бензин в маслото
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
бензин в маслото
Тъй като ровенето ми с търсачката не доведе до положителен резултат реших директно да питам. Става въпрос за това, че ми вкарва бензин в маслото, хванах го по това, че за 7000 км не съм долял грам масло, а би трябвало да ми е дръпнала 300-500 милилитра за този пробег, поне така е било при другите 3 смени на масло откакто имам колата. Сменил съм регулатора за налягане на горивото /леко беше повишено налягането, сега е О.К./, не са пикаещи инжектори защото когато сменях регулатора закачах манометър на рампата и налягането в нея си остава стабилно с часове, а ако има изтърващ инжектор ще пада, проверих и ламбда сондата - работи перфектно, тук един колега ми даде акъл да сменя температурния датчик подаващ информация на компа, ама като го знам къде е наврян..... и изобщо, ако някой си е патил давайте акъл. Иначе колата си работи нормално, пали от раз няма черни припушвания като богата смес, разхода сякаш е нормален, вървежа също, реално вкарва само в градски условия, навън и да вкарва явно го изпарява, покачването на нивото е сравнително бавно, но си го има. Да не забравя - колата никога не е и помирисвала газ, метан или други от сорта.
only rear wheel drive
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
колега имах подобен проблем преди година. много прочетох, къде ли не ходих по велики специялисти и никои не успя да го оправи. В един сервиз ме убедиха даже че компютъра ми бил от друго БМВ.. ужас
да се смее ли човек или не знам какво..
При мен си набутваше бензин здравата и минаваше максимума понякога даже. Онзи датчик за които ти говориш ми го сменяха два пъти и все тая. Когато един ден се захванах да си сменям ангренажния ремък случаино развих тръбата на която е термостата и се оказа че такъв н ее и имало до сега. Някои мозък го бил махнал преди да купя колата. От както сложих нов проблема изчезна, разхода падна и всичко е наред.
Моята логика е че без термостат температурата в мотора е била все по ниска от нормалното, което е карало онзи датчик за температура към компоа да отчита студен мотор и следователно да обогатява сместа яко. Не знам как точно с тая богата смес се пълни картера с бензин но.. е факт и се е случвало на други колеги . Втори варянт е дюзи но ти каза че си проверил. Другото си го знаеш какво може да е но това да си го разбрал до сега по пушилките и разхода на масло така че...
успех. пиши ако установиш нещо
да се смее ли човек или не знам какво..
При мен си набутваше бензин здравата и минаваше максимума понякога даже. Онзи датчик за които ти говориш ми го сменяха два пъти и все тая. Когато един ден се захванах да си сменям ангренажния ремък случаино развих тръбата на която е термостата и се оказа че такъв н ее и имало до сега. Някои мозък го бил махнал преди да купя колата. От както сложих нов проблема изчезна, разхода падна и всичко е наред.
Моята логика е че без термостат температурата в мотора е била все по ниска от нормалното, което е карало онзи датчик за температура към компоа да отчита студен мотор и следователно да обогатява сместа яко. Не знам как точно с тая богата смес се пълни картера с бензин но.. е факт и се е случвало на други колеги . Втори варянт е дюзи но ти каза че си проверил. Другото си го знаеш какво може да е но това да си го разбрал до сега по пушилките и разхода на масло така че...
успех. пиши ако установиш нещо
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Братета и аз имах същия проблем но при мен термостат темп. градуси всичко си е нормално. Споделих с едно газе и той имаше същия проблем. Той и той хосил по сервизи главоболия но нищо един му каза пишка ти дюза друг казал датчици ттрети казал каквото и той видял. Всеки гадае и момчето речил да си разглоби сам мотора. Смъкнал дюзите прочистил ги на ултразвук, сменил кабели свещи и т.н. Каза ми, че и той кара само колата в градски условия и на него му бута бенц в маслото. Представяш ли си сменяш си маслото с ново наливаш до където трябва и след 500 - 600 свичко усрано. И при мен проблема е подобен но аз смених само свещи, защото не ги бях сменял от както съм взел колата NGК двуполюсни. На пръв поглед колата наистина си върви мн добре. В една книжка прочетох, че БМВ караш ли в градски условия трабва да се кара с газ на не по малко от 2000 оборота иначе се получава утичана на бензин по стените на цилиндровата камера и проникват в картера. И така смених си свещите с нови и карам малко по на ръчка не че цедя колата до 5000 - 6000 оборота но сляза ли до 2000 оборота и смъквам една на долу. Сега си карам по този начин разхода е добре и няма повишаване на нивото. Ако някой знае нещо повече нека сподели.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
термостата ми е перфектен, идеална температура засечена и при диагностика, свещите пък са съвсем нови, а и май за момента нещата се стабилизираха ама ще покарам още малко и ще видя
only rear wheel drive
като пишете отговори на човека поне малко имайте представа от коли . Това с термостата е все 1но да кажеш че с 1ното око невиждаш добре защото си си счупил ноката . Колегата със свещите е прав . Ако неизгаря бензина добре има логика донякъде да вкарва бензин в картера . иначе на старите автомобили този проблем е от бензиновата помпа която се задвижва от двигателя и е монтирана на него и в 1 момент като се развали отнея направо бензина си тече в двигателя . обаче при бмвто не е така . то си е с ел бензинова помпа . Колега колата гладко ли ти работи на място или прекъсва и тресе ? и от ауспуха мирише ли силно на бензин ? значи моя съвет е виж си свещите да не би някоя да не дава ток и да се пълни с бензин цилиндъра но то има изпускателни колектори през които трябва да излиза този бензин . може и сигментите да са ти зле или да имаш счупени такива .
- michev
- старши ентусиаст
-
Колата е в перфекта кондиция, работи и върви идеално и сякаш за момента нещата се оправиха защото за 200 км само градско сякаш не вдига нивото. Замислям се дори когато бях с стария регулатор с по-високо налягане да не би компа да си е корегирал данните спрямо това и да му е нужно време за корекция при нормално налягане и поради тази причина нещата да се нормализират, а за термостата колегите са прави, особенно ако е зимата.
only rear wheel drive
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
toni3d1 написа:като пишете отговори на човека поне малко имайте представа от коли . Това с термостата е все 1но да кажеш че с 1ното око невиждаш добре защото си си счупил ноката . Колегата със свещите е прав . Ако неизгаря бензина добре има логика донякъде да вкарва бензин в картера . иначе на старите автомобили този проблем е от бензиновата помпа която се задвижва от двигателя и е монтирана на него и в 1 момент като се развали отнея направо бензина си тече в двигателя . обаче при бмвто не е така . то си е с ел бензинова помпа . Колега колата гладко ли ти работи на място или прекъсва и тресе ? и от ауспуха мирише ли силно на бензин ? значи моя съвет е виж си свещите да не би някоя да не дава ток и да се пълни с бензин цилиндъра но то има изпускателни колектори през които трябва да излиза този бензин . може и сигментите да са ти зле или да имаш счупени такива .

7 мнения
• Страница 1 от 1