук добре,но другият ключ отказва.Знае ли някой,как да проработят и двата?? Благодаря предварително. :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DA HUSTLA » 06 Ное 2009, 16:56

някъде четох, че след като обучиш ключа колата отхвърля автоматично другите ключове, затова докато обучаваш единия , обучаваш и всички останали но трябва да стане бързичко ( мисля че до 40 сек)потърси имаше тема за това... а
аз така и не успях да обуча моя, питах един познат ключар а той ми вика че досега не е виждал такъв ключ за БМВ http://media.photobucket.com/image/e36% ... G00052.jpg :dunno: ще продължавам с мъките по обучението :help:

Назад към E36