трансплантация на М51 в компакт
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
трансплантация на М51 в компакт
здравейте колеги. отдавна бях мераклия да сложа М51 в компакта и ето, че му дойде времето. с колегата presko79 направихме тази интервенция (ентусиазма от мен, майсторлъка и материалната база - от него). оказва се че компакта си е голям като нормална кола поне до задния мост. както и да е. за целта направо купих кола-донор. както се оказа се наложи да се сменят доста от нещата. на първо място двигателя и скоростната кутия. всички радиатори (водния на м51 е с 1 куб. дм. по-голям от този на м41). генератор, стартер, кардан, климатик, генерация, щангата на скоростния лост. както казах вече - много неща се наложи да се сменят и добре, че имахме донора
. малко по-долу ще сложа снимков материал за процеса. като цяло ни отне близо седмица време.

ако някой не вярва - снимките не лъжат

ако някой не вярва - снимките не лъжат

I think things -- and they happen...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: трансплантация на М51 в компакт
Честито колега, и браво за ентусиазма и изпълнението. После да приказват, че дизеловите мотори нямали фенове
Дано се е получило както трябва, да работи ОК и да те радва занапред. Може да качиш и някое клипче, да я видим как върви 

- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
благодаря колега. ще трябва май да сменя оборотомера с този от м51, щото ми показва много високи обороти. като я изпъна колицата надвишава 6000 оборота (казаха ми че било заради датчиците на коляновия вал. 4 за м41 и 6 за м51). иначе върви. замислям се дали да сложа шпер от M21D24. с оригиналния диф съм и се притеснявам да не го избуша 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Таблото ти трябва да е от донора (6 цилиндрово) и ще си отчита както трябва.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
hakerizanov написа:благодаря колега. ще трябва май да сменя оборотомера с този от м51, щото ми показва много високи обороти. като я изпъна колицата надвишава 6000 оборота (казаха ми че било заради датчиците на коляновия вал. 4 за м41 и 6 за м51). иначе върви. замислям се дали да сложа шпер от M21D24. с оригиналния диф съм и се притеснявам да не го избуша
Мда не е лошо да се помисли по впроса с дифа,защото този като че ли ограничава колата.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Браво колега каде може дасе види колата? Че и аз мисля да метна М51-ца в едно 318 кабрио.
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
в Козлодуй съм колега. по въпроса ти за м51 в кабрио....ъ-ъ-ъ, кабриото не е ли нещо като купе вариант? те май нямат дизели. ще трябва всичко да сменяш
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
- ///M BOSS
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
не ти е лош проекта, браво за ентусиазма..
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
и сега да намериш диф 2.65 с шпер и ще се родиш
евала за труда и ентусиазма, най-вероятно при читав мотор това ще ти харчи като комън-рейлче пежо, а ще върви доволно

- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Coulthard написа:и сега да намериш диф 2.65 с шпер и ще се родишевала за труда и ентусиазма, най-вероятно при читав мотор това ще ти харчи като комън-рейлче пежо, а ще върви доволно
![]()
Той дифа 2.65 е на лице от колата донор ама тя е седан а нали имало някаква разлика между седановия диф и този на компакта

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
tekabg написа:Coulthard написа:и сега да намериш диф 2.65 с шпер и ще се родишевала за труда и ентусиазма, най-вероятно при читав мотор това ще ти харчи като комън-рейлче пежо, а ще върви доволно
![]()
Той дифа 2.65 е на лице от колата донор ама тя е седан а нали имало някаква разлика между седановия диф и този на компакта.Иначе и аз много се кефя на ентусиазма на брата.
Oт Е34 става на компакта 2.65 шпер, но капака трябва да се смени с Е30-ков.
Хем ше е голямото прасе и няма да го строши, трябва и каретата с полуоските да се сменят.

- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
ми това, което имам е голямо прасе ама от е36. обаче ми изглежда прекалено голямо. някак си не виждам как ще се курдиса отдолу. то на компакта е едно малко дифче 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Да кажа и аз 2 думи относно проекта.
Без пари естественно не става.Минималния бюджет за такава операция е минимум 2 бона,колегата hakerizanov постьпи наи добре и купи кола донор ,нов внос с проблеми като цената беше много актуална.Кое и колко е излязло в цифри ,тои да си каже.
Краиния резултат - добре вьрвяща 325-ца с по леко купе.Не намерих някакви странични ефекти както си мислех с недозавиване ,спиране и т.н.Колата се дьржи добре и според мен единственно трябва да е разреши вьпроса с задния мост/диф.Тоя колко ще кара времето ще покаже
Без пари естественно не става.Минималния бюджет за такава операция е минимум 2 бона,колегата hakerizanov постьпи наи добре и купи кола донор ,нов внос с проблеми като цената беше много актуална.Кое и колко е излязло в цифри ,тои да си каже.
Краиния резултат - добре вьрвяща 325-ца с по леко купе.Не намерих някакви странични ефекти както си мислех с недозавиване ,спиране и т.н.Колата се дьржи добре и според мен единственно трябва да е разреши вьпроса с задния мост/диф.Тоя колко ще кара времето ще покаже

Диагностиката не е гледане на телевизия !
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
presko79 написа:...
чшшшш 2 бона за ТДС ... то колкото едно б28
виждат ми се много

иначе евала за ентусиазъма, аз като зачетох заглавието на темата мислех, че ще го слагате на бензинов компакт, а то на 1.7 тдс, нищо де... пак добре е станало, проблеми с тоците имахте ли?
You said: "Time will change!" What if it changes you?
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3