проблем с централното 318 седан
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с централното 318 седан
здр колеги от скоро започна да ми прави мизерий дясната врата като отключвам колата тя не се отключва нито заключва, а ако е от тази врата с ключа отключва и заключва. А понякога си работи и то без ни6то да пипам това е от 1 месец насам днеска ми направи сащата мизерия и с задна дясна врата от какво идва това
Последна промяна famous на 20 Юли 2010, 23:37, променена общо 1 път
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Re: проблем с централното 318 седан
Колега имам го същия проблем, ама 1 към 1 с твоя, дясната ми врата не се заключва и отключва а всички останали си действат както трябва. Слагам ключа на нея и всичко е ОК, заключва се и се отключва винаги. Аз също се чудя от какво може да е а на майстор не съм я карал. Моля колегите да помагат, нека някой сподели от какво ще да бъде това. Всички врати се заключват когато ключа е на лявата врата само дясната (предна) стои отключена, иначе когато бутна ключа в нейната ключалка всичко е ОК.
Хайде помагайте, че е доста неприятно и предполагам и на колегата се е случвало да си забрави колата с отключена предна дясна врата.
Хайде помагайте, че е доста неприятно и предполагам и на колегата се е случвало да си забрави колата с отключена предна дясна врата.
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
вижте машинката на централното и успех, аз имах проблем със задна лява врата, смених машинката и всичко е ок
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Добре дошъл !
Нов си и вероятно не знаеш , но има раздел "Полезни теми и линкове свързани с Е36". В този раздел има почти всички проблеми свързани с колите ни и тяхното решение (в голяма част от темите има и снимки )..... Разгледай го този , а и другите раздели на форума , категорично ще са ти полезни !
Ето ти линк към темата на Мишо и решението на твоя проблем: viewtopic.php?t=67724
Нов си и вероятно не знаеш , но има раздел "Полезни теми и линкове свързани с Е36". В този раздел има почти всички проблеми свързани с колите ни и тяхното решение (в голяма част от темите има и снимки )..... Разгледай го този , а и другите раздели на форума , категорично ще са ти полезни !
Ето ти линк към темата на Мишо и решението на твоя проблем: viewtopic.php?t=67724
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
metodi80 написа:Добре дошъл !
Благодаря ти колега, тази тема съм я чел преди време, но не мислех, че е решение на моя проблем.
Ще се заема с това, а ключето някакво специално ли трябва да е ?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Plamen_Shopov_BMW написа: а ключето някакво специално ли трябва да е ?
Всяко "микре" (микро -ключе) става .... Влизаш в който и да е магазин за електронни компоненти и взимаш ... Ако все пак се притесняваш , първо свали твоето от машинката и с него в магазина ...
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
вземи си за 15 лева машинка втора ръка, микропревключвателя според мен няма как да се прецака, най-много пъпчицата му /бутончето за превключване/ да се е поизтъркало, тогава може да го разпоиш от платката и да го запоиш малко по-нагоре/0.5мм/, по-добре залепи ухо но вратата и вкл. централното дали ще прищрака машинката и ако не сменяй машинката, ако имаш познат да ти даде за проба е най-добре
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Аз имах същия проблем с шофьорската врата. Смених машинката с друга 2-ра ръка за 20лв и се оправи.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
baitun написа: микропревключвателя според мен няма как да се прецака, най-много пъпчицата му /бутончето за превключване/ да се е поизтъркало,
Микрето има живот и може да се повреди не само пъпчицата , но и конктактната система !
Не бих си сложил машинка втора ръка , по-скоро бих сменил микрето .... Каква е гаранцията , че и на другата машинка няма да направи същия номер - няма гаранция ....
Ако прочетете внимателно темата на Мишо , ще видите , че и той се е надявал с повдигане на микрето леко на горе да постигне резултата , но уви , резултата е бил временен ... Така , че сменяте микрето за 50 ст и си спестявате 20 лв за втора ръка машинка , която не се знае колко ще работи !
а тази машинка каде точно се намира и на задните врати същата ли е машинката
днеска разглобих вратата и изкарах машинката обаче моита не е сащата като тази мота има две ключета и задвижването е друго принцина за оправане сега сащия ли трябва да е
- stanimirxxx
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW e36 318i
famous написа:здр колеги от скоро започна да ми прави мизерий дясната врата като отключвам колата тя не се отключва нито заключва, а ако е от тази врата с ключа отключва и заключва. А понякога си работи и то без ни6то да пипам това е от 1 месец насам днеска ми направи сащата мизерия и с задна дясна врата от какво идва това
Здравейте колеги, преди три месеца сложих аларма на 318i, от тогава си заключвах колата с дистанционното и, но миналата седмица нещо взе да му става, може и батерията да се е скапала, работи от метър разстояние. Та започнах да заключвам и отключвам с ключа и хоп проблем: шофьорската врата се отваря и затваря самостоятелно, т.е. централното не сработва, а когато заключвам или отключвам от дясната врата всичко си работи перфектно, вкл. и шоф. врата. Преди монтажа на алармата всичко си работеше супер. Въпроса ми е дали този с алармата нещо да е прецакал или просто нещо се е повредило. Лошото е, че през това време не съм ползвал ключа и не зная от кога е възникнал проблема. А и този ми сложи с алармата, един диод, светещ като халоген, като я оставя колата за 6-7 дни и акумулаторът пада, а без вкл. аларма му няма нищо.

- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
famous написа:днеска разглобих вратата и изкарах машинката обаче моита не е сащата като тази мота има две ключета и задвижването е друго принцина за оправане сега сащия ли трябва да е
колега сменяш двете ключета както казва методи и ще се оправи имах абсолютно същият проблем смених ги и всичко работи перфектно срещу 2.4лв за 6 ключета ,само да ти кажа че същите не ще намериш но подбни да

- POYO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-65 730D
Здравейте, колеги, мисла че имах подобен проблем като вашия, та какъв беше по точно той със дистанционното не искаше да отлючва колата, а с ключа нямаше проблем, и така около месец когато се поосвободих и хванай едно шишенце с машинно масло, клечка за зъби, спирт и клечица за почистване на уши и със клечката за зъби и клечката за уши напоена в спирт почистих всичко около палчето което влиза в насрещника, след това го смазах с машинно масло и от тогава проблем няма. Нито съм разглабял нещо нито нищо, просто почистих мръсотията и ги смазах.
Дано съм бил полезен
П.С. Междувременно докато не работеше правилно, не ми се заключваше багажника, а от както смазах само вратите и той се оправи
Дано съм бил полезен
П.С. Междувременно докато не работеше правилно, не ми се заключваше багажника, а от както смазах само вратите и той се оправи

15 мнения
• Страница 1 от 1