задължителен данък преди ГТП????
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMW_dreamer
- кандидат ентусиаст
-
задължителен данък преди ГТП????
колеги в две три теми вече се споменава че задължителното плащане на данъка в общината е отпаднало и сега се минава преглед без него,
някой има ли сигурна информация по въпроса?
някой има ли сигурна информация по въпроса?

- 7878
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70
- Детайли за колата: 3.0d "07
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
7878 написа:Да, така е! Аз си минах без него и никой не ми го е искал.

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
сигурно е -преди две седмици минах две коли и никой не ми е искал-даже ги питах да им го дам и те казаха-не.
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Не ти трябва бележка за платен данък!Само голямия талон и валидна застраховка Граждансак безодговорност
Работя в пункт за ГТП

Работя в пункт за ГТП

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Да, но има всеобща акция на общините за нерегистрирани(данъчно) автомобили, солени глоби - мисля, че до 1000 лв. за недекларирани и солени лихви за неплатилите и всичко това в комбинация с принудителни вземания.
Вие си решете. Със сигурност за няколко месеца закъснение няма да ви опрат пистолет в главата, но лихвата си тече.
А колата все някога ще се продава.
А гражданската винаги е ставала и без документ. Мен досега всеки път са ме врънкали да им дам документ и като поспорим малко, че съм го загубил, викат "айде хубуу" и ми зимат парите.
И никой оторизиран застраховател още не е осъден за милионите несъбрани данъци по автомобилите.
Вие си решете. Със сигурност за няколко месеца закъснение няма да ви опрат пистолет в главата, но лихвата си тече.
А колата все някога ще се продава.
А гражданската винаги е ставала и без документ. Мен досега всеки път са ме врънкали да им дам документ и като поспорим малко, че съм го загубил, викат "айде хубуу" и ми зимат парите.
И никой оторизиран застраховател още не е осъден за милионите несъбрани данъци по автомобилите.
- Gottlos
- младши ентусиаст
-
преди два дни регистрирах кола(нов внос
) и не ми искаха платен данък. Възможно е обаче да има някаква акция за тея данъци,за щото мой познат преди 2-3 дена е получил "покана" да си си ги плати и то на кола която е продал преди повече от година. 

- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
- 7878
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70
- Детайли за колата: 3.0d "07
Да бяхме държава да си го платиме... защото аз все го плащам с надеждата, че ще станем, ама... То малко ли ни щавят за всичко друго?
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Gottlos написа:преди два дни регистрирах кола(нов внос) и не ми искаха платен данък.

Е бате, ти се радвай че некой германски бюргермайстер с бира в ръка и картофки в другата не е дошъл да ти събира данъците

Къв данък на новорегистрирана кола... Тя първо получава номер, после се завежда в общината.
Аве решението кой ше плаща и кой нема си е индивидуално.
Казвам ви само, че:
- фактът, че ГО минава без данъци не значи, че данъците са отменени
- очаквайте сериозна кампания, включително и за събиране насила на дължими данъци из цялата страна; вече тече в много общини.
Поздрави!
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
значи думата "задръстване" ще излезе от употреба, ако тея кампании дадат резултат
иначе за преглед не изискват платен данък

иначе за преглед не изискват платен данък

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
D3BEP написа:Да, но има всеобща акция на общините за нерегистрирани(данъчно) автомобили, солени глоби - мисля, че до 1000 лв. за недекларирани и солени лихви за неплатилите и всичко това в комбинация с принудителни вземания.
А такаааа! И някои преди време се скъсаха да ми спорят тука, че една кола може да се прехвърли едва ли не 20 пъти нотариално, да не е обявена в Данъчното, да не са и плащани никога данъците и разбираш ли за никой да няма никакви последствия! А пък един колега любим даже РИБКА ме нарече... щото си плащам данъка

- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
Факт е че има начин да не се плащат и че работи от както се помня. Тия неща вратички са измислени за да може някои хора които ги мислят тия закони да карат много скъпи возила и да не плащат никакъв данък за тях.
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
През живота си не съм плащал данък (не че е за хвалене) за 2004г. платих за половината година и тва е,имал съм 4коли на мое име до сега продавал съм ги прехвърлял съм ги няма ядове.Даже последните две не ги и зачислявах в данъчното.То си ми е за главата рано или късно ще ги платя с лихвите,не че ми се свидят парите за данъка ами просто преди като ти пишеха акт като идеш да платиш данъка първо плащаше акта(а аз не е като да нямам
междо другото не съм платил нито една глоба през живота си нито актовете нито фишове аз за фишове имам към 30тина)
Ходих преди година две да видя какво дължа и да си платя отивам аз там където беше данъчното във Враца,наредих се на едно гише викам: добър ден да си платя данъка на колата,тая от вътре ме изгледа и ми вика:Момче от кога не си го плащал?,викам:Що?Еми данъчното не е тук от две години!Обясни ми каде се е преместило но ме домързя да ходя до там да го търся и така си и остана

Ходих преди година две да видя какво дължа и да си платя отивам аз там където беше данъчното във Враца,наредих се на едно гише викам: добър ден да си платя данъка на колата,тая от вътре ме изгледа и ми вика:Момче от кога не си го плащал?,викам:Що?Еми данъчното не е тук от две години!Обясни ми каде се е преместило но ме домързя да ходя до там да го търся и така си и остана

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Тъй е, за можене може. Никой не казва, че не може. На мен нотариус ми е заверявал договор без присъствие на другото лице.
Има и друг въпрос обаче и той е дали купувачът би се съгласил да му се прехвърли колата без платени данъци.
Щото аз лично май - май не бих се съгласил. За българската система и аз съм участник в сделка, в която се мами държавата и нищо чудно да им дойде на акъла, че могат да ми изшият на мене наградата.
Ако купувачът не ги мисли тея неща, ок.
Има и друг въпрос обаче и той е дали купувачът би се съгласил да му се прехвърли колата без платени данъци.
Щото аз лично май - май не бих се съгласил. За българската система и аз съм участник в сделка, в която се мами държавата и нищо чудно да им дойде на акъла, че могат да ми изшият на мене наградата.
Ако купувачът не ги мисли тея неща, ок.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2