задължителен данък преди ГТП????

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

задължителен данък преди ГТП????

Мнение от BMW_dreamer » 21 Ное 2008, 19:09

колеги в две три теми вече се споменава че задължителното плащане на данъка в общината е отпаднало и сега се минава преглед без него,
някой има ли сигурна информация по въпроса? :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70
Детайли за колата: 3.0d "07

Мнение от 7878 » 21 Ное 2008, 20:38

Да, така е! Аз си минах без него и никой не ми го е искал.
Човек се учи, докато е прост!
Изображение

Изображение

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 21 Ное 2008, 21:14

7878 написа:Да, така е! Аз си минах без него и никой не ми го е искал.

:yes:
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 21 Ное 2008, 21:17

сигурно е -преди две седмици минах две коли и никой не ми е искал-даже ги питах да им го дам и те казаха-не.

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 21 Ное 2008, 22:30

Не ти трябва бележка за платен данък!Само голямия талон и валидна застраховка Граждансак безодговорност :mhihi:
Работя в пункт за ГТП ;)
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 21 Ное 2008, 22:52

Да, но има всеобща акция на общините за нерегистрирани(данъчно) автомобили, солени глоби - мисля, че до 1000 лв. за недекларирани и солени лихви за неплатилите и всичко това в комбинация с принудителни вземания.
Вие си решете. Със сигурност за няколко месеца закъснение няма да ви опрат пистолет в главата, но лихвата си тече.
А колата все някога ще се продава.

А гражданската винаги е ставала и без документ. Мен досега всеки път са ме врънкали да им дам документ и като поспорим малко, че съм го загубил, викат "айде хубуу" и ми зимат парите.
И никой оторизиран застраховател още не е осъден за милионите несъбрани данъци по автомобилите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 21 Ное 2008, 23:44

преди два дни регистрирах кола(нов внос :mhihi: ) и не ми искаха платен данък. Възможно е обаче да има някаква акция за тея данъци,за щото мой познат преди 2-3 дена е получил "покана" да си си ги плати и то на кола която е продал преди повече от година. :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Мнение от miroslav4ev » 21 Ное 2008, 23:51

Че на мен и миналата година не ми искаха?
То аз и за миналата година още не съм го платил!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70
Детайли за колата: 3.0d "07

Мнение от 7878 » 22 Ное 2008, 0:03

Да бяхме държава да си го платиме... защото аз все го плащам с надеждата, че ще станем, ама... То малко ли ни щавят за всичко друго?
Човек се учи, докато е прост!
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 22 Ное 2008, 1:16

Gottlos написа:преди два дни регистрирах кола(нов внос :mhihi: ) и не ми искаха платен данък.

:?:
Е бате, ти се радвай че некой германски бюргермайстер с бира в ръка и картофки в другата не е дошъл да ти събира данъците :mhihi:
Къв данък на новорегистрирана кола... Тя първо получава номер, после се завежда в общината.

Аве решението кой ше плаща и кой нема си е индивидуално.
Казвам ви само, че:
- фактът, че ГО минава без данъци не значи, че данъците са отменени
- очаквайте сериозна кампания, включително и за събиране насила на дължими данъци из цялата страна; вече тече в много общини.

Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 22 Ное 2008, 15:14

значи думата "задръстване" ще излезе от употреба, ако тея кампании дадат резултат :mhihi:

иначе за преглед не изискват платен данък ;)
Изображение
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 22 Ное 2008, 15:23

D3BEP написа:Да, но има всеобща акция на общините за нерегистрирани(данъчно) автомобили, солени глоби - мисля, че до 1000 лв. за недекларирани и солени лихви за неплатилите и всичко това в комбинация с принудителни вземания.

А такаааа! И някои преди време се скъсаха да ми спорят тука, че една кола може да се прехвърли едва ли не 20 пъти нотариално, да не е обявена в Данъчното, да не са и плащани никога данъците и разбираш ли за никой да няма никакви последствия! А пък един колега любим даже РИБКА ме нарече... щото си плащам данъка :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 22 Ное 2008, 17:19

Факт е че има начин да не се плащат и че работи от както се помня. Тия неща вратички са измислени за да може някои хора които ги мислят тия закони да карат много скъпи возила и да не плащат никакъв данък за тях.
Изображение

Изображение

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 22 Ное 2008, 20:33

През живота си не съм плащал данък (не че е за хвалене) за 2004г. платих за половината година и тва е,имал съм 4коли на мое име до сега продавал съм ги прехвърлял съм ги няма ядове.Даже последните две не ги и зачислявах в данъчното.То си ми е за главата рано или късно ще ги платя с лихвите,не че ми се свидят парите за данъка ами просто преди като ти пишеха акт като идеш да платиш данъка първо плащаше акта(а аз не е като да нямам :mhihi: междо другото не съм платил нито една глоба през живота си нито актовете нито фишове аз за фишове имам към 30тина)
Ходих преди година две да видя какво дължа и да си платя отивам аз там където беше данъчното във Враца,наредих се на едно гише викам: добър ден да си платя данъка на колата,тая от вътре ме изгледа и ми вика:Момче от кога не си го плащал?,викам:Що?Еми данъчното не е тук от две години!Обясни ми каде се е преместило но ме домързя да ходя до там да го търся и така си и остана
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 23 Ное 2008, 21:28

Тъй е, за можене може. Никой не казва, че не може. На мен нотариус ми е заверявал договор без присъствие на другото лице.

Има и друг въпрос обаче и той е дали купувачът би се съгласил да му се прехвърли колата без платени данъци.
Щото аз лично май - май не бих се съгласил. За българската система и аз съм участник в сделка, в която се мами държавата и нищо чудно да им дойде на акъла, че могат да ми изшият на мене наградата.

Ако купувачът не ги мисли тея неща, ок.

Следваща

Назад към Извън Темата