Лека по лека се започна....(разказ в картинки)
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Лека по лека се започна....(разказ в картинки)
....подготовката за оживяването на новото комби
Малко снимковия материал не започва от началото на сагата ама просто от сега започна хубавата за мен част която си заслужава да снимам и показвам
Намерих си едни буталца и реших да ги позачистя...
Оказа се че имат зверски нагар от карането на бая богато с куц дебитомер и свещи от 20-ка
Гледам го умно и се чудя и се мая...
И с най-голямо желание и кеф лека по лека...
И лека по лека резултата след дългите часове жулене с финна шкуркичка намазана с масло започна да се появява
Ето и резултатът...
Е накрая малко ми се беше изчерпало търпението но пък нали съм ненормален та през цялото време ме крепеше идеята
Е останах доволен след приключване на работата
Очаквайте продължение....
П.С. С течение на времето ще допълвам темата и ще я позачиствам, имайте го в предвид

Малко снимковия материал не започва от началото на сагата ама просто от сега започна хубавата за мен част която си заслужава да снимам и показвам

Намерих си едни буталца и реших да ги позачистя...
Оказа се че имат зверски нагар от карането на бая богато с куц дебитомер и свещи от 20-ка
Гледам го умно и се чудя и се мая...

И с най-голямо желание и кеф лека по лека...
И лека по лека резултата след дългите часове жулене с финна шкуркичка намазана с масло започна да се появява

Ето и резултатът...
Е накрая малко ми се беше изчерпало търпението но пък нали съм ненормален та през цялото време ме крепеше идеята

Очаквайте продължение....

П.С. С течение на времето ще допълвам темата и ще я позачиствам, имайте го в предвид

Последна промяна Дилян Пенчев на 21 Окт 2006, 17:52, променена общо 1 път

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
- BMW lover
- Любовника
-
- Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d
На една от първите снимки беше снимал само 5 буталца, та взех че се стреснах
Но после ми стана ясно че си си оползотворил пълноценно времето
Успех в начинанието батка
П.С. - Жена ти няма ли да я видим и нея с мако масълце по ръцете и 1-2 счупени нокътя
(да не се обидиш нещо
)

Но после ми стана ясно че си си оползотворил пълноценно времето

Успех в начинанието батка

П.С. - Жена ти няма ли да я видим и нея с мако масълце по ръцете и 1-2 счупени нокътя

(да не се обидиш нещо

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
BMW lover написа:П.С. - Жена ти няма ли да я видим и нея с мако масълце по ръцете и 1-2 счупени нокътя![]()
![]()
![]()
няма ядове... само дето не мога да и фана спатийте

viper70 написа::idea: да бе ги накиснал в кореселин след 2 дена само трябваше да ги забършешина4е РЕСПЕКТ за на4инанието и желанието
Те и в кореселин киснат

Просто с тоя мотор ще мога да си легна спокойно вечер на белите чаршафи.. е преди да му налея маслото и го запаля

- BMW lover
- Любовника
-
Давам 10 кинта да я видя в такава 'униформа' като твоята и цялата в масло и мръсотий и да се кефи на буталата така както ти 

- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
BMW lover написа:Давам 10 кинта да я видя в такава 'униформа' като твоята и цялата в масло и мръсотий и да се кефи на буталата така както ти
Сложи неколко нули и може и да се навие иначе нема шанс

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
Дилян Пенчев написа: По принцип нужда от помощ нямам за момента, няма да правя каквото и да било преди зимата
Не6то послъга маи

Аиде успех и гледаи да не го тотализира6 преди да си доида в БГто 4е искам да му направя едно кръг4е

ПС.
BMW lover написа:Давам 10 кинта да я видя в такава 'униформа' като твоята и цялата в масло и мръсотий и да се кефи на буталата така както ти
В тоя ред на мисли (назнам то4но каква е играта тука) ама може6 ли да пусне6 Тема:
"Какво мислите за полирането на бутала"
, 6тото за клапани ве4е имаме една

