Тракане скорости/съединител
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- MyopicEagle
- Потребител
-
Тракане скорости/съединител
Здравейте,
Когато автомобилът е изключен от скорост и педалът на съединителя е отпуснат, в купето се чува сравнително тихо тракане. Честотата на тракането зависи от оборотите. Когато педалът на съединителя е натиснат пак на свободна предавка тракането изчезва. Когато колата потегли и е още на първа скорост, при натиснат педал на съединителя, същия шум се появява отново и е малко по-силен. Не мога да кажа със сигурност дали тракането изчезва на по-висока предавка. Вибрациите от тракането се усещат в скоростния лост. Съединителят (дискове, лагер, вилка, помпа) е сменен преди по-малко от година в дарукар и е все още в гаранция. Къде според вас е проблема? Разглобяването на автомобила за да бъде ремонтиран от друг сервиз прави ли гаранцията на дару върху ремонта на съединителя невалидна?
Когато автомобилът е изключен от скорост и педалът на съединителя е отпуснат, в купето се чува сравнително тихо тракане. Честотата на тракането зависи от оборотите. Когато педалът на съединителя е натиснат пак на свободна предавка тракането изчезва. Когато колата потегли и е още на първа скорост, при натиснат педал на съединителя, същия шум се появява отново и е малко по-силен. Не мога да кажа със сигурност дали тракането изчезва на по-висока предавка. Вибрациите от тракането се усещат в скоростния лост. Съединителят (дискове, лагер, вилка, помпа) е сменен преди по-малко от година в дарукар и е все още в гаранция. Къде според вас е проблема? Разглобяването на автомобила за да бъде ремонтиран от друг сервиз прави ли гаранцията на дару върху ремонта на съединителя невалидна?
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Re: Тракане скорости/съединител
Тракането идва от лагерите на скоростната кутия (и по-точно,най-вероятно от лагерите на първичният вал).Доста притежатели на Е36 се оплакват от този проблем/ефект,но от това,което съм прочел във форума,така може да мине доста километри.Съветвам те да смениш маслото на скоростната кутия.По принцип,над пробката за наливане на масло има цветен етикет,на който е указан типа масло необходимо за кутията.Повечето кутии са с ATF Dexron 3.Гарантирам ти,че с новото масло ще утихне,а доколко-зависи колко в същност ти се е разтропала кутията
Успех 

- power4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528
- Мечтае да кара: 540
- Детайли за колата: черна перла,чип,генерация ремус,лети джанти 18''с перспектива за 19''
И според мен е лагер първичен вал но с масло няма да се оправи е може да намалее.успех.
0988853655
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
ако леко натиснеш лоста напред все едно ще включваш 3та , обаче не вкарваш на 3та само натискаш лоста напред сиг пак ще изчезне тракането . Поне при мен е така .Така я купих колата
вече към 10 000 км я карам така .

- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
слагаш гъсто масло "диференциално" макар и на повечето кутий пише ,че трябва да е АТF но не се притеснявай ,тракането ще го чуваш само лятото ,когато е супер горещо и колата е много загряла, аз съм така вече над 40000км. Единственият проблем е зимата ,че през първите няколко минути след като запалиш скростите влизат малко трудно но аз пък винаги я оставям да поработва по малко и всичко е ок. 

И моята скоростна кутия е в крак с модата
Трака като загрее. Масло има, но не съм го сменял.
Лагерите могат ли да се сменят или направо друга скоростна кутия?
Тракането го усетих преди 7 000 км. За сега върви нормално. Малко трудно включвам 1-ва предавка

Трака като загрее. Масло има, но не съм го сменял.
Лагерите могат ли да се сменят или направо друга скоростна кутия?
Тракането го усетих преди 7 000 км. За сега върви нормално. Малко трудно включвам 1-ва предавка
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
споко пичове, аз вече 40 000км съм така
а не знам предишния още колко я е карал също

BiTurbo написа:споко пичове, аз вече 40 000км съм така![]()
Колега, аз навъртам по 25000км на година.
Не ми се разделя с колата след само още 2 години.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
bmw325tds написа:BiTurbo написа:споко пичове, аз вече 40 000км съм така![]()
ми сваляй кутията и прави кат не ти се разделя

Тоя лагер дето тряка е 90лв в МКар, ако го намериш някъде другаде за по малко парии твоя си работа, от там нататъка следва сваляне на кутията отваряне и т.н. Да не говорим, че да свалиш кутията и да смениш само този лагер на първичния вал е безсмислено, щото вероятно и другите са зле, така че отиваш на минимум 300лв ремонт.......

П.С. Смених маслото в кутията тракането поурихна, вече трябва да се зслушаш много, за да го доловиш. А при смяната нема да ви казвам кво изтече. Така, че автора на темата бих го посъветвал първо да смени маслото, а после ако иска да пробва с ремонти.
Последна промяна BiTurbo на 15 Мар 2010, 12:52, променена общо 1 път
Колега слагай по-гъсто масло и кутията ще утихне.В студеното време малко по-трудно ше включва първа и втора ама нема ядове...аз карам 20 000 к така 

0885 79 99 75,0893 44 00 71
- martyn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34 525ix touring
- Мечтае да кара: м5
- MyopicEagle
- Потребител
-
Благодаря за съветите. Ще сменим маслото в кутията и ще постна тук какъв е бил резултата.
BiTurbo написа:bmw325tds написа:...
ми сваляй кутията и прави кат не ти се разделя![]()
Тоя лагер дето тряка е 90лв в МКар, ако го намериш някъде другаде за по малко парии твоя си работа, от там нататъка следва сваляне на кутията отваряне и т.н. Да не говорим, че да свалиш кутията и да смениш само този лагер на първичния вал е безсмислено, щото вероятно и другите са зле, така че отиваш на минимум 300лв ремонт.......
П.С. Смених маслото в кутията тракането поурихна, вече трябва да се зслушаш много, за да го доловиш. А при смяната нема да ви казвам кво изтече. Така, че автора на темата бих го посъветвал първо да смени маслото, а после ако иска да пробва с ремонти.
И така:
1) Смених маслото в скоростнату кутия. Шума намаля, но не изчезна.
2) Свалих скоростната утия и се вкарах в е**** филма.
3) Гледам съединител и притескателен дис Valeo. Щампа 24.06.2004г.
Колата ми е 1996г. Гледам всичко по съединителя е ОК.
4) Провирявах нещо маховика. Изглеждаше добре.
5) Смених лагера на първичния вал. Не беше много разит, но новия е по-добре. Сложих SKF.
6) Монтирах обратно скоростната кутия.
Ефекта от цялото бъхтене е НУЛЕВ.
И сега какво да правя?
Направо ми идва да сваля пак скоростната кутия и да запаля двигателя някак си за да видя като загрее дали ще започне да трака. Някакви идеи?
Лагера в маховика е перфектен. И той е сменям 2004, като го гледам.

той колегата затова по горе каза като си свалил вече да смениш и другите лагери.не се износва само първичния!
- SergioDelRio_
- Потребител
-
- Кара: 318is
- Мечтае да кара: M5
Какво да ви кажа, тракане и при мен,но какво от това, смених и маслото и маслара щях да го застрелям,
щото ми бе сложил кофти масло и тракаше ли трака. Купих си същото масло което си го дават за колата, смених си го като просто за проба сложих и добавка за скоростии. Вече 90 000км., пак си трака хаха
. И накрая като изтрака качествено ще се разбере от къде е. Просто Е36 е тва и техните кутии си потропват на малки обороти - факт. 

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2