Сваляне табло компакт как ? Проблем с парното

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: lachssilber-metallic (203)

Сваляне табло компакт как ? Проблем с парното

Мнение от RxD » 17 Дек 2010, 12:10

моля някой колега който е свалял таблото да обясни кое как и от къде мерси предварително :yes: интересува ме по скоро радиатора за парното , защото парното не ми духа топло , клапана и всичко друго при двигателния отсег съм го проверил така че остава да е радиаторчето на парното моля за съвет

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: сваляне табло компакт как ?

Мнение от vld » 17 Дек 2010, 13:54

В темите за монтаж на климтик/климатроник е писано кое как се сваля.
Даже някъде методи беше писал че радяторчето излиза без да се сваля таблото.
Порови малко в радела, на никой не му се пишат километрични постове по пет пъти ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83
Мечтае да кара: Каквото и да е с индекс "M"

Мнение от Steve70 » 17 Дек 2010, 21:54

Ако не работи и ти е наред клапана в отсека, и са топли маркучите, най вероятно е жилото "боулден" което отваря -затваря клапата на въздуха към радиатора на парното посредством врътките. Като се отлепи или прецака фиксатора на жилото, то не отваря клапата на въздушния поток към радиатора на парното, духа през този на климатика. Сваля се касетофона, панела с врътките, кората под жабката и десния въздуховод на парното към задната част. Закачено е на средната врътка за топло студено. При мене се беше отлепил ограничителя на жилото и клапата не се движеше. Около 2 часа спокойна работа, ако е счупен купуваш ново жило, около 10 лв преди две години в моргите. Успех.
Никога не казвай никога, защото няма начин да няма начин.
СПРЕТЕ да се оплаквате от държавата, ПРОМЕНЕТЕ Я.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 17 Дек 2010, 22:18

Steve70 написа:Ако не работи и ти е наред клапана в отсека, и са топли маркучите, най вероятно е жилото "боулден" което отваря -затваря клапата на въздуха към радиатора на парното посредством врътките. Като се отлепи или прецака фиксатора на жилото, то не отваря клапата на въздушния поток към радиатора на парното, духа през този на климатика. Сваля се касетофона, панела с врътките, кората под жабката и десния въздуховод на парното към задната част. Закачено е на средната врътка за топло студено. При мене се беше отлепил ограничителя на жилото и клапата не се движеше. Около 2 часа спокойна работа, ако е счупен купуваш ново жило, около 10 лв преди две години в моргите. Успех.

Всичко е така колега, като изключим факта, че тук става дума за компакт, а при него няма такава клапа и жило.
Единствено клапана затваря топлото към радяторчето, а въздуха влизащ в купето на компактите с кломатик се спира с копчето за циркулация на вуздуха в купето или като се настрои да духа само през централноте духалки , а те се затворят.При компактите без климатик, само второто спира въдуха към купето друг начин няма.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 318ti
Мечтае да кара: 344ti

Мнение от BaHko1 » 18 Дек 2010, 11:40

Да разбираме че проблема на колата ти е че не духа топло????
така ,ако си сигурен че клапата която обръща топло/студено си е наред и жилото е здраво то можеш да направиш няколко неща преди да разглобиш колата :wave:
1-во увери се че нямаш въздух в системата. ОБЕЗВЪЗДУШИ Я! Няма да обяснявам как че има 10000 теми за това
2-ро ако е запушено радиаторчето то можеш да опиташ да го отпушиш без да го сваляш. откачаш маркучите към купето и ги затапваш да не изтече всичко. Със силна струя вода (водоструйка) промиваш системата в купето. В повечето случеи помага освен ако не е мега задръстено :conf:
Та заслужава си да опиташ! Никаде не пише , но радиаторчето ти не тече нали???
…събуждам се сутринта след страшен запой, и гледам - нищо ми няма!
Лежа си кротко в канавката, якето ми го няма, дънките ми ги няма, портмонето ми го няма, часовника ми го няма… Абе изобщо - нищо ми няма!

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 18 Дек 2010, 14:01

RxD написа:значи мотора е м43 колата не духа топло , термостата е нов , радиатора е нов , тройника е нов , клапана за парното съм го свалял отварял мембрани вътре ОК , отваря затваря на ток ( работи ) , преди 15 мин свалих радиаторчето на парното беше пълно с антифриз чист като сълза , духам през единия отвор няма проблем духам през другия няма проблем (не е запушено) какво остава да е ??? :conf: :conf:

А водната помпа върти ли достатъчно?, остава да има въздух в системата.
Опитай да обезвъздушиш отново.
На по-високи обороти като задържиш идва ли топлото или пак го няма?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RxD » 18 Дек 2010, 14:03

мерси колега , значи явно е от жилото което излиза от врътката студено/топло сега го видях счупено е зъбчето на последната жълта пластмаса която е закачена на нещо като ухо на незнам клапа ли е или какво за топлия въздух мисля и фактически не може да пусне топлия въздух да мине защото има още половин ход обаче зъбчето го няма да дръпне толкова
Последна промяна RxD на 18 Дек 2010, 14:05, променена общо 1 път

Старши ентусиаст
Аватар

Re: Сваляне табло компакт как ? Проблем с парното

Мнение от vld » 18 Дек 2010, 14:05

Колега колата с климатик ли е или без?Има ралика в прасетата затова питам.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RxD » 18 Дек 2010, 14:05

със клима

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83
Мечтае да кара: Каквото и да е с индекс "M"

Мнение от Steve70 » 19 Дек 2010, 18:03

Радвам се ако съм помогнал, сменяй го жилото и това е. И моята е Компакт с климатик, докато разбера от къде е проблема преди две години голям зор видях.
Никога не казвай никога, защото няма начин да няма начин.
СПРЕТЕ да се оплаквате от държавата, ПРОМЕНЕТЕ Я.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RxD » 19 Дек 2010, 21:08

Steve70 написа:Радвам се ако съм помогнал, сменяй го жилото и това е. И моята е Компакт с климатик, докато разбера от къде е проблема преди две години голям зор видях.

мерси колега :yes:

Назад към E36