Dr.Schnaps написа:Дилян Пенчев написа: По принцип нужда от помощ нямам за момента, няма да правя каквото и да било преди зимата
Не6то послъга маиили е пролет ве4е
![]()
Аиде успех и гледаи да не го тотализира6 преди да си доида в БГто 4е искам да му направя едно кръг4е
ПС.BMW lover написа:Давам 10 кинта да я видя в такава 'униформа' като твоята и цялата в масло и мръсотий и да се кефи на буталата така както ти
В тоя ред на мисли (назнам то4но каква е играта тука) ама може6 ли да пусне6 Тема:
"Какво мислите за полирането на бутала"
, 6тото за клапани ве4е имаме една
абе лудия е уникален екземпляр.стра6но се радвам 4е го познавам и ми е приятел...
- македонец
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
хаха последната снимка само една усмивка и 6 бутала - безценно
а за полиранито... на стар двигател има огромен ефект
аз знам за един друг доста ефективен и лесен метод са почистване на нагара... пръскане на вода в смукателния колектор и след това мотора е тотално различен
(многократно изпробвано вече).

а за полиранито... на стар двигател има огромен ефект

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
Такааа... снимки от днешния работен полуден - полунощ
Отивайки към бокса беаз да искам попадам на едно желязо! Бая тежеше и един приятел ми вика... то е ковано бе! И аз реших да го пребера
...
Отивам аз в бокса и почвам да си ровча нещо по скрапта... и така като гледам коляновия вал който ми беше в мотора и това желязо дето намерих взех да умувам... мисля го, гледам го, въртя го, суча го изглеждат ми еднакви...
.. викам си аз...кво ще стане ако взема да го лупна в блока да видиме дали ще му тича
...
Обаче слагайки го нещо не уйдисва...притесних се аз и гледам гледам някак си много идват буталата нагоре... мислих чудих се и стигнах до мисълта че явно нещо ги кара тея бутала да изминават повече път
И нещеш ли точно се бях притеснил и в един момент чичо ти Роналд от Мак Доналдс ми носи хапване че бях прегладял ...
и кво да гледам... изненадаааа:
Точно щях да го псувам че нема ядене в пликчето ами некви мотовилки и нещо в главата ми прещрака...
Гледам ги аз някво по къси ми се виждат...
Меря аз тея дето беха в мотора...
135 мм
Меря тея дето дойдоха от Мак Доналдса...
130 мм
Веднага си викам... я да му се навиди тея може и да паснат и да стане нещо работата...
И наистина така дойде
А па и некви други буталца ми изпаднаха... ама те май ще се за другия мотор
След като всичко правих, мерих струвах се оказа че хода на буталото станал 81 мм
А на всичкото отгоре и ковани железа полазиха тоя мотор
До края на работната седмица очаквайте включване с още снимков материал

Отивайки към бокса беаз да искам попадам на едно желязо! Бая тежеше и един приятел ми вика... то е ковано бе! И аз реших да го пребера

Отивам аз в бокса и почвам да си ровча нещо по скрапта... и така като гледам коляновия вал който ми беше в мотора и това желязо дето намерих взех да умувам... мисля го, гледам го, въртя го, суча го изглеждат ми еднакви...
.. викам си аз...кво ще стане ако взема да го лупна в блока да видиме дали ще му тича

Обаче слагайки го нещо не уйдисва...притесних се аз и гледам гледам някак си много идват буталата нагоре... мислих чудих се и стигнах до мисълта че явно нещо ги кара тея бутала да изминават повече път

И нещеш ли точно се бях притеснил и в един момент чичо ти Роналд от Мак Доналдс ми носи хапване че бях прегладял ...
и кво да гледам... изненадаааа:
Точно щях да го псувам че нема ядене в пликчето ами некви мотовилки и нещо в главата ми прещрака...
Гледам ги аз някво по къси ми се виждат...
Меря аз тея дето беха в мотора...
135 мм
Меря тея дето дойдоха от Мак Доналдса...
130 мм
Веднага си викам... я да му се навиди тея може и да паснат и да стане нещо работата...
И наистина така дойде

А па и некви други буталца ми изпаднаха... ама те май ще се за другия мотор

След като всичко правих, мерих струвах се оказа че хода на буталото станал 81 мм

А на всичкото отгоре и ковани железа полазиха тоя мотор

До края на работната седмица очаквайте включване с още снимков материал

- BMW lover
- Любовника
-
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна