Заключен багажник - проблемът е решен!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Заключен багажник - проблемът е решен!

Мнение от GANIN » 09 Май 2009, 12:08

Колеги, изчетох всички подони теми, но моя проблем е по- различен. Та значи централното оключва багажника, след което натискам бутона, но не може да се отвори. Всичко си действа нормално само дето не може да се отвори. Ще съм благодарен ако някой има идея как да го отворя. Колата е е36 - седан. Благодаря предварително!
Последна промяна GANIN на 25 Май 2009, 9:51, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от ronin24 » 09 Май 2009, 17:18

колега имах подобен проблем - само че при мене като се опитам да го отворя и ми заключва цялата кола. пробвай с ключа да го отключиш и да смажеш ключалката като вкараш масло вътре - е това мога да помогна аз :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 sedan 2.0D
Мечтае да кара: e46 M3

Мнение от hip_hop_joe » 09 Май 2009, 17:43

малко тъпо звучи но пробвал ли си по силничко да драпнеш да не от влагата по уплатненията да са залепнали знаете зимно време как понякога стават тай вратите .
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е36 330d

Re: Заключен багажник - помощ!

Мнение от vanko_5 » 09 Май 2009, 19:16

GANIN написа:Колеги, изчетох всички подони теми, но моя проблем е по- различен. Та значи централното оключва багажника, след което натискам бутона, но не може да се отвори. Всичко си действа нормално само дето не може да се отвори. Ще съм благодарен ако някой има идея как да го отворя. Колата е е36 - седан. Благодаря предварително!
koлега значи с клюа ако са отключва и заключва завараташ ключалката във вертикално положение и пробвай трябва да работи сичко нормално

старши ентусиаст
Аватар

Re: Заключен багажник - помощ!

Мнение от tsb_bg » 09 Май 2009, 19:55

vanko_5 написа:... koлега значи с клюа ако са отключва и заключва завараташ ключалката във вертикално положение и пробвай трябва да работи сичко нормално...

:yes:

А ако завъртиш ключа до край на дясно и го извадиш в хоризонтално положение, багажника се изключва от централното и то действа СААМО на вратите

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANIN » 09 Май 2009, 20:38

Значи силното дърпане го пробвах и не става. Проблема не че не се отключва а просто не може да се отвори, пък всичко изглежда нормално. Последно отворих багажника, след което го затворих и сега няма отваряне. :uups: Някой пробвал ли е да стигне през купето до ключалката и да я развие?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е36 330d

Мнение от vanko_5 » 09 Май 2009, 23:55

ами ако колата ти е след 93края 94г може да успее6 като бутнеш седалките иначе неможе да стигнеш посмартно до задния капак поне при мен е така

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni3d1 » 10 Май 2009, 1:00

на мен ми е ставало така . багажника уж отклиучен и неможе да се отвори . дърпам го супер силно нагоре колата се навдига и пак неще . и накрая се оказа , че е нещо от уплътненията защото като го отворих се чу звук като на отлепване .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANIN » 10 Май 2009, 12:52

toni3d1 написа:на мен ми е ставало така . багажника уж отклиучен и неможе да се отвори . дърпам го супер силно нагоре колата се навдига и пак неще . и накрая се оказа , че е нещо от уплътненията защото като го отворих се чу звук като на отлепване .

И все пак колега, ти как го отвори твоя?
Колата е 11.97год и гледах зад седалката има само дна ламарина за ски багажник която евентуално мога да изкъртя, други отвори няма - доста кофти се получава. Почват да ми минават мисли да изрежа ламарината зад седалката и така да вляза в багажника.
Някои знае ли дали ако вляза в багажника има достъп до ключалката да мога да я развия и да го отворя?

Потребител
Аватар

Мнение от jotev » 10 Май 2009, 19:54

приател на мен ми се е случвало това нешто няколко пьти , оправям го като дьрпам ама много силно и се отваря . нещто се залепват уплатнениата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANIN » 11 Май 2009, 10:14

Аз вдигнах цялата кола за капака на багажника и пак не става.Нещо се е прецакала машинката явно.

Потребител
Аватар

Мнение от jotev » 11 Май 2009, 15:03

еми незнам , ама виш някои ключар да ти помогне да не счупиш нешто !!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni3d1 » 11 Май 2009, 15:28

GANIN написа:
toni3d1 написа:на мен ми е ставало така . багажника уж отклиучен и неможе да се отвори . дърпам го супер силно нагоре колата се навдига и пак неще . и накрая се оказа , че е нещо от уплътненията защото като го отворих се чу звук като на отлепване .

И все пак колега, ти как го отвори твоя?
Колата е 11.97год и гледах зад седалката има само дна ламарина за ски багажник която евентуално мога да изкъртя, други отвори няма - доста кофти се получава. Почват да ми минават мисли да изрежа ламарината зад седалката и така да вляза в багажника.
Някои знае ли дали ако вляза в багажника има достъп до ключалката да мога да я развия и да го отворя?
колега , честно да ти кажа и аз нз как го отворих . аз мислих , че се е развалила машинката и затова , че неще да се отвори . 1во взех да напъвам да го отварям и неставаше нищо . после започнах да дърпам нагоре и да го държа така няколко сек и го усетих как се отлепи и се отвори . Ако се съмняваш в ключалката , направи следното . Чуи при заключване дали щрака нещо в капака , ако неиздава никакъв звук може да се наложи да режеш преграждението на багажника . от там трябва да свалиш кората на капака и от там ръчно да го отклиючиш като дръпнеш кукучката която е вътре . Да ти кажа възможно е и да имаш прекъснат кабел на багажника . те са в 1 сном в лявата част на колата ( шофиорската страна) пробваи да провреш нещо като тел да поразмърдаш този сном с кабели и може да даде някакъв сигнал и да отклиючи багажника . макар че сега като се замислям изключвам този вариант защото дори централното да не работи с ключ ще се отключва . Може кукучката която е от ключалката до машинката да се е откачила или да се е счупило нещо и тогава ще трябва да влизаш в багжника и да махаш кори и ръчно да отключиш .

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 11 Май 2009, 15:34

GANIN написа:Почват да ми минават мисли да изрежа ламарината зад седалката и така да вляза в багажника.

Не режи ламарина :idea:
Със един шут махни тази на ски сака - тя е с точкувани заварки на 5 места. Хващаш някое хлапе или някой с дълги ръце да бърка и да развие самата панта,на колонката,не на багажника..преди 2 години ми се е налагало да го правя,като ми оправяха колата я бяха затворили без да вържат багажника към централното и така я отворих ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toni3d1 » 11 Май 2009, 15:44

///MapTo написа:
GANIN написа:Почват да ми минават мисли да изрежа ламарината зад седалката и така да вляза в багажника.

Не режи ламарина :idea:
Със един шут махни тази на ски сака - тя е с точкувани заварки на 5 места. Хващаш някое хлапе или някой с дълги ръце да бърка и да развие самата панта,на колонката,не на багажника..преди 2 години ми се е налагало да го правя,като ми оправяха колата я бяха затворили без да вържат багажника към централното и така я отворих ;)
ако не е вързано централното неможе ли с ключ да се отключи ?

Следваща

Назад към E36