Запитване относно,шпер.Разгадано...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Запитване относно,шпер.Разгадано...
Та накратко в какво се състои моя проблем...
След по-дълго пътуване,да речем от порядъка на 100-150км.дестинация,се получава едно виене от дифа(с шпер съм),но само когато правя маневри при много малка скорост и пълен волан.
Когато не съм пътувал на по-дълъг път,въпросното виене и припукавне го няма.,макар и да маневрирам.
Моето обеснение е,че при по продължителен маршрут,трансмисията и дифа достигат по-голяма работна температура, в следсвие на което маслото се награвя повечко и като,че ли губи своите мазителни свойства.След като меневрирам е ясно,че шпера се понатоварва досто от колкото,като се колата се движи в права посока и се започва това припукване,а когато дифа не се е загрял твърде много няма и помен от някакъв шум.
И на въпроса:като сменя маслото,което никога не съм го правил ще си реша ли проблема?Поне според мен причината от виене,е от ненавременнната смяна на маслото.Но ще се радвам и по-запознатите да изкажат своето мнение.
И не на последно място:каква е спецификацията на маслото за шпер диф?,че обиколих целия град и не са чували за такова масло.
Благодаря на отзовалите се.
След по-дълго пътуване,да речем от порядъка на 100-150км.дестинация,се получава едно виене от дифа(с шпер съм),но само когато правя маневри при много малка скорост и пълен волан.
Когато не съм пътувал на по-дълъг път,въпросното виене и припукавне го няма.,макар и да маневрирам.
Моето обеснение е,че при по продължителен маршрут,трансмисията и дифа достигат по-голяма работна температура, в следсвие на което маслото се награвя повечко и като,че ли губи своите мазителни свойства.След като меневрирам е ясно,че шпера се понатоварва досто от колкото,като се колата се движи в права посока и се започва това припукване,а когато дифа не се е загрял твърде много няма и помен от някакъв шум.
И на въпроса:като сменя маслото,което никога не съм го правил ще си реша ли проблема?Поне според мен причината от виене,е от ненавременнната смяна на маслото.Но ще се радвам и по-запознатите да изкажат своето мнение.
И не на последно място:каква е спецификацията на маслото за шпер диф?,че обиколих целия град и не са чували за такова масло.
Благодаря на отзовалите се.
Последна промяна Борис_Малинов на 15 Дек 2009, 18:39, променена общо 1 път

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- yuzie
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 318i m43,97г.
Re: Запитване относно,шпер.
http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=81
това ти е маслото за дифа колега
това ти е маслото за дифа колега
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Да това е маслото. Продава се в разфасовка по 2 литра. Но щом нещо ти вия аз на твое място бих си смъкнал дуфа и да проверя дали вси4ко си е ОК.

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Вече мога да кажа,че отново се радвам на спокойно пътуване без излишни и дразнещи шумове.
Смених маслото и като,че ли дифа започна да се заключна осезаемо по-добре.Сатрото беше станало....гняс от всякъде.
Дано темата,бъде полезна и на други с подобен проблем.
Намерих такова масло с клизма:
но сега мога да си отдъхна,че всичко е ок.

Смених маслото и като,че ли дифа започна да се заключна осезаемо по-добре.Сатрото беше станало....гняс от всякъде.
Дано темата,бъде полезна и на други с подобен проблем.
Намерих такова масло с клизма:

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- AcTePuKc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '06 е60 530i & '96 e36 328i
- Мечтае да кара: e60 M5
Re: Запитване относно,шпер.Разгадано...
а колко събира малкото прасенце.казаха ми или 900гр или 1100гр.на кои да вярвам.
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
6 мнения
• Страница 1 от 1